Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Intermezzo

A soproni Petőfi Színház csütörtökön Budapesten megtartott társulati ülését nagy várakozás előzte meg. A mögöttük lévő évad ugyanis egy kissé keserűre sikeredett.
Mikó István színházalapító igazgató idő előtt megvált a társulattól, helyére Valló Péter érkezett. Nincs ezzel probléma, hiszen az új direktor nem ismeretlen a publikum előtt, és a színházi világban természetes, hogy színészek, rendezők, igazgatók jönnek és mennek is. A vezetőváltás azonban általában koncepcióváltással is jár. Ma még nem lehet tudni, hogy az új igazgató új elképzelései megfelelnek-e a soproni közönség elvárásainak. Csak reménykedhetünk, hogy igen. Mint ahogyan abban is, hogy a soproni színház budapesti évadnyitó társulati ülése egyszeri alkalom volt csupán. Mert nehezen érthető, hogy miért a fővárosban mutatják be a társulat új tagjait, miért ott ismertetik terveiket. Magyarázatot lehet találni: egyszerűbb és olcsóbb néhány embernek Bud apestre utazni – különösen, ha a színészek ott élnek – , mint fordítva, és talán abban is reménykedtek a szervezők, hogy az országos média is nagyobb figyelmet szentel az eseménynek, ha a helyébe viszik.
Akik így okoskodnak, talán nem tévednek nagyot, csak arról feledkeznek meg, hogy a Petőfi Színház soproni teátrum, soproni közönséggel – bérleteket is ők fognak vásárolni – , ezért a legfontosabb az ő tájékoztatásuk. Minden(ki) más csak utánuk következhet. (Így gondolta ezt szerkesztőségünk, ezért voltak jelen a társulati ülésen munkatársaink.)
Persze nem szabad túlzott következtetéseket levonni e kis közjátékból. Nem ettől függ, hogy milyen előadásokat és milyen színvonalon állítanak színpadra. Addig is higgyük, hogy sikeres produkciókat, amelyekért érdemes lesz Budapestről Sopronba utazni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatják a kikötőt

A Fertőrákosi Sétahajó- és Yachtkikötőt május 11-én, szombaton 14 órakor nyitják meg ünnepélyes… Tovább olvasom