Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Az év végére elkészül a lerakó

Információink szerint a tervezett árnál tízmillió forinttal olcsóbban, 190 millió plusz áfáért készül el a Harkai úton az ideiglenes hulladéklerakó.

A telepet várhatóan még idén, december közepén átadják.

A kivitelező már dolgozik a soproni Harkai úton, az ideiglenes hulladéktelep megépítésén. A munkálatok legfontosabb részét, a fóliázást várhatóan még ezen a héten elvégzik. Ezt követően kerül sorra a tereprendezés. Mint arról korábban beszámoltunk, a Harkai úti lerakó működési engedélye idén július 16-án lejárt. Ám a cséri telep még nem készült el, várhatóan csak 2010 után kezdi meg működését.

Átmeneti megoldásként egy ideiglenes – öt évig üzemeltethető – lerakót építenek Sopronban. A köztes időszakban a város hulladékát havi 20 millió forintért Ajkára szállítják el. A lakosság korábban egy köbméter szemetet ingyenesen helyezhetett el, az a lehetőség megszűnt.

A soproni önkormányzat közgyűlésén először 100 millió forint plusz áfát szavaztak meg az építkezés költségére. Ám ezt időközben a duplájára emelték. Portálunk információi szerint a kivitelező cég végül is tízmillió forinttal olcsóbban – 190 millió forint plusz áfa – végzi el a munkát. Az átmeneti tárolót várhatóan még idén, december közepén átadják.

Olvasóink írták

  • 2. vitriol2 2009. november 10. 06:03
    „Valaki ill. valakik elQrták az uj-az előirásoknak megelelő- lerako átadását, és ezért is mi a helyiek fizetünk, az adoinkbol fizetik meg a "szállitásidijat", de az ingyenes "lakossági" lerakás is megszünt-két zsák szemétért-mivel oda vittem és nem az "erdőbe"- több ezer forintot fizettem.
    lehet, hogy a" többtizmillás(bal)sikerdijas" megnevezést javitani szükséges:"többtizmillás(bal)siker-ésSZEMÉT-dijas"-ra????
    Megj. ez csak kérdés és nem kijelentés, tehát nem tényt közöltem, hanem "érdeklödtem"”
  • 1. egysoproni_ 2009. november 10. 00:00
    „5.5 hónap szorozva 20 millával az 110 millió Ft csak azért mert Ajkára viszik a szemetet. 190 milla + 25% áfa = 237500000 Ft amit feleslegesen adott ki a város. Ha időben gondolkodott volna akkor már lenne normális és végleges hulladéklerakója a városnak! De nincs! A 237500000 Ft plusz kiadást mi soproniak fizetjük meg amire a jelenlegi városvezetés tesz magasról! Jajj, elnézést. Közben itt örömtáncokat is járok mert 10 millióval olcsóbb lett az egész mint gondolták... igaz az eredeti 100 milla +áfa összeget megduplázták, dehát ez lényegtelen... Lényeg az, hogy 10 millióval olcsóbb. Csak tudnám, hogy kik és hogyan számolták el magukat ennyire, hogy nem volt elég a 125 millió Ft!? Egy ekkora beruházásnál lehet tévedni egy keveset, de nem 100%-ot... Tisztelt Fodor úr! Ön matematikus ha jól tudom, tanítsa már meg a bandáját számolni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres Macskajáték a kisszínházban

Pásztor Erzsit ünnepelte szombaton este a közönség a soproni kisszínházi premieren. Tovább olvasom