Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Bölcsődébe szoktatás fúrás-faragással

Sopron - A Szarvkői utcában lévő Százszorszép bölcsődében alighogy elkezdődött az új bölcsisek „szoktatása", ezzel egyidejűleg hozzáfogtak a szakemberek a nyílászárók és a fűtési rendszer cseréjéhez. A szülőknek – és a gyerekeknek – ez temérdek gonddal jár.
A szülők nagy felháborodással fogadták a hírt, hogy pont a bölcsődei beszoktatás idején kell a felújítási munkákhoz fogni. Egyöntetű a vélemény, a nyári leállás idején kellett volna gondoskodni a kivitelezésről. „Most, hogy végre ismét munkába állhattam, kínos, amikor azt kell mondanom a munkahelyemen: bocs, de a gyereket a nagymamához kell vinnem, mert másként alakultak a bölcsődében a dolgok"; „ha a férjem épp vidéken dolgozik, nem tudjuk megoldani a gyerek korábbi hazavitelét. Pedig az alvás idején biztosan behallatszanak a fúrás-faragás, szerelés hangjai" – ilyen és ehhez hasonló problémákkal fordultak az édesanyák szerkesztőségünkhöz.

A Százszorszép Bölcsődében nem sikerült a nyári leállás során elvégeztetni a felújítást. Mint kiderült, így van ez sok intézménynél is. Fotó: Magasi Dávid
A Százszorszép Bölcsődében nem sikerült a nyári leállás során elvégeztetni a felújítást. Mint kiderült, így van ez sok intézménynél is. Fotó: Magasi Dávid

– Májusban adtuk be a pályázatunkat, s júliusban értesültünk arról, zöld utat kap a bölcsőde több mint ötmillió forintos felújítása. Kértük a fenntartó önkormányzatot, hogy a nyári leállás idején végeztessék el a nyílászárók cseréjét, a fűtési rendszer korszerűsítését – mondta Földháziné Kocsis Zsuzsanna, az Egyesített Bölcsődék intézményvezetője.

– Nem rajtunk múlott, hogy szeptember elején kezdődtek meg a munkálatok, amelyet egyébként örömmel fogadtunk. Tudva, ezzel régi problémánk oldódik meg. A Százszorszép Bölcsőde a nyári leállás után július 28-án nyitott, és ez idáig folyamatosan 35 gyermeket szoktattunk be. Jelenleg hetvenkettő gyermeket gondozunk. A munkálatok valóban megnehezítik a beszoktatást, ezért kértük a szülők megértését és segítségét a gyerekek érdekében, hogy aki teheti, az ebéd utáni alvásra vigye haza gyermekét. Akiknek a szülei ezt nem tudták megoldani, azok számára másik csoportszobában biztosítottuk az alvási lehetőséget. A játékok használata sem ütközött akadályba azokban a csoportszobákban – és az udvaron – ahol a munkálatok éppen nem zajlottak.

– A munkák rossz időzítésének oka a közbeszerzési eljárás elhúzódása – tudtuk meg Kuslics Balázstól, az önkormányzat szóvivőjétől. – Az intézményvezetőket tájékoztattuk a késlekedésről, így az nem érte őket váratlanul. A Szarvkői úti bölcsőde helyzete egyébként nem egyedi, a Deák téri bölcsődében, a Jegenye sori óvodában, a Kék óvodában és a Ferenczy János utcai kollégiumban szintén tartanak még felújítási munkálatok. Idén 160 millió forintot költ az önkormányzat intézmények korszerűsítésére.

Olvasóink írták

 • 9. Szász Kata 2008. szeptember 16. 17:53
  „Azért azt ne felejtse el senki, hogy a gyereknek (pláne 3 éves korig) a legnagyobb szüksége az anyukájára és az apukájára van ! Azért gondoljon bele mindenki, hogy a gyerekeknek ugyanúgy "munkahely" a bölcsöde. Egész nap azt tanulják, hogy kell közösségben élni!!!”
 • 8. mindigatutit 2008. szeptember 12. 10:02
  „azért ,mert qva jól élünk.az én gyerekem is óvodás,ezért látom,hogy nyáron egy csoportra való gyerek nem jön össze.ezért meg kár minden óvonéninek dolgozni,megoldják felváltva.igaz,hogy így is kijön kb 40nap szabi”
 • 7. miracle 2008. szeptember 11. 17:05
  „Nekem már az sem tiszta, hogy minek kell leállni hetekre, sőt van ahol 2 hónapra (!) egy óvodával, bölcsödével? Jó van 1-2 hely ahol festegetnek, na de 6 hétig és minden évben?
  Ja, tudom már, abban a rohadt melegben az óvónénik is szívesebben vannak otthon, a szülő meg forduljon fel, vegyen ki 6 hét szabit. Persze az összes egyszerre. Óvodának, bölcsödének non-stop kéne működnie egész évben és persze 6-18-ig.”
 • 6. keserűanya35 2008. szeptember 11. 11:42
  „Na ja. Jó magyar szokás szerint. Merthogy a nyári 4 hetes intézményleállás semmire sem elég. Csak arra, hogy a dolgozó szülőnek fogalma sincs, hová is tegye a gyereket. Felújításra nem. Pedig elvileg arra volna való. Elvileg. De itt legalbb már nekiálltak valaminek. A másik jereváni bölcsi mikor kerül sorra? Tudja valaki? Remélem nem télen. Az enyém ugyanis oda jár....”
 • 5. miracle 2008. szeptember 10. 21:16
  „Az autótulajok többsége egyetlen métert sem képes gyalogolni, szíve szerint a WC-re is azzal menne. Csak nem gondolod, hogy a parkolóból majd gyalogol? Meg még vissza is? Kényelmesebb az ablakból nézni.”
 • 4. Mana 2008. szeptember 10. 21:10
  „Minek a Fenyő térre új parkoló? Reggel a kutya sem áll be (máskor sem, esetleg az ott dolgozók), helyette a kedves szülők az út mindkét oldalán kényelmesen megállnak, és megvárják mig be nem ér a gyerek...Persze addig dugót generálnak, de ki érdekel???Délután, szülői, kirándulások alkalmával dettó!!!Pedig lenne a Besenyő útcai rész, ahol senkit sem zavarnának, de hát első a kényelem...”
 • 3. miracle 2008. szeptember 10. 20:20
  „Csak a szokásos magyar szervezés, semmi különös.
  "A munkák rossz időzítésének oka a közbeszerzési eljárás elhúzódása", szinkronizálom: nyáron mindenki szabin van és senki nem intéz semmit, mert megengedhetjük magunknak.
  Egyébként pont szeptemberre kellett volna tervezni az egész felújítást, mert akkor hótziher nem sikerült volna és pont az lett volna a jó.”
 • 2. apuka5 2008. szeptember 10. 20:15
  „Ez a helyzet a kék óvodában is a Jerevánon...”
 • 1. mindigatutit 2008. szeptember 10. 09:38
  „plussz a fenyőtéri iskolánál éppen szeptember elején kezdték csinálni a parkolót.no comment”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

innoLignum holnaptól

Sopron - Idén először hagyományteremtő szándékkal rendezik meg holnaptól szeptember 13-ig az új… Tovább olvasom