Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Esterházy-kastély Kismartonban - Újdonságok a történelmi helyszínen

Összeállt a classic.Esterházy koncertsorozat 2015-ös programja az Esterházy-kastélyban.
  
A látogatókat ide csábító vonzerőt egyrészt a történelmi és kultúrtörténeti szempontból kiemelkedő fontosságú Esterházy-kastély jelenti, másrészt az éppen ötéves évfordulóját ünneplő, folyamatosan megújuló, aktualitását megőrző koncertsorozat.

A classic.Esterházy programsorozat és a partnerintézmények izgalmas új utakat, irányokat és célokat jelölnek ki. Irányvonal és cél: április és november között minden hétvégén különleges koncertélményben lehet részük a látogatóknak. A fellépők között világsztárok lesznek hallhatók, például Marlis Petersen, Isabelle Faust, François Leleux és a Cuarteto Casals.

A Camerata Salzburg, a Concerto Köln és a Müncheni Kamarazenekar nagyszerű zenei élményt ígérnek. A 2015-ös program kiemelten kezeli Joseph Haydn és Johann Nepomuk Hummel egykori udvari karnagyok műveit. A két komponista szerzeményeinek egy része az Esterházy-gyűjteménybe tartozó történeti hangszereken fog megszólalni.

A vonósnégyes, amely a classic.Esterházy programsorozat központi eleme, még nagyobb hangsúllyal szerepel, hiszen minden szezonban kitűnő muzsikusok kapnak meghívást az Esterházy-kastélyba, hogy a program rezidens zenekaraként működjenek közre. A 2015-16-os évad rezidens zenekara a számos díjjal kitüntetett Schumann Quartett lesz, amely 2016-ban ősbemutatón is fel fog lépni.

A kastély és szerteágazó folyosói, termei, tágas parkja varázslatos hangulatot biztosít a borkóstolóval összekötött sétakoncerthez és a nyári piknikkoncertekhez. Számos új kezdeményezés, például a zenekritikusok és a publikum által egyaránt ünnepelt szopránénekesnő, Marlis Petersen mesterkurzusa, amelyet a Joseph Haydn Konzervatóriummal együttműködve fog megtartani, valamint az Esterházy Magánalapítvány által támogatott, Ausztriából, Magyarországról, Szlovákiából és Németországból érkező fiatalokból létrehozott Pannon Ifjúsági Zenekar projektje színesíti a zenei kínálatot.

Andreas Richter, a classic.Esterházy programsorozat művészeti vezetője örömmel jegyzi meg: „Az idei évtől számos új kezdeményezés, például az ünnepelt szopránénekesnő, Marlis Petersen mesterkurzusa és a Pannon Ifjúsági Zenekar projektje színesíti a zenei kínálatot, amelyek révén az Esterházy-kastély a jövőben is a kortárs kulturális élet aktív központjaként működhet, és a fiatalabb közönség számára is vonzó marad."

A koncertek időpontjai itt érhetők el >>
  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar zenei fesztivál Sopronban

Idén, március 7-én szombaton rendezik a Soproni Rockfarsangot. Tovább olvasom