Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Az útkezelő szerint az úttal nincs baj

Sopron - A szerdai mentőbaleset újra fókuszba állította a 85-ös főútvonal peresztegi szakaszát, ahol feltűnően sok baleset történik. A kisalfold.hu fórumán is sokan bírálták az út minőségét. A szakember állítja: az úttal nincs baj.
– A 85. számú főút Fertőszentmiklós–Pereszteg közötti szakaszának korszerűsítése 2000 őszén készült el. Kedvezőbb vonalvezetést alakítottunk ki, kiszélesítettük az útpályát, a padkát. A települések bejáratához forgalomlassító szigetek kerültek, hosszabb lett az utat szegélyező villanyoszlopsor is – mondta el a Kisalföldnek Szirányi Ákos, a közút megyei igazgatója. – Tábla figyelmeztet a lassításra, emellett előzési tilalom van érvényben a szakaszon. A legtöbb balesetet mégis a helytelenül megválasztott sebesség okozza. A forgalomlassító szigetet megelőző 300 méteres szakaszon az elmúlt öt évben 15 személyi sérüléssel járó – többnyire pályaelhagyásos – baleset történt 2 halálos, 3 súlyos és 6 könnyű sérülttel. Az út az engedélyezett 90 km/h sebességnél gyorsabb közlekedésre is alkalmas, és a sofőrök többsége él is e lehetőséggel. A Pereszteget jelző tábla a forgalomlassító sziget előtt áll, ennek vonalától 50 kilométer/óra a megengedett sebesség. Ám a jelentős sebességtúllépéssel érkező autósok nem képesek lelassítani a szigetig, és az azt követő íven elvesztik uralmukat a járművük felett, ez okozhatja a tragédiákat – reagált a felvetésekre Szirányi Ákos. Az út kezelője mindezek miatt nem is tervezi, hogy a meglévőkön túl óvintézkedéseket vezetne itt be, de azt megfontolják, miként tudnák még figyelemfelkeltőbbé tenni a jelzéseket.

Olvasóink írták

 • 7. Zsoké 2009. február 11. 09:14
  „1 értek az előttem szólóval teljesen..
  Mennyi embernek kell meghalni még??
  Sajnos addig tényleg nem fog történni semmi míg valami vezető beosztásúnak meg nem hal valakije ezen a szakaszon..
  Szégyen,hogy sehol semmi nem történik addig amíg 1 vezető hozzátartozó nem hal meg,és itt nem csak az útra gondolok,hanem bármi másra is..”
 • 6. adlerzsiga 2009. február 09. 16:43
  „Naponta közlekedem ezen az útszakaszon, tehát nekem is vannak személyes tapasztalataim, melyekből néhányat megosztanék.
  Egyetértek Xen véleményével: MI KELL MÉG!!? Beszélünk itt téligumiról, aszfaltról, kerékvető kőről, vízenfutásról, vezetési tapasztalatról, havi 80 bruttóról, megkülönböztető jelzés használatáról, sebességmérésről, rendőri jelenlétről és minden másról. Nyilvánvaló, hogy VALAMI EZEN A SZAKASZON nem stimmel és ezt rém egyszerű bizonyítani. Azok ugyanis, akik itt gyorsan és/vagy felelőtlenül, nem az út,- időjárási,- látási viszonyoknak megfelelően közlekednek, azok másutt is pont ilyenek! Mégis ITT történik a rengeteg baleset és HALÁLESET!
  Cinikusnak tartom azokat a véleményeket, melyek a fentiekben felsorolt hibákra, hiányosságokra hivatkoznak - miközben emberek halnak meg vagy rokkannak meg egy életre! HIBÁSAK ők is!! Ugyanakkor tenni kellene már végre valamit. Egész pontosan: át kell alakítani a kérdéses útszakaszt, bármilyen anyagi vonzata is legyen annak! ILLETÉKESEK! kÖZÚTKEZELŐ, RENDŐRSÉG, ÖNKORMÁNYZAT, JOGVÉDŐK(!)
  ÉBRESZTŐ!
  Akit a fenti mondataimmal nem győztem meg, attól azt kérem, hogy a következő (mert lesz!!) baleset képeit nézve képzeljék oda saját szeretteiket!”
 • 5. józanparaszt 2009. február 09. 09:48
  „Ha jól emlékszem az új utat nemsokára javítani kellett. Ez persze a "jól bevált" zúzott kavics+bitumenlötty technológia, amire illetékes akkor úgy nyilatkozott: "...a pattogó kövek majd megszünnek, mert a forgalom úgyis bejárja...a felesleg meg az útpadkára sodródik"
  NO COMMENT”
 • 4. xen 2009. február 08. 20:29
  „Ma (vasárnap késő délután) ott van a BMW az árokban.............
  Mi kell még ahhoz , hogy az illetékesek tegyenek valamit.??????!
  Moderálnom kell magam, ha azt mondom, hogy részesei a potenciális gyilkosságnak ?”
 • 3. Tonxy 2009. február 08. 17:53
  „Az ut ugyanolyan szar mint máshol Fertőszentmiklós és Pereszteg között. Én naponta 6x járok arra, és tul sokszor vettem észre hogy enyhe fékezésnél is esőben meg tud csúszni a kerék (téligumi van és nem kell még 90nel sem mennem), viszont ha a sáv közepén haladok tehát a gumi nem a csillogós felületen fut hanem középen ahol még rücskös a felület sokkal jobban tapad a kocsi kereke. Sem Fertőszentmiklós előtt sem Pereszteg után nem ilyen állapotú az út felülete. Ha lehet hinni a szóbeszédeknek akkor anno a felújítás után a garanciális javítást valami kísérleti aszfalttal csinálták, és azóta van ennyi baleset itt.

  Amúgy meg rendőri jelenlét van csak épp nem fogod megismerni, mert vagy egy zöld Mitsubishi Pajero-ból mérnek épp Peresztegen a parkolóban egy másik kocsi mögül, vagy egy ezüst VW Transporterből, vagy egy kék VW Borából, vagy ezüst Feliciából.”
 • 2. zotyo 2009. február 07. 19:55
  „Mindennap arra közlekedem és nem vettem észre hogy rosszabb lenne az út minősége mint máshol!De azt tapasztalom hogy a közlekedők 80% -át nem érdekli a közlekedési szabály!Ne mindig másban keressük a hibát!
  Nagyobb rendőri jelenlét kellene az ámok futók miatt!”
 • 1. Sophia 2009. február 07. 19:29
  „....és ismét a pofánkba hazudnak!!!!!!!!Igenis rossz ott az út minősége.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megválasztották az egyetem ez évi borait

Sopron - Vörösborból a Roll-pincészet 2007-es kékfrankosát, fehérből az Iváncsics-pincészet 2008-as… Tovább olvasom