Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Felpörgetnék a hazai idegenforgalmat

A testvérvárosi kapcsolatokban rejlő széles körű turisztikai lehetőségeket térképezi fel az NYME adjunktusa, dr. Egyed Krisztián Kemptenben.
A soproni közgazdaság-tudományi karon a turizmus mesterszak
beindításán dolgozik.

A németországi Kempten Sopron testvérvárosa. Az ottani főiskola turizmus karának hallgatóit hozta dr. Alfred Bauer dékánnal együtt Sopronba dr. Egyed Krisztián, aki a Campus Hungary kutatói ösztöndíjjal dolgozik Kemptenben.

A kempteni főiskola turizmus karának hallgatói az Orsolya téren. Hazánk más értékeivel is megismerkedtek. Fotó: Magasi
A kempteni főiskola turizmus karának hallgatói az Orsolya téren. Hazánk más értékeivel is megismerkedtek. Fotó: Magasi


A turizmus szereplőinek kapcsolatrendszerét és hálózatosodását vizsgálja, emellett célja a kempteni főiskola és az NYME Közgazdaság-tudományi Kar (KTK) közötti együttműködés erősítése. Kölcsönösen mindkét helyen tanulnak a diákok, és két diplomát is kapnak. Sopronban a legfőbb cél, ami a KTK különlegessége lesz, hogy egy olyan mesterszakos turizmusképzést alakítsanak ki, aminek négy féléve négy ország négy városában történne. Zágrábbal és Kremsszel már van kapcsolata a KTK-nak, negyediknek behozná Kemptent dr. Egyed Krisztián, aki a német hallgatók egyhetes tanulmányútján Sopron mellett hazánk számos más értékeit is népszerűsíti. A jövő német turisztikai szakemberei még intenzívebben kelthetik fel az érdeklődést Magyarország iránt.

A német kapcsolatra lehet alapozni Szakterületem a turizmus, amit nemcsak oktatok, hanem a gyakorlatban is művelek. Többek között megírtam Hévíz aktuális turizmusfejlesztési stratégiáját. A német kapcsolatra lehet alapozni: a magyar turizmus legfőbb külföldi küldő területe Németország. A kereskedelmi szálláshelyeken 2013-ban 553.823 német vendég 2.044.652 vendégéjszakát töltött el. Ugyanakkor van teendőnk bőven, mert a mai német ifjúságot már nem igazán érdekli Magyarország.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világörökségünk rossz időben is érdekes volt

Tíz Fertő-parti településen tizenhat állomáson huszonhatféle programmal várták szombaton mindazokat,… Tovább olvasom