Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Csik Ferenc Uszoda - mit kapok a pénzemért?

Uszodateszt – A soproni Csik Ferenc Uszodában járt a kisalfold.hu, hogy kipróbálja a létesítményt és megtudja, mit kap itt a pénzéért. Összességében 4/5, de csak mert tömeg volt a vízben és befelé menet nem volt túl barátságos a személyzet.

Folytatódik tesztsorozatunk, ezúttal a soproni Csik Ferenc Uszodát vettük górcső alá, mert égtünk a vágytól hogy megtudjuk, miért van esténként zsúfolásig telve a parkoló. „Talán maga Stollár Miki tart úszóbemutatót?" – gondoltuk, míg csütörtök este utat vágtunk magunknak a kitóduló gyerekek között. Odabenn aztán rájöttünk a prózai indokra: a nyolc sávból hat edzések miatt foglalt, a körülbelül harminc úszóvendég pedig a „maradékon" osztozik.

Nem vagyunk a bájolgás hívei, de a bejáratnál tapasztalt mogorvaságon kissé meglepődtünk. A jegypénztárnál arról érdeklődtünk, meddig tart nyitva a szauna, és azt a nem túl kedves választ kaptuk: „ameddig az uszoda". Visszamentünk, leolvastuk, köszöntük szépen.
Átvettük az öltözőszekrény kulcsát (jutalompont: ránk néztek és kérés nélkül alsó szekrényt adtak) majd irány az öltöző! Itt nem voltak túl sokan, ezért volt helyünk kényelmesen lepakolni, szétrámolni a táskánkat, papucsunkat, törölközőnket. A szekrény egyébként nem túl praktikus, mert a magasságával ugyan nincs alapvető probléma, de meglehetősen keskeny, ezért a cuccunk csak némi gyömöszölés árán volt hajlandó beleférni.

Kattintson és nézzen uszodát!

A medencéknél aztán zsibvásárt tapasztaltunk és mivel nem szeretjük, ha a fejünkre ugrálnak, inkább egyenesen a szaunába mentünk, aminek 5/5 pontot adunk. A hőmérséklet épp kellemes, a párásítás automatikus (mert végre rájöttek, hogy kerítést kell a kályha köré emelni, hogy a vendégek ne öntsenek rá félóránként egy liter vizet) és a városban egyedülállóan itt jéghideg vizes merülő medence is van.
Mire végeztünk a szaunázással, már találtunk szabad sávot, így a záróráig hátralévő perceket úszkálással töltöttük.

Pozitív tapasztalat: a zuhanyzóban az ember maga állíthatja a víz hőfokát, nyoma sincs a nyomógombos, magától elzáródó csaptelepnek. Az uszi végre bízik abban, hogy vendégei környezettudatos, felnőtt emberek, akik elzárják maguk után a csapot! A hajszárítóknál nem kell apró után kotorászni, mert – láss csodát! – anélkül is működnek. Talán még boldogabbak lettünk volna, ha a hosszú hajúakra is gondolnának és „levehető" hajszárító is lenne. De összességében tiszta, barátságos az öltöző.

1110 forintot fizettünk (430 forintos úszójegy + 680 forintos szauna belépő), úgy gondoljuk az ár-érték arány elég kedvező. Alig várjuk már, hogy kinyisson a nyári strand is, hogy mehessünk és tesztelhessük a vadiúj csúszdákat is!

Tájékozódjon az árakról, nyitva tartásról, egyéb extrákról itt:

http://www.sopviz.hu/html/lover_arj.htm

Olvasóink írták

 • 14. sts 2009. február 24. 17:05
  „Lényegében már a pénztárnál unott mormogó alkalmazottal találkozik az
  ember!A kinti medence nyáron fagypont közeli,vese és urológiai problémákat okozhat
  meglátjuk az idén a családi medencét mennyire lesz barátságos és biztonságos,
  mert ugye az is egy szempont a biztonság!!!”
 • 13. kisjutka 2009. február 23. 21:10
  „11-re:

  Szerintem azért nem véletlen, h még a cikk írója is csak kb. 30 úszni vágyót talált az uszodában csúcsidőben... tehát a város lakosságának nagyon-nagyon töredék részét.... szóval vmi baj tuti van, ha csak ilyen kevesen járnak... még akkor is, ha én rendkívül finnyás vagyok... Vagy Sopron ennyire lusta / elfoglalt város lenne?

  Mert azt senki nem fogja nekem bemesélni, hogy 30 ember sok...”
 • 12. TancsKaszabell 2009. február 23. 20:49
  „:)Nem kerestem a csomót a kákához!
  Csak épen leírtam,hogy miért nem járok már oda.Úgy látom,mértékadó források szerint is nekem még mindig alkalmatlan a pihenésre!
  De hát számít ez valamit?
  Mit nem adnék érte,ha Sopronban is lenne egy jó,a Győrihez hasonló,gőzfürdő,.......megízzadni a pórusainkból
  eltávozik az ott felhalmozódott salak anyag.......zuhany......Óóóó..ezt néhányszor ismételni.Majd pihentető fürdés,aztán dögönyözés........zuhany és egy fél órás pihentető szunyákolás. Ha hiszik ha nem madarat tudunk fogni!!”
 • 11. jockey 2009. február 23. 20:00
  „Én nem kívánok vitatkozni senkivel, mivel ízlések és pofonok - mint köztudomású - különbőzőek. Nekem például tökéletesen megfelel nyáron a szabadtéri medence kb. 23-24 fokos vize, mivel én a vízben úszni, illetve labdázni szoktam. A fedett nagymedence 25-26 fokos vize is teljes mértékben megfelelő az úszásra. Tény és való, egyik sem 35-36 fokos, dagonyázára való hőmérsékletű víz, tehát aki arra vágyik, ne jöjjön a soproni uszodába. Az viszont szerintem sem jó, ha a belépőt megvásárló vendégek nem tudják rendeltetésszerűen használni a medencéket az úszásoktatások miatt. Az ár-érték arányt figyelembe véve véleményem szerint nem számít drágának a soproni uszoda, persze ez nem azt jelenti, hogy áremelésre bíztatom őket. 4 tagú családnak van családi jegy, ami lényegesen olcsóbb, mint a 4 belépő külön-külön. Persze, ha rám hallgatnak, mindenki oda megy uszodába, ahová akar.”
 • 10. kisjutka 2009. február 23. 19:26
  „Hogy miért szoktam le az Uszodába járásról?

  1. A kedvezményes, úszásra kijelölt időszakokban jó esetben 2 sáv áll a nagyközönség rendelkezésére. Egy 50 ezres városban ! (miért pont akkor kell edzéseket tartani, amikor ezen időintervallumok vannak? talán egy kis szervezész igényelne a dolog....)

  2. Hétvégén délután - mivel kisgyerekekkel mentünk, direkt odatelefonáltunk, hogy szabad lesz-e a kismedence, mehetünk-e? A válasz "igen" volt.... Mikor odamentünk "természetesen" foglalt volt a kismedence úszásoktatásra.... Végülis beengedtek minket az egyik felébe... de persze az nem érdekelte őket, h a kisgyereknek már a 120 cm is mélyvíz....

  3. Nyár - szabadtéri rész: hetekig tartó kánikulában is (!!!!) a nagymedence olyan hideg, hogy csak rozmárok tartózkodására alkalmas ---- és ezt nem csak én mondtam, hanem az összes ottlévő vendég is. Mindenki csak percekig volt benne. Még a külsőségekre, és saját "felnőttségükre" sokat adó kamaszok is a kacsaúsztató méretű pancsolóban fürödtek ... ami ráadásul szerintem az összes létező higiániai előírásnak is ellentmond !

  4. Tél és nyár - benti úszómedence: szintén annyira hideg, mintha direkt hűtenék. Igaz, hogy úszáshoz nem kell 35-40 °C-os víz, de ami ott van, elviselhetetlen --- fél-háromnegyed óra után szétfagyva száll ki mindenki.

  5. És a belépőjegyek -a nyári, helyi lakosoknak szóló kedvezményes jegyeket kivéve - igenis drágák. .... szorozza be esetleg a cikkben közölt jegyárakat a Kedves Cikkíró egy 4-tagú családra !
  (ehhez annyit, hogy Ausztria egyik közeli, fantasztikus minőségű élményfürdőjében egy négytagú család ezen összegnek kb. a duplájáért fürödhet... miközben a két szolgáltatás között ég és föld a különbség ---------- a környékbeli ausztriai kisstandok felszereltségéről és árairól nem is beszélve)

  És most tessék megkövezni, merthogy én is csomót kerestem a kákán! --- vagy inkább logikus, tényekkel alátámasztott észérvekkel megcáfolni -- már ha vannak erre ilyenek..... :-) vagy inkább :-(”
 • 9. globarizsa 2009. február 23. 18:11
  „A legelső hozzászólás közben moderálódott, a káka és a csomó emlegetése természetesen nem TancsKaszabellnek szól. A személyzet szerintem igen rendes és készséges, véletlenek persze adódhatnak...”
 • 8. LAZA 2009. február 21. 20:09
  „Hát nem éppen.
  Hétköznap egész délelőtt és hétvégén egész délután érvényes a kedvezmény.
  Ilyenkor nagyon frankon lehet úszkálni.Az,hogy valakit esetleg hazaküldenének?
  Talán amikor rendezvények vannak.”
 • 7. marta1986 2009. február 21. 18:48
  „de a 430 Ft-os jegy az csak kedvezményes jegy (5.30-9.00-ig,18:00-20:00-ig) tart. Különben meg 910 Ft.
  Egy kis szervezéssel azt is meglehetne oldani hogy aki úszni akarjon az ne zsivajgó tömegbe kelljen.Ha meg lenne szervezve én is biztos többet járnék oda úszni. Van egy ismerősöm akit a pénztárnál visszafordítottak hogy menjen haza tele van az uszoda.”
 • 6. LAZA 2009. február 21. 16:48
  „Hát ha mást nem is de a személyzetett érintő negativ megjegyzést szélvészgyorsan cáfolnom kell.
  Sőt nem csak a mostani hanem visszamenőleg a mindenkori személyzetre vonatkoztatva.
  Bécsi dombi gyerekként a sportuszodába nőttem fel csak ritkán jutottam ki a lőverbe.
  A fedett rész megnyittási ünnepségén azonban ott voltam és azóta is évtizedek elteltével törzsvendégnek számítok.
  Szerintem a fedett rész vastagon betőlti a szerepét.
  Az biztos,hogy az amatör úszni vágyoknak nem a legkedvezőbb időpont a hétköznapi esti órák.
  Viszont aki úszni akar találhat magának megfelelő időpontokat és megfelelő áron.
  A nyári strandrész felszereltségével és kialakításával viszont (talán csak )ezidáig voltak problémák.
  Nem véletlen,hogy a soproni lakósók jó része a környező osztrák kisfalvak strandjait választotta.
  A berúházások folyamatban vannak reméljük minden igényt ki fognak elégíteni és a belépőkkel sem fognak versenyképtelenné válni az osztrák strandokkal mert akkor az egész beruházás értelmét veszítheti.”
 • 5. rebetli 2009. február 21. 11:19
  „Tudom ki volt Csik Ferenc.Ráillik az uszoda elnevezése!Amikor az eszébe jutott valakinek,hogy uszoda épüljön
  Sopronba. Az pedig Bakk László a Soprni Bútoripari Szöv. elnöke volt! A dolgozók társ.munkát,és havonta a
  bérükből hozzájárultak az uszoda építéséhez! Nem csak a szövetkezet dolgozói járultak hozzá,hanem Sopron üzemeinek nagy része! Ezt senki nem jelzi,pedig így történt meg!Nem bántom a híres
  uszót,de én Elkeresztelném az uszodát Bakk Lászó uszodára! Még most sem késő! Emlékezzünk rá!”
 • 4. anca 2009. február 21. 08:06
  „Add.3.
  Bizony, így van, kedves TancsKaszabell, szó szerint.”
 • 3. globarizsa 2009. február 21. 08:03
  „csokót = csomót /bocsi/”
 • 2. globarizsa 2009. február 21. 08:01
  „Az mondjuk tényleg furcsa, hogy épp a női öltözöben fix és a férfiakéban levehető a hajszárító. Mi ebben a logika?
  A szaunáról: jó társaság kis helyen is elfér, ha muszály. Azért a fejlesztés során egy nagyobb szauna létrehozásán is el kéne gondolkodni.
  Az első hozzászólás a kákán is csokót kereső kekeckedés.”
 • 1. TancsKaszabell 2009. február 21. 07:00
  „Miért szoktam le az odajárásról?
  Hát azért mert szerintem az uszoda nem strand , nem a játék tere!Még kevésbé pancsoló!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban és környékén csökkent a bűnözés

Sopronban és környékén az elmúlt évben csökkent a bűnözés, a felderítési arány pedig nőtt –… Tovább olvasom