Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Egyházak képviselő a papok bántalmazása ellen

Sopron - Fodor Tamás, soproni polgármester és Farkas Gábor alezredes rendőrkapitány a történelmi egyházak helyi vezetőivel tartott sajtótájékozatót a szombaton történt, katolikus atyával szembeni inzultussal kapcsolatban.
A 24 órás Biblia-felolvasás során szombat éjszaka három fiatalember lökdöste, leköpte a katolikus egyház egyik képviselőjét, ruháját pedig cigarettával kiégette.

A polgármester, valamint Horváth Imre városplébános, dr. Vladár Gábor, a református egyház helyi vezetője, Varga Jenő evangélikus egyházközségi felügyelő, valamint Sándor Péter, a helyi zsidó hitközség elnöke egyöntetűen ítélték el ezt a bűncselekményt. Farkas Gábor kapitány elmondta, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítottak büntetőeljárást a három (eddig büntetlen előéletű) fiatalember ellen, ezért a tettükért alapesetben három év börtönbüntetés jár.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. joco1 2008. június 07. 11:44
  „Az egész "balhé" a pia kérés miatt indult el. Papunknál nem volt pia, jött az inzultus. Ez és ilyen mással is elöfordult már.Tehát miért olyan nagy ügy ez?. Tudtommal nem a "vallása" miatt inzultálták. Félreértés elkerülése végett: elitélem az ilyen és hasonló eseteket csak hát nem jó ha egy-két részeg miatt- akik lehet hogy rom.kat.vallásuak- az egészet egyház ellenes tevékenységnek állitjuk be.”
 • 25. kojo 2008. június 06. 09:07
  „Kedves zseta! Kösz a választ. Sajnos a szabadság nálunk szabadosságba csapott és ez teljesen váratlan eseményekkel párosulhat. Bárkit kifütyülhetnek, megdobálhatnak,sőt lassan inzultálhatnak is. Ezért is indokolt a nagyobb figyelem. Nem hiszem, hogy az Inkal Securityre gondoltam- bár biztos vagyok benne,hogy megelőzte volna a bajt-hanem azokra a szervezőkre, akik természetesen hívőkből állnak.A program szándékát természetesen tiszteletbe tartom. Nem hívőként, de a vallástörténet iránt érdeklődőként, magam is figyelemmel kísérem a kiemelt egyházi eseményeket.”
 • 24. Soproni Lakos I. 2008. június 06. 08:30
  „"A hallgatóságot az In-Kal Security gondjaira kellene bízni"-kellet volna bizni??

  INKÁBB NEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ISTEN MENTS!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 23. zseta 2008. június 05. 22:15
  „Kedves Kojo! Mint egyik szervező válaszolok:
  Ez a program éppen nem a hívőknek szólt, hanem minden arra járónak: mindenkinek, aki megált 1-2 percre vagy fél órára, hogy a Biblia szavaiból néhányat meghallgasson. Valóban nem gondoltunk rá, hogy a szólásszabadság korában néhány halkszavú felolvasót és a hallgatóságot az Inkal Security gondjaira kellene bízni...”
 • 22. kojo 2008. június 05. 18:48
  „Számomra érthetetlen hogyan történhetett meg az inzultus. Nem voltak a téren? Csak magának olvasott az atya? Tény,hogy borzasztó ,ami történt.Miért nem írják le kik a tettesek? Így is megszégyeníthetnék őket . Természetesen a jog eszközeivel is fel kell lépni ellenük. Azt azonban megjegyezném, hogy a BIBLIA ÉVE jegyében szervezett programok elsősorban a hívőknek szólnak. Ha pedig szélesebb kört kívánnak bevonni,jobban kellene a szervezésre és a biztonságra ügyelni.”
 • 21. Soproni Lakos I. 2008. június 05. 17:34
  „Sopron a totális züllés útján!

  Lásd a cikkben leírt eset!

  PLUSSZ:

  Cigányok lopnak a Perkovátz ház teraszán!

  Az emberek semmibe veszik a városban a KRESZ előírásokat ( gyalogos a kerékpárúton gyalogol, kerékpárosok a járdás kerékpároznak, autósok-IPA tagságival-tilosban, a járdán parkolnak, épek foglalják el a rokkantak parkolóit )

  A kutyások tesznek a higiéniai és biztonsági előírásokra, kutyájukat bárhol, bármikor hagyják piszkítani, anélkül, hogy takarítanának, a parkokban pedig szájkosár nélkül engedik őket szabadon.

  A rendőrség még bejelentésre sem intézkedik rögtön, csak többszöri sürgetésre. Olyan kifogásokat mondanak, hogy a rendőrautó nem talál parkolót ahhoz, hogy intézkedni tudjon!!????

  A rendőrkapitány úr pedig internetes fogadó óráján csak "mismásol, kerülgeti a forró kását".

  Persze az is besegített, ahogy a Soproni Városi Bíróság ítélkezik, mert az ilyen, s a még ennél is brutálisabb bűncselekményekért röhejes büntetéseket szab ki - pl.: többszörös arccsonttörést okozó csoportosan elkövetett súlyos testi sértés, visszaeső által elkövetve - AZ ITÉLET: 60 000 azaz hatvan ezer Ft!!!!!!!”
 • 20. KLM 2008. június 05. 11:03
  „Kedves Erdész húzz vissza a múltba, amikor nem volt számítógép, és kérlek ne használd többet hozzászolásaidhoz !ha már annyira visszasírod jegyezzük meg hogy a hülyeségedet abba a korban nem tudtad volna ilyen széleskörüen terjeszteni!”
 • 19. ERKDP 2008. június 05. 11:02
  „Nem az a kérdés, hogy "izgi buli" volt-e a Biblia-olvasás! Teljesen mindegy, a lényeg az, ami történt. Egyébként pedig szerintem ennek a programnak a feladata nem az volt, hogy izgalmas legyen. Rengeteg fiatal és idősebb hívő ember, a gyerekektől a nyugdíjasokig szervezte, intézte, hogy megvalósuljon, olvasták az igéket, felkeltek éjjel és hajnalban is, azt mondhatná hiába, mert úgyse figyelt senki, de ez nem igaz. Szombat délután magam is leültem a Széchenyi téren egy órára, a nagy melegben az árnyas fa alatt kis sütemény, hideg ital és sok kedves ember (nem egy ismerős közülük) fogadott. Közben ment a felolvasás, jó volt egy kis nyugalom. Nem sokkal később a borünnepen folytatódott a délutánom, mert a kettő nem zárja ki egymást, sőt! Annak is a kultúráról kell(ene) szólnia, a kulturált borívásról, és ennek is, mert a kultúránknak a vallás is a része. A lehetőségek közül pedig minden intelligens ember választhat magának, senki nem áll fegyverrel a feje mögött, hogy nyomás "szenteskedni". Az éjjeli incidensről most hallok először, röviden a véleményem: GYALÁZAT! Én is fiatal vagyok, mi is jártunk, járunk az éjszakában, de eszembe nem jutna rombolni, pusztítani, másokat inzultálni, de miért is tenném? A város az enyém (is), nem teszem hát tönkre! Síró szemmel járom Sopront nappal és éjjel, és dühöngök az igénytelenségen, a vandalizmuson és a nemtörődömségen! Mert ehhez, ami megy, nem csak vandálok meg részeg tizenévesek kellenek, hanem azok is, akik hagyják! Miért van az, hogy a Deák tér-Mátyás király utca kereszteződésben fényes nappal 8-10 éves kölykök telematricázhatják a KRESZ-táblákat, és az arra elhaladó többszáz ember még csak oda sem szól! Nem azért mert "fél" tőlük (például ezek most kisgyerekek voltak), hanem mert annyira igénytelen és nemtörődöm, hogy nem is érdekli! Ez a helyzet ma Sopronban és az egész országban! Ezért tartunk ott, ahol, nem azért, mert kevés a pénz, hanem mert magasról teszünk rá, hogy körülöttünk mi történik!”
 • 18. Hypothesis 2008. június 05. 10:41
  „A szeretet nem magától jön, tanulható és taniíható. Jól jegyezzék meg a szülök, a tanárok és tanitók.”
 • 17. brumi2 2008. június 05. 10:24
  „T.Telecaster!
  Teljesen igazad van, nem szabad általánosítani. Én is felneveltem két gyereket, de az enyémekre egy rossz szót nem lehet szólni. Szerintem többségben vannak azok a fiatalok, aki normálisan tudnak viselkedni, ember módjára tudnak élni.”
 • 16. Telecaster 2008. június 05. 10:15
  „T.Erdész!
  Részben igazat adok.Csak azt nem szeretem, mikor általánosítanak.22 éves vagyok,dolgozom,mellette főiskola.És néha én szeretném pofonverni az ilyeneket.De a fő baj az, hogy nem ők tehetnek róla.A mi generációnkat az előző Qrta el.Nem kicsit....”
 • 15. FJózsi 2008. június 05. 09:17
  „T.Matriné! Szinte minden megszólalásában érződik a komcsigyűlölet. Csak azt ne mond, hogy KISZ-esek inzultálták a papot? (Bár nagyon izgi buli lehetett a 24 óráa Biblia felovasás!)
  Ma már szinte semmi sem szent. Nyilvánosan hülyézi a legális miniszterelnököt Orbán, megtámadják a TV székházat, a pedagógust, ,az orvost a papot.Remélem a mostani esetben működik az igazságszolgáltatás!!!Naponta betörnek, fegyveres rablások vannak.A dakota felpörgeti a csürhét és rombolnak mindenütt.Nagymagyarkodnak, árpádsávos zászlókkal fitogtatják agresszivitásukat. Mi jöhet még? Rendszerváltók felelőtlensége látszik mindezek mögött. Csak a zsebüket tömték és itt az eredmény.T.Matriné, erre nem nagyon lehetsz büszke!”
 • 14. erdész 2008. június 05. 08:27
  „T Matriné!De a parancsuralom idején bármikor nyugodtan lehetett a városban sétálni.Max a rendőr igazoltatott,de az igazolványba bejegyzett lakcím és munkahely láttán köszönt és ment tovább.A katonaság alatt is hozzászokott az ember a fegyelemhez.Középiskolás koromban este 8-ig lehetett kimenni az utcára,most meg a 13 évesek hajnalban támolyognak haza,útközben törve-zúzva.Ez volt a 70-es évek vége.Nyitott ajtóknál éltek az emberek,most meg rácsok mindenhol.Nézd meg mit hozott a demokrácia és a liberalizmus. Állat,neveletlen,szemtelen, agressziv fiatalságot,mindenkit letipró vállalkozó urakat,a hagyományos értékek sárbatiprását.Rohadjon meg az egész rendszerváltás!”
 • 13. brumi2 2008. június 05. 07:01
  „István!
  Vajon mit mondhatott a pap, amikor a Bibliából olvasott fel????”
 • 12. istván51 2008. június 05. 06:43
  „polgárőr

  Én nem 1 munkásőrt tudok ki most polgár őr,de ez még nemis lenne baj,végezze a munkályát becsülettel mit elválalt.De olvastad a minap az egyik hiradásban a polgárörök molotov koktéllal dobáloztak.
  Hozza nak a biroságok rendes büntetést ne a politika határozza meg hogy kire mit és mennyit.
  Egy barátomat majdnem elütötte egy auto,a rendőrség meg öt büntette meg/figyelmeztetés/hogy rosszul reagálta le,pedig ő ment a stopp táblával védett utvonalon.ijjen korban élünk.
  honnan lehet tudni hogy mit mondott a plébános azt nemirja a hiradás.”
 • 11. brumi2 2008. június 05. 05:02
  „Ezeknek már semmi sem szent? Berugnak, bekábítóznak, aztán csinálják a cirkuszt éjszakánként. Ezért vetettük fel a Kapitány Úr felé, hogy éjszaka a randalírozókkal szemben hatékonyabban kéne fellépni, de úgy látszik hiába, és most meg is lett az eredménye.A válasz az volt, hogy " kevés a rendőr ". Sajnos még abból a kevésből sem nagyon látunk éjszaka rendőrt. Nem kellett volna őket Pestre vezényelni. Itt a nyár, a turista szezon, itt a határ mentén is szükség lenne rájuk. A város valóban a totális züllés útjára lépett.”
 • 10. Csodabimbó 2008. június 04. 23:32
  „Polgárőr,

  Hogyan ellenőrzitek a hozzátok jelentkezők múltját? Tagjaitok között van egy vágott arcú, aki régen pénzbehajtással és fenyítéssel foglalkozott. Talán egyszer valaki szétverte azt az embert, mert billegve, darabosan megy. Az ilyen ember teljesen lejáratják a testületet és egyben a többi tagot is megbélyegzi. Javaslom, ezen gondolkodjatok el.

  Más... a kapitány Úr tényleg sokat terelt és csak a számára szimpatikus kérdésekre válaszolt a pénteki "meghallgatáson". Egykor friss lendületet hozott a városba, mára úgy látom megfásult, nyomot hagyott rajta a sok befolyásos ismerős. Kíváncsi lennék rá, mikor jön el az az idő amikor a kapitányságokat részletesen elszámoltatják, hogy mire tapsolnak el komoly nagyságrendű pénzeket eredmény nélkül. Egyre több hozzá nem értő ember dobálózik arrafelé az adófizetők pénzével. Nem ártana elővenni közülük párat, h mit ért el vele és milyen áron.”
 • 9. Polgárőr 2008. június 04. 20:30
  „4. Tone!
  A polgárőrség nem fegyveres testület és remélem nem is lesz az soha az életbe!
  A polgárőrség feladata a figyelőszolgálat és szükség esetén a hatóságok segítése bizonyos esetekben akár civilben akár formaruhában.”
 • 8. sportos 2008. június 04. 19:45
  „Tisztelt Soproni Lakos I.!

  Sajnos igazad van.
  Csak egy baj van, hogy a lakosság most nincs jóban az intézkedö rendörrel, ezért nem is intézkednek hatékonyan.(mert feljelentik)
  Más városokban az Önkormányzat fel merte vállalni, hogy a belvárosban aki csikket vagy szemetet dob el büntetik (közmunkával) esetleg itt is lehetne valami hasonlót.
  pl kutyagumit aki nem szedi össze, csikket szóró.. stb.
  Undorító mindenütt a sok szemét.”
 • 7. Soproni Lakos I. 2008. június 04. 19:04
  „Persze az is besegített, hogy a Soproni Városi Bíróság az ilyen, s a még ennél is brutálisabb bűncselekményekért röhejes büntetéseket szab ki - pl.: többszörös arccsonttörést okozó csoportosan elkövetett súlyos testi sértés, visszaeső által elkövetve - AZ ITÉLET: 60 000 azaz hatvan ezer Ft!!!!!!!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fociemlékek mozgóképen a soproni kluboldalon

A kisalfold.hu soproni kluboldalán az első osztályú soproni labdarúgócsapatokról több videót is megnézhetnek. Tovább olvasom