Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Dalnokverseny soproni díjazottal

A soproni T. Horváth József Eger város különdíját nyerte el a Gárdonyi Géza tiszteletére rendezett versenyen.

Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója alkalmából a Kaláka együttes újkori dalnokokat keresett, a megmérettetésre Gárdonyi verseinek megzenésítésével lehetett pályázni.

A Dalnokversenyre összesen 66 pályamunka érkezett, melyet az együttes bírált el. Első körben 12 alkotó 18 művét választották ki, melyet az internetre feltöltve közönségszavazásra bocsátottak. Az interneten közel kétezren voksoltak.

T. Horváth József az egriek különdíját nyerte a Dalnokversenyen.
T. Horváth József az egriek különdíját nyerte a Dalnokversenyen.


T. Horváth József – több gyerek CD és megzenésített vers zeneszerzője és előadója – Gárdonyi Az öreg honvéd című versét zenésítette meg, amit az Egerben megrendezett Kaláka Fesztiválon be is mutatott.

A Dalnokverseny fináléján három díjat osztott ki a zsűri, két koncertlehetőséget adott a zeneszerzőknek, a harmadik pedig Eger város különdíja volt. Ez utóbbit nyerte el T. Horváth József, a soproni Deák téri iskola tanára.

A Dalnokverseny fináléjában a szerzőt soproni és egri zeneművészek is segítették, Jacsó Erika fuvolán, Nyikes Nikolett gitáron, Tanyi Sándor pedig bőgőn játszott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták az eltűnt soproni egyetemista holttestét

Információink szerint megtalálták a május 24-én a főváros XI. kerületéből egy buli után eltűnt B. Attila holttestét a Dunában. Tovább olvasom