Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Dübörög a zeneiskola

Sopron - Továbbra is fontosnak tartják a szülők csemetéik zenei műveltségét. Ezt támasztja alá a soproni zeneiskola legújabb adata: a következő tanévben 120 új növendékük lesz.
Maximális létszámmal, 650 fővel kezdi szeptemberben a tanévet a Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, azaz a soproni zeneiskola. Horváth Rudolf igazgatótól megtudtuk, a héten megtörténtek a felvételik, az alkalmassági meghallgatások. Az adatok összesítése alapján 120 új növendékük lesz szeptembertől, közülük nyolcvanan az előkészítőt kezdik. Sopron minden iskolájából érkeznek új diákok.
Az Oktatási Minisztérium kiválóra minősített intézményének tanulói létszáma az elmúlt esztendőkben 620 és 650 körül mozgott, a következő tanévtől 650 körül lesznek a növendékek, a zeneiskola tehát a „maximumon dübörög".

Az adatok alapján úgy tűnik, a szülők továbbra is fontosnak tartják gyermekeik zenei műveltségét, s erre áldoznak is. Igaz, a zeneiskola árai nem borsosak: ötös átlagú növendék után évi 11 ezer forintot kell fizetni két részletben, a négyesek térítési díja 12 ezer forint. A felnőtt hallgatók, akik után normatíva már nem jár az intézménynek (ők negyvenen vannak), heti négy óráért évi negyvenezret, heti kétórás zenetanulásért évi húszezer forintot fizetnek. Horváth Rudolf igazgatótól megtudtuk még, továbbra is zongorázni tanulnak a legtöbben, de a sztárhangszerek között van a gitár és a fuvola is.

Fertődön még várnak

A szintén kiváló minősítésű fertődi zeneiskolában még nem történt meg a beiratkozás, az intézmény az önkormányzat döntésére vár. Itt 187 növendék ismerkedik a muzsika elméleti és gyakorlati tudnivalóival.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Udvari mellékhelyiséget épít a holding

Sopron - Udvari WC építésébe kezdtek a Sopron Holding munkatársai a Balfi utca 26. szám alatt. Az… Tovább olvasom