Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Egyre keresettek a magyarkurzusok

Burgenlandban a nemzetiségi nyelvek közül a magyarnyelv- tanulás utáni kereslet a legerősebb.
Felsőőrött (Oberwart) a legkisebbekre is gondolt a tanév kezdetén új kínálatával a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület. A három és nyolc év közötti kicsik keddenként a kultúregyesület házában megszervezett „magyar gyermekórákon" játékosan ismerkedhetnek a nyelvvel, kétnyelvű óvónő segítségével verseket, dalokat, körjátékokat, meséket is tanulhatnak.

Ahogy Plank József, a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület elnöke kiemelte, különösen fontosnak tartják, hogy minél fiatalabb korban kezdjék a gyerekek egy nyelv tanulását és a magyarsághoz tartozó érzés elmélyítését.

Burgenlandban évek óta egyre népszerűbb a magyarnyelvoktatás. A tartomány népfőiskoláiban az angol után a második legkedveltebb a magyar. A 2004-es évben több mint ötszáz résztvevőt regisztráltak a magyarkurzusokon. Ez azt jelenti, hogy a nyelvi tanfolyamon résztvevők huszonnégy százaléka a népfőiskolákon magyarul tanult. Csak az angol nyelv utáni érdeklődés volt nagyobb, itt negyvenegy százalékos részvételt tapasztaltak.

A burgenlandi népfőiskolák októbertől újraindítják nyelvtanfolyamaikat, csak Kismartonban (Eisenstadt) négy kurzust terveznek, a délelőtti és esti órákban, melynek féléves költsége 89 euró.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalandpark épülhet Sopronban

Másfél hektáron, legkevesebb százmilliós beruházás keretében kaland- park épülhet jövő tavasztól Sopronban – erősítette meg információnkat Hruby József alpolgármester. Jelenleg a tanulmánytervek elkészítésénél és a költségvetés összeállításánál tartanak. A vasi megyeszékhelyen 2002-ben nyitott meg a kalandpark, amelyet jelenleg is a város önkormányzata üzemeltet. Tovább olvasom