Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Eddig lehetett új hitel nélkül gazdálkodni

Sopron - A kormány rossz gazdaságpolitikája miatt az önkormányzatoknál az ésszerű gazdálkodás feltételei egyre gyorsabban szűnnek meg, emiatt szükséges a kötvénykibocsátás – mondta Simon István alpolgármester tegnapi sajtótájékoztatóján.
„A stagnáló gazdaság, magas infláció és a kormány konvergenciaprogramja sújtja az önkormányzatokat, így Sopront is" – fogalmazott Simon István alpolgármester tegnap tartott sajtótájékoztatóján. – Az eddig eltelt két év alatt egy forint hitelt, új adósságot nem keletkeztettünk. Most azonban a kormány rossz gazdaságpolitikája miatt Sopron belső, szervezeti, hatékonysági tartalékai kimerültek és a jelenlegi színvonalon történő működés fenntartásához külső forrás bevonása vált szükségessé.

Havas András alpolgármester hozzátette, olyan pénzügyi elemzést végeztek, mely eddig csak a versenyszférára volt jellemző. Kiderült, az örökölt adósságszolgálat és a három év működési hiánya összesen 2,5 milliárd. Ennek finanszírozása csak külső forrásból lehetséges. Az a kérdés, hogy ehhez még hány forint fejlesztési, beruházási forrást vonjon be az önkormányzat. Ez lehet évi félmilliárd vagy akár évi kétmilliárd forint is.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. dezsőke 2008. szeptember 24. 23:18
  „33.

  Az a véleményem, amit már leírtam a korábbi hozzászólásomban. tehát azért kényszerült a város hitelfelvételekre, mert a kormány a feladatok meghagyása mellett az utalandó összeget csökkentette, illetve az előző városvezetés által felvett hitelek kamatait törleszteni kell.

  Alkesz joco!

  Már arra sem emlékszel, amit te magad írtál? Te írogattad, hogy megint kannás bort ittál és azért írsz hülyeségeket. A jelek szerint nem csak én emlékszem rá, hanem rajtad kívül még többen. Kannás joco.

  mindigatutit

  Engem te ne sajnáljál barátom. ha ismernéd a helyzetemet, inkább irigyelnél. Egyébiránt amit a hitelfelvétellel kapcsolatban írtál, azzal tényleg egyetértek. Vagy ez a baj? Szégyelled magad joco barátod előtt?”
 • 33. FaPofa 2008. szeptember 24. 19:39
  „dezsőke, kicsit fáziskésésben vagy, ha még mindig a D-209-es a fő érved. Most inkább azzal kéne foglalkozni, hogy mi a véleményed a hitelfelvételről. Az enyém az, hogy a kiürült fidesz pártkassza megfinanszírozásához a legkönnyebb módszer, ha egy csődközeli helyzetet indukálva hitelfelvétel formájában, valójában a helyi ellenzék részéről ellenőrizhetetlen formában folyik el a pénzünk ismeretlen csatornákba. Azt tudod ugye, hogy jeles városvezetőink az önkorm. választás megnyerése után az ellenzéki városatyákat "kifelejtették" a különféle bizottságokból. /Ellenőrizetelenül könnyebb a pénzek elpostázása saját érdekcsoport részére/.”
 • 32. /joco1-azigazi 2008. szeptember 24. 16:29
  „dezsöke:
  már megint nem arra válaszoltál amit irtam.
  a "kannás" a véldjegyed,? mert már a negyedik "nick-nevednél" találkoztam már vele.”
 • 31. mindigatutit 2008. szeptember 24. 16:20
  „dezsőke
  ha ezt tudod kiolvasni csak a mondandómból,akkor sajnállak.de nagyon”
 • 30. dezsőke 2008. szeptember 24. 14:26
  „28.

  Teljes mértékben igazad van! Ebből egyértelműen következik, hogy az ország gazdaságát a jó D-209-es indította el a lejtőn az igen remek 100 napos programjával. Az igazmondó meg folytatta a tevékenységet, inkább szavazatvásárlásra költött, mint gazdaságfejlesztésre, mivel mérhetetlen hatalomvágya van.”
 • 29. Becsületesség a legjobb politika 2008. szeptember 24. 12:33
  „Havas alpolgármestert komolyabb pénzügyi embernek gondoltam, de koráábban az MSZP-nakmost a FIDESZNEK behodolt!”
 • 28. mindigatutit 2008. szeptember 24. 12:25
  „na már most ezzel az a baj,hogy a működésre hitelt felvenni az a legnagyobb baromság (most mindkettő oldalról beszélek).a hitelt munkahelyteremtésre és beruházásokra kell költeni ,amiből majd bevétele lesz a városnak.a működésre felvett hitel =csőd széle felé sodródás”
 • 27. dezsőke 2008. szeptember 24. 11:13
  „26.

  Jocóka, nyom a kannás? Legalább korán reggel ne igyál! Nem tudom honnan veszed, hogy bárki is írt volna a nevedben. Szerinted ki akar csökkent képességűként szerepelni? Mármint rajtad kívül.
  Ha pedig elolvasod a cikket - vagy ha vannak mellé képek, megnézegeted őket - talán számodra is kiderül, két ok miatt kényszerül hitelfelvételre a jelenlegi önkormányzat. Az egyik az, hogy szeretett kormányod jelentősen csökkentette az önkormányzatoknak juttatott összeget, de a feladatokat mellette meghagyta. A másik az, hogy az előző önkormányzati vezetés - tudod, a Walter féle - rémületes mennyiségű kölcsönt vett fel. Ha nem jönnél rá magadtól, szívesen segítek. Mindkettő MSZP-s, tehát egyértelmű, hogy kinek köszönhetjük a jelenlegi helyzetet. Most akkor cáfolj meg légyszíves, már ha tudsz. Tehát állítsd azt, hogy a kormány nem csökkentette az önkormányzatoknak nyújtandó összegeket, illetve hogy az előző városvezetés nem vett fel sok-sok kölcsönt. Azt követően minden épeszű ember eldöntheti, hogy kinek van igaza.”
 • 26. /joco1-azigazi 2008. szeptember 24. 05:53
  „dezsöke:(21) ez már a hányadik "fedöneved"?-tudom most már nehezebb dolgod van mivel nem tudsz a "nick-nevemben" hüly(j)eségete irni-. Miért nem a témába reagálsz, és ha valakinek hozzászolásohoz reagálsz olvasd el az "elözményt" is-
  Érted? nem hát.”
 • 25. No comment! 2008. szeptember 23. 11:08
  „Böszme döntések sorozata és egymásra mutogatás Fodor egytemi báb szereplése, hitelfelvétel és rajtunk Sopron városán röhög az egész ország főleg az MSZP kormány. Ez kell nekünk amit megfözött a jelenlegi városvezetés azt egye is meg. Ne velünk etesse meg.”
 • 24. Cerwin75 2008. szeptember 23. 07:28
  „Az eddigi legnagyobb "böszmeségeket" meg egyértelmű, hogy ez a ciklus produkálta: pénzt pumpált egy halott focicsapatba, eltüntette a kockaköveket a Balfi utcából, perek sokaságát tudta le nyerés nélkül, most pedig milliárdokat vesznek fel, mert üres a pártkassza...
  Rajtunk, Soproniakon röhögnek az egész országban.

  Köszönjük!”
 • 23. Cerwin75 2008. szeptember 23. 07:22
  „Hová jutottunk! A 4 milliárdos "Globex" megtakarításunktól a 16 milliárdos majdani adósságig. Hát ehhez csak gratulálni lehet! Mindkét oldal rendesen benne van a történetben, és persze ilyenkor egymásra mutogatnak. Hát még gerinc sincs bennük...”
 • 22. /joco1-az igazi 2008. szeptember 22. 17:51
  „dezsöke.
  Hát nem érted?, hát én értem, hogy te miért nem érted.”
 • 21. dezsőke 2008. szeptember 22. 17:42
  „Mi van Jocó? Ez a hozzászólás eléggé zavaros. Megint elgurult a gyógyszer?”
 • 20. /joco1-az igazi 2008. szeptember 22. 17:11
  „vk.
  értelmezni
  :érted?
  "NEM POLITIKAI HOVARTOZÁS MIATT"
  BIZTOS NEM ÉRTED?”
 • 19. Combinatio 2008. szeptember 22. 09:08
  „A polgármester és a városvezetők simét bizonyítják, hogy a rengeteg hibás döntés útán, újabb felelőtlen döntést fognak hozni .A FIDESZES többság meg rá fog bolintani,a hitel felvételre úyganúgy mint az egészségházra, vagy a "Várostorony "eladására stb.”
 • 18. vk 2008. szeptember 22. 09:03
  „16.!
  "nem vagyok sem bal, sem jobb oldali" /11/ Legalább azt olvassátok amit leírtatok!”
 • 17. Anomália 2008. szeptember 22. 08:56
  „Csaba zsuzsannának igaza van a többi fogadatlan pokátornak nincs.Világosan fogalmazott.”
 • 16. /joco1-az igazi 2008. szeptember 22. 05:52
  „vk.: Csaba Zsuzsanna nem azt irta, tudod ez már ferdités.
  és Te elhiszed az ***moderálva** páros ***moderálva** amit mondott, tán a "kormány roszpolitikája" mellett talán az ök -enyhén kifejezve- hibás döntéseik is vitték bele a várost a "hitelekbe"”
 • 15. vk 2008. szeptember 21. 21:53
  „Csaba Zsuzsanna aki nem baloldali röhögnöm kell...”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A város történetének legnagyobb hitelfelvétele

Sopron - Sopron történetének eddigi legnagyobb, nyolcmilliárd forintos hitelfelvételére készül a… Tovább olvasom