Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Elmarad az online interjú - A társulás nem válaszol az olvasók kérdéseire

A kisalfold.hu ezúton kér elnézést olvasóinktól, hogy elmarad az online interjú, így az első kézből adott, hiteles tájékoztatás.


"Tekintettel arra, hogy a kisalfold.hu oldalon közzétett felhívásra a névtelenség mögé bújva több olyan személyeskedő, illetve politikai indíttatású kérdés érkezett, amely ellehetetleníti a valóban szakmai kérdésekkel kapcsolatos válaszadást, ebben a formában nem kívánunk részt venni a tájékoztatásban.

Január 1-je előtt, minden olyan háztartásba, ahol az STKH új szolgáltatóként jelent meg tájékoztató kiadványt juttattunk el. Ebben megadtuk azokat az elérhetőségeket, amelyeken az ügyfélszolgálat munkatársai minden szakmai kérdésre meg tudják adni a választ.

Kérjük azokat, akik valóban a hulladékszállítással kapcsolatban szeretnének kérdéseket feltenni, keressék az STKH ügyfélszolgálatát. E-mailben az stkh@stkh.hu címen, vagy munkanapokon 7-től 15 óráig a 99/506-485-ös telefonszámon" - közölték szerkesztőségünkkel csütörtökön délelőtt.

Sajnáljuk, hogy az előre megígért online interjút nem vállalta a társulás.

Sajnáljuk, leginkább azért, mert nagyon sok kérdés érkezett szerkesztőségünkbe a témával kapcsolatban, és sajnáljuk, mert úgy gondoljuk, a társulásnak kutya-kötelessége lett volna minden lakossági kérdést megválaszolni, amely a hulladékszállítással kapcsolatos.

Mivel Kapuváron élek, elmondhatom, december közepén kaptuk az első tájékoztatást a kapuvári önkormányzattól egy A4-es papíron, hogy változás lesz. Ezen az íven azt kellett visszaküldeni az önkormányzatnak néhány napon belül, hogy milyen méretű kukát használunk. Még szintén decemberben az STKH  egy papírfecnin kért, hogy ballagjak be kapuvári irodájukba, és kössek legkésőbb december 21-ig szerződést. Az irodában az úriember első kérdése az volt, adjam meg az adószámom.

A társulás által említett tájékoztató, mindezek után került a postaládámba, ahol a kapuvári szemétszállítással kapcsolatban nem fogalmaztak világosan, vagyis nem derült ki, hogy az új szolgáltató melyik nap szállítja a szemetet.

Sajnos, továbbra se tudja egyetlen kapuvári sem, hogy a szolgáltatásért hány forintot kell fizetni.

Sajnos, a korábban elszállított szelektív hulladékgyűjtő helyekre nem kerültek ki az új szolgáltató edényei.

Kérdések, kérdések, kérdések, amelyeket a szolgáltatónak és a társulásnak meg kellett volna válaszolnia. Kérdések, amelyek között, igen, volt, politikai kérdés is. Amely szerintem érhető: hiszen például, a kapuvári gazdasági bizottság elnöke (politikai tisztség), az STKH alelnöke.

Azt gondolom, nem az olvasóink a hibásak akkor, amikor politikai kérdéseket is feszegetnek a hulladékszállítással kapcsolatban. Azt is gondolom, egy társulásnak és szolgáltatónak ezeket a kérdéseket is, legfőképp saját maga érdekében, kutya-kötelessége megválaszolni.

Mert, tisztelt társulás: Önök vannak a lakosságért, mint szolgáltató, s nem fordítva. A kisafold.hu-n megjelent hozzászólások mögé bújni, s ezzel az ürüggyel kikerülni a válaszadást, nem méltó egy közszolgáltatást ellátó társaságra nézve.

Ivánkovics József, kisalfold.hu, online felelős szerk.

A kisalfold.hu ezúton kér elnézést olvasóinktól, hogy elmarad az online interjú, így az első kézből adott, hiteles tájékoztatás.

A nyitókép illusztráció.

Korábban:

Január elsejétől Sopronban, illetve a város környéki 38 településen, így Kapuváron, illetve több rábaközi, Sopron melletti településen is a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. végzi a hulladék elszállítását, kezelését.

Az átállással kapcsolatban Mágel Ágost, a társulás elnöke ad online interjút csütörtökön délután fél háromtól a Kisalföld soproni szerkesztőségében.

Ha kérdése van küldje el nekünk, itt a hozzászólások között, vagy emailban. Email cím: online@kisalfold.hu.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. caszablanka 2013. január 26. 13:13
  „T.Ivánkovits Úrhoz lenne kérdésem.
  Ön mennyire érzi magát elfogulatlannak, illetve nem gondolja-e hogy változtatni kellene a munkáján. Ugy tünik a soproni oldalon már egyértelmü, hogy tiltva vagyon a hozzászólás lehetősége. Gondolom ennyire számitunk Önnek.
  Ön is csak akkor engedélyezte - nem tudom, hogy ez Öntől függ-e - a hozzászólást , amikor személyes érintettsége volt az ügyben. Minden oldalon - van amikor szinte mindegyik cikkhez - hozzá lehet szólni csak a soproni van fekete listán. Pedig vannak a hozzászólások között nagyon kemények, szinte sértőek is a győri ,stb. oldalakon.. Ezek szerint Ön sem szereti a kritikát - mivel egyszer sem válaszolt senki a korábban - az általam most előszőt - mások által feltett kérdésre.”
 • 43. ficere 2013. január 24. 12:32
  „Ennyire passzív nép vagyunk, hogy így elhalhat egy több ezer háztartást/családot érintő, zsebbe vágó téma???
  A politikusaink ezért tehetnek velünk azt amit akarnak...”
 • 42. ficere 2013. január 14. 11:38
  „37. Olajfa14 2013.01.11. 20:12

  "Majd 2014 őszétől a demokratikus erők rendet tesznek. Politikusok helyett a szakmai állásokba visszatérnek a szakemberek. Mágel úr nyugdíjba megy és megírhatja emlékiratait."

  Már rég nyugdíjban kéne lennie... (vajon ő miért nem lesz elküldve?) Mert nem orvos, bíró, stb.???”
 • 41. Olajfa14 2013. január 12. 19:15
  „40. Nem, de Felcsútról sem. Soproni vagyok és forog a gyomrom a sok csúsztatástól.”
 • 40. itov 2013. január 12. 15:15
  „Olajfa14!
  Te is a libfarmról jöttél?”
 • 39. 1x2=? 2013. január 12. 15:09
  „19
  Nálad a "bot" Köszi amit irtál!!!!!”
 • 38. Olajfa14 2013. január 12. 08:36
  „Miért nem biztosítja a szerkesztrőség minden soproni témájú cikk hozzászólási lehetőségét? Nem jó ez így, lám Mágel úr is megfutott a válaszadás elől. A fidesz lejtmenetben van, nincsenek már érvei, pl. Abdai elnök úr is a nyiélatkozatában panelokban válaszolt Kalmár mszp elnök úr nyilatkozatára. Miért nem szólhatnak ehhez hozzá az olvasók? Miért nem engedi a fidesz a kritikát? 1989-ben ellenzéki sajtó nélkül is összeomlott a rezsim, 2014-ben is így fog történni.”
 • 37. Olajfa14 2013. január 11. 20:12
  „Majd 2014 őszétől a demokratikus erők rendet tesznek. Politikusok helyett a szakmai állásokba visszatérnek a szakemberek. Mágel úr nyugdíjba megy és megírhatja emlékiratait.”
 • 36. ifhorvth 2013. január 11. 11:40
  „Tisztelt Energia Hivatal!

  Dénesfa Község Önkormányzata részéről kifogással élünk a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2013. évre tervezett lakossági hulladékszállítási díj megállapításával kapcsolatban.

  2012. december 31-éig a Rekultív Hulladékgazdálkodási Kft. szállítja településünkről szerződés alapján a szilárd hulladékot. Január 1-től ugyanakkor - területi beosztás szerint - a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás jogosult ezen szolgáltatás ellátására. Az előzetes tájékoztató alapján, mindenféle költségkalkulációt nélkülözve tájékoztatott bennünket a Társulás, hogy január 1-től a jelenlegi díjakhoz képest 57%-os emelést terveznek a Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Projekt kialakítására hivatkozva. Tudomásunk szerint a tervezett cséri hulladéklerakó építése jelentősen elmaradt a tervezett ütemtől, így számunkra értelmezhetetlen a cég ez irányú indokolása. Megalapozatlannak és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy 110 literes szeméttároló edénynél a 346 Ft/ürítés + ÁFA díjat jövő évtől 606,30 Ft + ÁFA összegre kívánja emelni a Hulladékgazdálkodási Társulás Sopron és a nagyobb települések asszisztálása mellett. (2012. december 18-án Sopron Város Polgármesteri Hivatalában szinte valamennyi érintett kistelepülés polgármestere ellenezte a tervezett díjemelést.)

  Dénesfa Község Önkormányzata részéről kérjük ezért a díjak megállapításában illetékes Energia Hivatalt, hogy a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Társuláshoz tartozó önkormányzatok közigazgatási területén a fentiekben tervezett irreális díjemelést ne fogadja el.

  Dénesfa, 2012. december 21. "”
 • 35. vízibicikli 2013. január 11. 10:12
  „Mágel Ágost válaszának első bekezdésének semmi értelme. Egyrészt: hol élt Mágel Ágost az elmúlt húsz évben, hogy meglepődik azon, hogy egy online fórumon nem valós nevükkel szerepelnek az emberek? Sokan egyébként épp azért nem vállalják a valós nevüket, mert - sajnos minden alappal - tartanak attól, hogy másnap már nem kell dolgozni menniük, ha kiderül, hogy nem úgy gondolkoznak (vagy estleg kritikát foglamaznak meg), mint ahogy a politikai alapon vezető pozícióba jutattot felettesük elvárja tőlük. Ezt a rettegést a "narancssárga forradalom" hozta magával, melyben Mágel Ágost maga is aktívan részt vett, most meg meglepődik a következményeken...

  Másrészt: attól, hogy vannak politikai ill. személyeskedő kérdések, miért válik lehetetlenné az is, hogy legalább a szakmai kérdésekre választ adjon? Ez csak sértődöt kifogás.

  Ha politikusként, azaz közszereplőként nem bírja Mágel Ágost a kritikát, nem alkalmas a képviselői feladata betöltésére: mondjon le!
  Ha a társulás elnökeként nem hajlandó tájékoztatni és szakmai kérdésekre válaszolni, nem alkalmas e feladata betöltésére: mondjon le!”
 • 34. pinkmalac 2013. január 11. 09:50
  „32. asvel 2013.01.11. 08:17

  He, he! Kik voltak az előző ciklusban a kapuvári döntéshozók? Szinte ugyanazok, akik most. Ki volt az országgyűlési képviselőnk? Ki volt a megyei alispán? Szóval ennyit a politikáról!
  A szerkesztő úrnak, meg köszönjük a hasznos megnyilatkozását! (Amúgy a szelektív gyűjtők már kikerültek)”
 • 33. TancsKaszabell 2013. január 11. 09:46
  „Elmaradt az interjú ?
  Nem !
  Nem, nem maradt el az interjú!
  Itt van előttünk,érdemes végigolvasni !
  Mert bizony szerintem kitűnő ez az " interjú (!)" ,hiszen minden indokolt kérdés lényegre (!) törően
  elhangzott és minden hozzászóló véleményével részt vett a válaszok szinte közös kimunkálásában!
  (Külön köszönöm a főszerkesztő úr válaszát ! Itt jutott eszembe ideje lenne visszaállítani a rendszeres
  kommentelés folyamatos lehetőségét,mert úgy tűnik..., láthatóan felnőttünk ...!)

  Ez egy KÖZÖS sikeres munka volt !

  Nem is maradt más hátra mint ,hogy egy két szerintem lényegesnek ítélt következtetést megosszak és irányt
  mutassak a JÖVŐRE (!) nézvést...

  1.)
  Sietek kijelenteni,hogy csak Tündenéne engedte szabadjára az "indulatait" tehát az indokként (?) bevetett
  "OK" a válaszra kötelezett (!!) részéről sima fi.... halandzsa...,valójában pedig egy jogszabály megsértése és
  jogilag eljárás is indítható az elkövető ellen...,de ugyan minek?

  2.)Ezt az önkormányzatot városunk polgárainak egy része a frissen bejelentkezettek tevékeny,aktív,fiatalos
  (!) részvételével érték el...,akárhogy is de DEMOKRATIKUS választás során !

  3.)A mi közös eminens (!!!) érdekünk,hogy TISZTESSÉGES (!) manipulációmentes,- mondjuk a régi
  választási szabályok alapján (!) -, DEMOKRATIKUSAN válasszunk városunkban új önkormányzatot !

  Ja,igen ez nem árthat ha az országban is ezt tesszük !

  Nos az Irányról (!) csak annyit,hogy ne felejtsük el mi minden történt ebben a városban (!) az országban
  (!!!) és az milyen következményekkel járt a városra, az országra ,ránk, mindnyájunkra, a jövőnkre ..., és még
  az unokáinkra nézvést is?”
 • 32. asvel 2013. január 11. 08:17
  „24. Jóleány 2013.01.10. 16:30

  Igazad van a politikusokkal kapcsolatban. De ha már idehozod őket ehhez a cikkhez, csak tárgyilagosan!
  Ezt a társulást 5 évvel ezelőtt hozták létre, és az Önkormányzatokkal is akkor kötötték ezeket a szerződéseket az Uniós pályázat miatt!! Tehát ezeket a döntéseket nem a mostani, hanem az előző ciklus politikusai hozták.....”
 • 31. Balajobb 2013. január 11. 08:07
  „Elfutott - magától vagy utasításra - Mágel szakértő úr?”
 • 30. Mankapunka 2013. január 11. 00:23
  „Tündenéne

  Ilyen hangvételt. Mi történt veled? Elszabadult a pokol?”
 • 29. gutentag 2013. január 10. 22:59
  „Azért jó lenne, ha nem csak a cikk végén derülne ki, hogy ki az a "társulás" meg az "STKH", akivel nem lesz interjú. Nem mindenki ennyire naprakész, hogy fejből tudja az előző napi összes témát.”
 • 28. Tündenéne 2013. január 10. 18:06
  „Nyehehe! :D”
 • 27. Batistuta 2013. január 10. 17:49
  „A kétharmad mámorában elszakadtak a valóságtól. Ennyi.”
 • 26. zakarias3 2013. január 10. 17:07
  „11,Balajobb.Ilyen munkakörökben csak bújtatott emberek vannak!A szemétszállításra azt mondják,hogy ide bárki megfelel vezetőnek!Ezért ilyen a szolgáltatás!A fizikai dolgozók 90%a nagyon normális ember,aki becsülettel végzi a munkáját.A hozzá nem értő vezető pedig félti a munkahelyét és nem mer kiállni a dolgozók érdekeiért!Amíg ez így lesz,ne is várjunk változást!”
 • 25. Figyelő2012 2013. január 10. 16:46
  „Véleményem szerint egy cégvezető, amely politikus is, az közszereplőnek számít.
  Aki pedig közszereplő annak bírni kell a kritikát, és vádakat is.
  Sajnos ez ilyen szakma, akinek pedig ha nem tetszik, akkor nem kell ilyen területre menni dolgozni.

  18. Én is több helyről hallottam, hogy több település kisváros azt fontolgatja, hogy ki lép a szerződésből, és a régi REK...KFT-vel fogja továbbra is a szemetet szállíttatni.
  Azt hiszem ha itt pár település megindul, egyszerre követni fogja mind, főleg ha a szemét szállítás jelentősen megemelkedik. Kistelepüléseken egyszerre a helyi polgármester fogják támadni, akiknek biztosan nem lesz más lehetőségük.
  Sajnos, sok esetben egy kis politika mindenben van, ahogyan ebben is, és nagyon nehéz elválasztani a kettőt.

  Ha jól emlékezem, nagyon régen ez végett is, meg a mélygarázs végett is Walter Dezsőt nagyon sokan kritizálták, viszont mindig adott interjút, és bármikor mehettek hozzájuk az újságírók.
  Valamit mindig nyilatkoztak, és nem a bíróságra mentek feljelenteni azt, aki mondjuk picit hevesebb habitusba írt.
  Ma pedig már fórum sincs, mert ezen kritikákat sem akarják fogadni.
  Röviden ennyi lett volna a véleményem tömören erről.

  Ui.: Ma sem lettünk okosabbak...”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elküldték haldokló édesanyja mellől

A kórház ugyan bocsánatot kért az esetért, Takácsné Révai Edit azonban úgy gondolja, mindenhol… Tovább olvasom