Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Egyetemi záró előadás

Családmentés a XXI. században – Család, mint a törékeny kapcsolatok rendszere című előadással zárul kedden a Soproni Nyugdíjasegyetem őszi szemesztere.


Akik a leckekönyv lebélyegzésének tanúsága szerint valamennyi programon részt vettek, értékes ajándékokat nyerhetnek az előadáson.

– Előadásomban mint egyetemi oktató és mint családvédelmi szakember vizsgálom a kérdéskört. Azokra a főbb tendenciákra hívom fel a figyelmet, amelyek napjaink családvédelmi törekvéseinek alapjául szolgálhatnak. Ehhez segítségül hívom a családi rendszerelmélet és a családterápia funkcionális iskoláinak elméleti és módszertani megközelítéseit – mondta témájáról dr. Haász Sándor főiskolai docens, az NYME tanszékvezetője.

Dr. Haász Sándor az érettségit követően elvégezte a Magyar Tudományos Akadémia Pszichológia Intézete által meghirdetett pszichológiai és ergonómiai asszisztens szakképzést.

Ennek keretében már akkor lehetősége adódott megismerkedni a szociális területtel. Felsőfokú tanulmányait Pécsett, az akkor még Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának általános szociális munkás szakán végezte. Szakdolgozatában a családok diszfunkcionális működését és a bántalmazás generatív funkcióját vizsgálta.

Idővel több prevenciós célú program és konferencia szervezésében vett részt, s publikációinak sorával is nevet szerzett a szakmában.

OKJ-s szakmai vizsgaelnökként, valamint országos szociálpolitikai szakértőként is tevékenykedik a szociális szolgáltatások tervezése, fejlesztése és szociális minőségfejlesztési szakterületen. Jelenleg a megye gyermekjogi képviselője.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építészettől a hontalan lokálpatriótáig

A Soproni könyvespolc rovatban ezúttal – többek között – az Ikva és vízimalmai című… Tovább olvasom