Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Az egészségház ügyében nemmel szavaztak a képviselők

Sopron - A szerdai rendkívüli közgyűlésen nem szavazták meg a képviselők a Selmeci utcai ingatlanról szóló előterjesztést.

18.05: Elsőként most a „Komplex fejlesztés a dinamikus és fenntartható közösségi közlekedésért Sopronban" pályázati önrész vállalásáról szóló előterjesztés a téma. A Kisalföld Volánnal közös beruházás összköltsége 367.798.000 Ft, az önkormányzat által biztosítandó önrész nagysága 36.798.700 Ft. A képviselők 22 igennel szavaztak az előterjesztésről.

18.14: Elkezdődött a Sopron Holding Zrt. által ellátott közutak, hidak felújítása megnevezésű előirányzat módosításáról. Ezt is 22 igennel támogatták.

18.20: A harmadik napirendi pont az egészségházról szól. Erről - ahogy azt sejteni lehetett - zárt ülésen tárgyalnak a képviselők.

Az ülés még tart, rövidesen azonban megtudjuk, milyen döntés született....

20.50: Véget ért a zárt ülés, a képviselők kivonulnak a teremből. Kiderül: a várttal ellentétben egyhangú nemmel szavaztak az egészségház ügyében. A Selmeci utcai ingatlan adásvételi szerződését már szeptember 15-én megkötötték, ez azonban csak akkor válik érvényessé, ha a működtetési szerződésre is pecsét kerül. A zárt ülés után most kiderült, a döntés értelmében nem írják aláírják a működtetési szerződést!

Korábbi cikkeink az egészségházról:

Fórum az egészségházról
• Egészségház - kiveséző

Olvasóink írták

84 hozzászólás
 • 84. Feri1 2008. október 13. 12:26
  „Nem tök mindegy Nektek, hogy zárt űlésen szavaztak nemmel vagy nyílt űlésen. Ez megint csak a csomó keresése. Mindegy mivel, csak betarthassatok. Néha már nagyon elegem van belőletek. Gondolom itt is csak a jobbítás vezérel bennetek.
  A zárt ülés arra (is) jó, hogy tényleg szakmai vitát folytassanak, és ne a közönségnek beszéljenek, mint egyesek itt szoktak a fórumon.”
 • 83. joco1azigazi 2008. október 13. 10:43
  „Feri1 2008.10.12. 09:42 : egy kis kiegészités-akik nem vállalták az arcukat/nevüket- tudod a zártülést elrendelö szavazáskor a jelenlévö 22 képviselöböl 14 a zártülés elrendelésért szavazott.Egy találos kérdés: na kik voltak a 14 "elrendelö" szavazok.? na kik? -válasz hátha nem tudod: az"egyatábor,egyazászló" alá tömörültek.Ja és ki kérte a zártülést?. na ki? hát a "páros" férfitagja, tudod a vendéglátos - korábban már többször is moderált- A.R.C.U.S.I.-ROL VAN ITT IS SZÓ.”
 • 82. Jogorvolati lehetőség! 2008. október 13. 09:41
  „A Regionális Győr-Moson-Sopron Megyei Közigazgatási Hivatal Vezetőjéhez, Dr. Németh Évához kellene fordulni, a helytelen jegyzői, polgármesteri intézkedés ellen. A rendkívüli közgyűlésen az önkormányzati törvény alapos sérelme jelentkezett, hogy elrendelték a zárt közgyűlést.Kiparancsolták az érdekleteket.”
 • 81. joco1azigazi 2008. október 13. 09:31
  „80-as a kérdésed jo , de talán inkább a városvezetésének szolhatna.”
 • 80. Zárt ülés közérdeklődésre számító ügyben 2008. október 13. 09:28
  „Tisztelt Biczi Úr!
  Szavazást kért -e a zárt ülés ellen.Ez a városi adófizető polgárok érdekét érintő fontos döntés volt. Hasonló mint a mély garázs. Hogyan lehtett zárt ülést elrendelni egy ilyen közügyről. A jegyző
  megsértette a az SZMSZ-t”
 • 79. joco1azigazi 2008. október 13. 09:08
  „Csaba Zsuzsanna : igazad van, most már Várnagy Urnak kell lépnie.”
 • 78. joco1azigazi 2008. október 13. 05:53
  „Feri1 2008.10.12. 09:42 : én a zárt ülés ellen irtam.Föleg az lett volna a jo, ha megtudtuk volna azt, hogy hogyan is zajlott le a szavazás elötti "pár(t)peszéd".”
 • 77. Csaba Zsuzsanna 2008. október 12. 18:39
  „bal-fék!(66)

  Én ott voltam, s hogy Várnagyi Úr fejtse ki,azt arra értettem, hogy a NAGY NYILVÁNOSSÁG ELŐTT!
  Ha úgy adódik,itt a Kisalföldben!Nem szeretném, ha a patikusok ígérete,csak ÍGÉRET maradjon!
  A többihez: no comment..”
 • 76. Feri1 2008. október 12. 09:42
  „joco
  Miről beszélsz? Mindenki nemmel szavazott. Ők is.”
 • 75. joco1azigazi 2008. október 12. 08:36
  „"20.50: Véget ért a zárt ülés, a képviselők kivonulnak a teremből. .... A zárt ülés után most kiderült, a döntés értelmében nem írják aláírják a működtetési szerződést"Kérdés: Miért nem vállalták a jobbos képviselök "arcukkal és nevükkel" hogy ellent mertek mondani a fidesz helytartoi "párosának" az A.R.C.U.S.I párosnak?”
 • 74. Intel 2008. október 11. 20:32
  „72.
  Érdekes a hozzászolásod, biztosan sok ember nem szeret, mert kimondom mit gondolok.
  Csodálom, hogy még nem támadtak itt meg, csak néha-néha...
  Azt is tudom, hogy sokan szeretnék tudni, hogy ki vagyok...
  Az, hogy mikor Biczit azzal vádoljátok, hogy csak hadonászik, engem, hogy okoskodók, hogy Koczán alkoholista, Nagy pedig egy duma még, ez megy mesteri fokon.
  Mikor kérdezünk, mikor városvezetőket kérdezünk meg, akkor pedig ügyesen kikerülve, vagy meg sem válaszolva mennek el a kérdések.
  Persze, mikor valakinek valami nagyon kényes, akkor a legjobb támadást indítani, besározni, ez jó politika.
  Viszont egy dologhoz kevés, az igazságot, a valóságot megváltoztatni...
  Drasztikusan írva, Ti is a sza.ban éltek, és Nektek ez jó, mert váltózást nem akartok.”
 • 73. Feri1 2008. október 11. 19:35
  „72
  Tudjuk, hogy az írogatók között sokkal több szoci van, ráadásul annyira szeretik a szavaikat, hogy minden pillanatban és mindenhez hozzászólnak, nem mérlegelik a szavaik súlyát.
  Nekem ugyanolyan ellenszenvesek legtöbbször Intel hozzászólásai (pláne az okoskodásaikor, valamint az egyből a Biczi magyarázza meg dumával), mint neki bal-fék hozzászólásai. Nem vagyunk egyformák hál Isten, éppen ezért senkit sem kell a vonat elé küldeni!”
 • 72. Intel 2008. október 11. 18:38
  „71 te minek a tagja vagy?
  egyre jobban azt vesszük észre, hogy már ne is haragudj de Te 100-as vagy?
  mintha nem is ezen a földön élnél...”
 • 71. bal-fék 2008. október 11. 15:36
  „annak a beteges társadalomnak, aminek a tagja vagy észlény...”
 • 70. Intel 2008. október 11. 14:30
  „69. számodra lenne egy helyes döntés, nézd meg mikor közlekedik a gyorsvonat...
  sokat segítenél a beteges társadalomna...

  köszönettel”
 • 69. bal-fék 2008. október 11. 11:33
  „Kedves Biczi úr!

  Valóban, ebben az életben maga engem nem fog meggyőzni, mint ahogy én sem Önt, más kérdés, hogy én nem is akarom. Egy valamit mondjon meg: ha a városvezetés végigviszi az egészségház projektet, akkor Önök azt mondják, ez helytelen! Hallgatott a közvéleményre, így maguk azt mondják: meghátrált! Van olyan lehetőség, amire azt mondják: ez helyes döntés volt? Ugye, hogy nincs!? Akkor meg miért várja el a jobboldali emberektől, hogy magukról másként vélekedjenek, mint azelőtt?”
 • 68. Biczi László 2008. október 11. 11:22
  „Kedves bal-fék!
  Láthatóan másképpen gondolkodunk néhány dologról és valószínűleg nem is tudom meggyőzni például az egészségház körüli furcsaságokról. Ez persze nem baj, de azért azt megjegyezném, hogy a konkrét felvetéseimre senki nem tudott érdemben reagálni. (pl.: milyen pályáztatás volt...!?)
  De, hogy válaszoljak érdemben is.
  A zárt ülésen, az egészségház vitájában, beterjesztettem egy módosító indítványt, ami azt tartalmazta, hogy a város írjon ki pályázatot a Lenkey utcai épület magánerős felújítására, amin aztán a Szirt Invest is nyugodtan indulhat.
  Ott ez a módosító nem kapott többséget, de valószínűsítem, hogy valami ilyesmivel fog kirukkolni a városvezetés is.

  Addig is, én sikernek tekintem ezt a meghátrálást, mert ez egy tisztességtelenül végigvitt, a városra nézve rossz döntés lett volna.”
 • 67. bal-fék 2008. október 11. 07:03
  „Az 59-es hozzászólásommal kapcsolatban pedig csak annyit, hogy magának fáj az igazság, fáj az, hogy Biczi úr árnyékra vetődött, továbbá fáj az, hogy a híres baloldala hirtelen azt sem tudja, hogy mihez kapjon lányos zavarában, hogy a városvezetés, és a fidesz-frakció úgy döntött, ahogy azt a közvélemény akarta! Most már csak azt várom, hogy valami olyan elképzelést húzzon elő a polgármester a pakliból, amivel végképp elhallgattatja ezt a vörös papagájkórust!”
 • 66. bal-fék 2008. október 11. 06:58
  „Kedves Csaba Zsuzsanna!

  Mit vett észre? Mi nem jó nekem? Maga az, aki tök következetlen, nem mellesleg hazudozik össze-vissza! Ha jól emlékszem azt hazudta, hogy ott volt alakossági fórumon, igaz? Ha ez fedné a valóságot, akkor nem írta volna tegnap azt, hogy Várnagyi Gergely fejtse ki, hogy hogyan képzeli el a Lenkey utcai felújítást! Lebukott! A híradások alapján Várnagyi ezt ott és akkor világosan elmondta! Ennyit magáról, meg az egyoldalú hozzászólásairól!”
 • 65. Csaba Zsuzsanna 2008. október 11. 06:18
  „bal-fék(59)
  Nem a fórumhozzászólások száma határoz meg valamit!
  Amúgy ahogy észrevettem Neked semmi se jó,ha sok,ha kevés valamibe mindig belekötsz!
  Neked van konstruktív mondanivalód? :-)))”
84 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Tamás: Győzött az összefogás

Sopron - Nagy Tamás (MDF) önkormányzati képviselő és dr. Payer Erzsébet, az egészségügyi bizottság… Tovább olvasom