Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Guinness-rekord: 2200 kisgyerek énekelt együtt

Minden várakozást túlszárnyalt az október 15.-i Guinness-rekordkísérlet Sopronban. Győr-Moson-Sopron megyéből összesen 2200 kisgyerek énekelt együtt T. Horváth Józseffel a Fő téren, minden idők legnagyobb magyar gyerekkórusaként.

Kétezer kétszáz éneklő gyermek felállította a legnagyobb gyerekkórussal készített hangfelvétel magyarországi rekordját. A rekordot remélhetőleg a nemzetközi Guinness szervezet is elfogadja és bejegyzi, hiszen ilyen próbálkozás még az ő adatbázisukban sem szerepel. A sikerben azért is bízunk, mert a lebonyolítás a nemzetközi szervezettől előzetesen megkapott előírások szerint történt.

A soproni Fő terén tegnap délelőtt kilenc óra után kezdtek gyülekezni kísérőikkel a megye óvodásai és kisiskolásai, hogy a Kisalföld soproni szerkesztősége által szervezett Guinness rekordkísérleten – azaz T. Horváth József lemezén énekelve – részt vegyenek. A reggeli csípős hideg sem szegte a kicsik kedvét, hiszen még az előzetesen bejelentettnél is többen, 2200-an jöttek el. Szinte mindegyik soproni intézményből voltak gyerekek, sőt még a szomszédos Burgenlandból is érkeztek érdeklődők. Így most már biztosan állíthatjuk, az ország legnagyobb gyerekkórusa énekelt együtt Sopronban. A rekordkísérletben résztvevő gyerekek három dalt énekeltek közösen, a Hóembert, a Kapuvárt és az Újévi köszöntőt.

A kísérlet sikerességéről a magyarországi rekordok regisztrátora, Sebestyén István állított ki tanúsító jegyzőkönyvet.

Az eseményről hangfelvétel, majd CD készül. Mint arról a Kisalföld többször beszámolt, T. Horváth József zeneszerző Sarkady Sándor soproni költő megzenésített verseiből gyereklemezt készít Télkergető címmel. A lemez reményeink szerint Mikulásra már el is juthat a gyermekekhez.

A megye 14 településének 35 intézményéből érkeztek óvodások, kisiskolások. A kezdeményezést támogatta a soproni önkormányzat. A GySEV is azonnal igent mondott a kísérletben résztvevő gyermekek és pedagógusok ingyenes szállítására, plusz vasúti kocsik üzembe állításával. Több cég kis pogácsával és forró teával kedveskedett a téren lévőknek. A gyermekek biztonsága érdekében első szóra csatlakozott a kezdeményezéshez a mentőszolgálat, a rendőrség és a polgárőrség is, segítségükre szerencsére nem volt szükség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petőfi Színház: Kacagással telt a szombati bemutató

Sopron - A „Janika" című vígjáték kissé megmosolyogtató alapötletét és két apró… Tovább olvasom