Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Építettek, pályáznak

Und - Önerőből újították fel a Petőfi utcát, most közösségi teret építenének. Hamarosan pályáznak: a beruházás értékéhez képest minimális önerő szükséges.

– Nemrégiben megújult a Petőfi utca, a bruttó 6 millió forintos költséget önerőből finanszíroztuk. Háromszázhatvan méteren aszfaltoztuk le a 3,5 méter széles utat. Így mostanra minden út és utca szilárd burkolatot kapott a településen, a jövőben ezek karbantartása a feladatunk – tudta meg portálunk Guzmics Ferenctől, Und polgármesterétől.

A település első embere elmondta, a napokban adják be pályázatukat az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér elkészítéséhez, mellyel bruttó 200 ezer euró nyerhető. Önerőként csak az áfát kell kifizetniük, ha nyernek, ez mintegy 8,5 millió forintos költséget jelent majd az önkormányzatnak.

A létesítményben a tervek szerint közösségi programokat, ifjúsági előadásokat, kulturális rendezvényeket tartanak majd, de itt rendezik be a könyvtárat is, s itt találják majd az e-Magyarország pontot is.


A pályázatról

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Új Magyarország Vidékfejlesztési Programja keretében hirdette meg a pályázatot integrált közösségi és szolgáltatótér kialakításához. A kezdeményezés célja a helyben elérhető szolgáltatások körének bővítése többfunkciós szolgáltatóközpont létrehozásával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárman az eltűntek listáján

Sopron - Tavaly ilyenkor a soproni kapitányságnál öt felnőttet kerestek, jelenleg hárman vannak az… Tovább olvasom