Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Gombfoci-bemutató a kollégiumban

Sopron - Szektorlabda-, közismert nevén gombfoci-bemutatót tartottak a középiskolai kollégiumban.

A kíváncsiaknak a sportág többszörös világ- és Európa-bajnokai ismertették a játék szabályait. Felavatták az intézmény új, I. osztályú pályáját is.

A szabadidő eltöltésének hasznos, sportos, ráadásul túl nagy beruházást nem igénylő módját találták ki és kínálják lehetőségként a diákoknak a Ferenczy János utcai középiskolai kollégiumban. Sterbenz László igazgató egy igazán ˝magyaros˝ sportágat igyekszik megszerettetni a fiatalokkal: a gombfocit, hivatalos nevén a szektorlabdát. A kedvcsináláshoz a legjobbakat hívta meg; az érdeklődő fiataloknak Horváth Imre és Magyar Antal többszörös világ- és Európa-bajnok mutatta meg a kunsztokat. Az esemény egyben a kollégium új, első osztályú pályájának felavatását is jelentette.

Bemutatóval avatták fel a kollégium új versenyasztalát, amin a diákok szabadidejükben gyakorolhatnak is. Fotó: Magasi
Bemutatóval avatták fel a kollégium új versenyasztalát, amin a diákok szabadidejükben gyakorolhatnak is. Fotó: Magasi

A szektorlabda igazi magyar találmány. Játékos elődjét, a gombfocit, közel száz éve találták ki, az ötvenes években már szervezetten is űzték, a rendszerváltás óta pedig már mint sportágat tartják nyilván. A kollégiumi pálya felavatása lehetőséget ad a fiataloknak, hogy akár magas színvonalon is űzzék ezt a sportot. A diákok – nemcsak fiúk, lányok is – nagy örömmel vették birtokukba a felszerelést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre nem csökken a távhő díja

A csütörtöki közgyűlésen a képviselők nem döntöttek a távhő árának csökkentéséről. A parkolásról… Tovább olvasom