Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Belehalt sérüléseibe a megvert hajléktalan

Sopron - Belehalt sérüléseibe A. Károly (56 éves) soproni hajléktalan, akit társa szombaton bántalmazott az egykor MÉH-telepen. T. Gergely (46 éves) elismerte tettét, ellene emberölés alapos gyanúja miatt indított eljárást a megyei rendőr-főkapitányság.
Előzetes letartóztatásban várja sorsának további fordulatait T. Gergely, aki olyan súlyosan bántalmazta hajléktalantársát, hogy az végül belehalt sérüléseibe. Hogy mi is történt pontosan, az az elmúlt napokban derült ki.

– A gyanúsított elismerte tettét – tájékoztatott Móricz Péter alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója. – Vallomásából és a tanúkihallgatásokból rajzolódott ki a végül a sértett halálával végződött cselekménysorozat. A két hajléktalan már korábban is összeszólalkozott. Szombaton – a bűntény időpontjában – mindketten italos állapotban voltak. A sértett A. Károly baltával törte be a valamikori mérlegház – itt rendezkedett be T. Gergely – ablakait, mire felébredet a gyanúsított. Dulakodni kezdtek, de T. Gergely erősebb volt, kicsavarta támadója kezéből a baltát, A. Károlyt megverte, fejét többször a betonba ütötte. Ezt követően visszament saját helyére és tovább aludt.

A gyanúsított vallomása szerint nem gondolt arra, hogy életveszélyes, végül pedig halált okozó sérüléseket okozott társának. A mentőket A. Károly fia – aki szintén hajléktalan – értesítette. A mentők a soproni Erzsébet-kórházba szállították, innen pedig a megyei kórházba vitték, de életét már nem tudták megmenteni.

– T. Gergely ellen emberölés bűntette alapos gyanúja miatt tart az eljárás – folytatta az alezredes. – A szombati őrizetbe vételét követően a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását, amely harminc napig tart, de természetesen meghosszabbítható.

Olvasóink írták

  • 1. brrr 2008. április 21. 01:29
    „Sajnálatos! De már nem hajléktalan jó pár évig!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár: Nincs rejtett indok

Szerdán Rejtett indokok címmel jelent meg Álláspont, az abban közölt állításra reagált levelében a… Tovább olvasom