Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Éjszakai futamok a Várkerületen

Időről időre hallani arról, hogy éjjelente a Várkerületen autósok és motorosok száguldoznak. Bár gyorsulási verseny a rendőri ellenőrzések miatt ritkán van, egymás közt kisebb futamokat szerveznek a fiatalok.

A pesztízs a fontos

Sopronban főként a Várkerület környékén hallhatók felbőgő motorhangok, éjjelente ugyanis többen hódolnak szenvedélyüknek, a „városi autóversenyzésnek". Mostanában már egyre ritkábban van erre lehetőség, a rendőrség ugyanis fokozottan ellenőrzi a környéket. A többnyire 20–25 esztendős autósok a leghűségesebb városban tét nélkül versenyeznek, számukra inkább a presztízs a fontos: melyikük autója a leggyorsabb. A start az OTP-vel szemközti lámpáknál van, onnan a Kisvárkerületen, illetve az Ógabona téren keresztül száguldanak egészen a Széchenyi térig, ha nincsenek zsaruk a környéken.

Ezen a szakaszon akár 160 kilométer/órás sebességre is felgyorsulnak a száguldozók. A robogósok és kismotorosok körében is népszerűek az éjszakai száguldások, ők általában időmérő futamokat szerveznek.
Akik azonban nem akarnak ujjat húzni a rend őreivel, azok autóik képességét a törvényes keretek között is kipróbálhatják: Fertőszentmiklóson a reptéri pályákon havonta, a Hugaroring nyílt napjain évente.

Nem engedélyezik

Bibók István, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője elmondta, gyorsulási versenyt a közlekedés biztonsága érdekében semmilyen formában nem engedélyeznek és nem is tudnak azok hivatalos szervezéséről. Elsősorban a motorosok száguldozásáról van tudomásuk. Hozzátette, versenyek nincsenek, de előfordulhat, a rendőrséget kijátszva olyan szakaszokon versengenek a fiatalok, ahol nem látják őket. Mindent elkövetnek azért, hogy Sopronban semmilyen gyorsulási futamot ne szervezzenek.

Büntetések a belvárosban

A nyári időszakban a Várkerületen és környékén a rendőrség 28 forgalmi, 16 vezetői engedélyt vont be. Harminckét szabálysértési eljárás indult gyorshajtás miatt és helyszíni bírságként 280 főnél 1 millió 680 ezer forintot szabtak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem találja a helyét a Tourinform-iroda

Tovább gyűrűzik a soproni Tourinform-botrány. A Pro Kultúra Sopron Kht. azt állítja, a… Tovább olvasom