Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Eladják a Hotel Marónit

A Hunguest Hotels Zrt. előrehaladott tárgyalásokat folytat a soproni Hotel Maróni értékesítéséről.
A hír – hogy a Hunguest Hotels Zrt. szeretné eladni a Hotel Marónit – nem új, az viszont igen, hogy ezúttal előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az értékesítésről. Az ár és a lehetséges vevő kiléte (egyelőre) üzleti titok. A Kisalföld azonban úgy értesült, az épületegyüttes – felújítása után – valószínűleg továbbra is szállodaként üzemel.

A Hotel Maróni az ország egyik legismertebb és legkedveltebb szállodája volt. A tulajdonos zrt. úgy döntött, eladja a nagy értékű, Sopron egyik legszebb pontján, hatalmas parkban található épületkomplexumot.

Üzleti titok az ár

A szálloda értékét több százmillió forintra becsülik. Dr. Havasi József, a Hunguest Hotels Zrt. vezető jogtanácsosa érdeklődésünkre annyit közölt, valóban előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, s megállapodás esetén sor kerülhet – akár már az év végén – a tulajdonosváltásra. A lehetséges vevő kilétét és az árat azonban üzleti titokra való hivatkozással nem árulta el.

A valamikor SZOT-vagyon részét képező, 180 szobás Hotel Maróni két évvel ezelőtt került a Nemzeti Üdülési Alapítványtól a Hunguest Hotels Zrt. birtokába (Kisalföld, 2004. október 21., Magánkézbe kerül a Hotel Maróni), úgy, hogy tizenkettő másik szállodával együtt apportálták az Arago érdekeltségi körébe tartozó cégbe. (A megállapodás szerint az alapítvány cserébe osztalékot kapott, ennek hiányában pedig évi 416 millió forintos támogatást.)

Néhány hónapos működés

Amikor ez a tranzakció létrejött, már sejteni lehetett, hogy előbb-utóbb értékesítik a szállodát, ugyanis Hülvely István, a zrt. vezérigazgatója néhány héttel korábban azt nyilatkozta: „a Hunguest nem megy, hanem menekül külföldre", mert romlik szállodáik jövedelemtermelő képessége. Ennek ellenére átvették a Marónit, s néhány hónap működtetés után úgy döntöttek: 2005. január elsejétől leállítják a vendégfogadást és eladják.
Kérdés persze, hogy mi lesz az új tulajdonos valódi szándéka az épületegyüttessel, amelynek korábbi eladási értéke – információnk szerint – mintegy 550 millió volt.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyítás, tudományos munka, oktatás

Egyetemi tanulmányainak helyszínén, a Debreceni Orvostudományi Egyetemen vehette át a közelmúltban prof. dr. Baranyai Tibor, a soproni Erzsébet oktató kórház főigazgató főorvosa a címzetes egyetemi tanári címet igazoló oklevelet. Egy évvel ezelőtt a Nyugat-Magyarországi Egyetemen már megkapta ugyanezt az elismerő címet. Tovább olvasom