Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Ausztriában forgatott videoklipet a H2O Acoustic Rock Band

Nemrég készült el a soproni H2O Acoustic Rock Band két dalból álló videoklipje, amit Ausztriában forgattak le.

- Mint soproni zenekar büszkék vagyunk erre az áttörésre - mondja Rákosi Éva, a soproni H2O Acoustic Rock Band énekesnője. - 2009-ben létrehoztunk egy nem szokványos formációt, legkevésbé sem rockzenére jellemző névvel, ez a H2O Acoustic Rock Band. Zenekarunkban nincsen dobszerkó, helyette cajon, cabongok, csörgők, és egyéb zörgők keltik életre a lüktetést. Nem akartunk egy sokadik magyar rock bandát, hanem olyasmit, ami kitűnik, amire felfigyelnek.

Az első klip.


A felállásban szintén nem szokványos a női énekes, aki bármikor leüvölti a közönség fejéről a parókát, ráadásul mindezt a 12 húros gitározás mellet, ami sok férfiembert megszégyenített már, hiszen egy ilyen kemény hangszert le kell fogni rendesen.

- Nem akartunk Marshall hegyeket, sem dzsidzsidzsidzsit, hanem visszatérést a gyökerekhez: akusztikus hangszerekkel rockzenét játszani tisztán - folytatta Rákosi Éva. - Itt nem lehet elsikálni egy riffet sem.

A zenekarról bővebb információ itt érhető el >>

 Felkutattuk azokat az ős rock dalokat, amik meghatározzák a mai napig is a jelenlegi stílusokat. Ezeket átgyúrtuk áthangszereltük, és kialakult egy sajátos egyedi hangzásvilág. Régiek mellett persze egészen új dalokat is feldolgoztunk, így teljes betekintést adunk a rock világába. Ez egyfajta rocktérítő hivatás, ami bejött nekünk is és a közönségünknek is. Büszkék vagyunk a 16-60 éves közönségünkre, arra hogy fiatalok és érettebb rockerek együtt élvezik a bulijainkat.

Az énekes így folytatta: Mi minden koncerten tisztelgünk a rock műfajnak, ennek szellemében élünk, és alkotunk. Több hazai hírességgel is együtt koptattuk a színpadot, mint például Kalapács Józseffel. Fellépünk pinceszínházban, kis és nagyszínpadon egyaránt, idehaza és Ausztriában is rendszeresen feltüzeljük a hangulatot. Büszkék vagyunk a Reverbnation internetes rock lista soproni és magyarországi első helyére, amit hónapok óta birtokolunk.

A zenekarnak 2012 nyarán készült el az első profi full HD 1080p minőségű videoklipje. Ausztriában az Easyfilm közreműködésével forgatták le. Jelenleg stúdió felvételeken és a következő videoklipen dolgoznak.

Olvasóink írták

 • 5. zenekritikus 2012. augusztus 26. 10:03
  „Rendet kellene tenni a fejekben emberek.
  Rossz zene nincsen, csak bolondok akik azzal kínozzák magukat, hogy nekik nem tetsző dalokat hallgatnak.
  Klasszikus magyar mentalitás a pocskondírozás, a negatív kritizálás álnevek mögé bújva. Ha nem tetszik valami, akkor egészséges ember továbbkattint és nem kezd kisregényt írni arról mit nem szeret. Ma a világban ha valaki hangszert vesz a kezébe és kiáll emberek elé, azt tisztelni kell, és nem lealázni, visszahúzni. Az alkotáshoz rengeteg alázat és energia kell. Ha egy magyar produkció kikerül külföldre akkor mért kell rögtön trollkodni, ekézni, fújolni? Ma alig él a rock, ha valaki tesz ezért bármilyen formában , hogy fennmaradjon azt tisztelni kellene. Szomorú, hogy itt tartunk.....”
 • 4. Elektra971 2012. augusztus 25. 16:40
  „Hyppolit! Neked meg sürgősen szükséged lenne egy fülész doktorra!”
 • 3. Ibus01 2012. augusztus 25. 13:51
  „Kedves Hypolit, van igazságod...., de nem árt ismerni egy másik oldalt...a teljes képhez, bár ez a cikk nem erről szól, nem is értem miért?????, mert az a Lényeg!
  Röviden: sok iskolába jártak gyerekeim, de ilyen Tanárral nem találkoztam. Hihetetlen energiát fektet bele önszántából és szabadidejében (is) a fiatalokba! Lenyűgöző az az energia és szeretet amit átad nekik. Kár, hogy a kisvadföldben kevés értelmes dologról írnak, pedig téma lenne bőven, de hát az nem érdekli a nagyközönséget, főleg azokat nem, akik csak másokra mutogatva nyavalyognak....észt osztanak, fantasztikus szakmai tudásukról tesznek bizonyságot....csak a lényeget nem látják.
  Kedves soproni, erőltetni semmit nem kell, de hát nekik igen nagy a baráti körük, mert barátságra érdemes emberek!, így remélem még sokszor találkozunk velük városi rendezvényeken....”
 • 2. S.Soproni 2012. augusztus 25. 09:26
  „Ha Ausztriában készült a felvétel attól még nem lesz jobb a produkció.
  Kedves zenekar! Nem kellene erőltetni, csak baráti körökben javaslom.
  Hyppolittal egyetértek.”
 • 1. Hyppolit 2012. augusztus 23. 18:15
  „A hölgynek sürgősen énektanárhoz kellene járnia, mert megítélésem szerint drámai az artikuláció, az alá- és föléintonálások. Nem poénos John Kay, vagy akár Bon Scott hangzásvilágát átértelmezni egyénietlenül, úgy érzem, az említett "leüvöltözés"-kifejezése csak ötletelés az egyéni megszólalás híján. Ez a zenei megszólalás nem a "gyökerek", mivel a Steppenwolf illetve AC/DC is alapból egy torzított elktronikus gitárhangzásra írta a dalait. Az ehhez párosított Marie Fredriksson (Roxette) kinézetet pedig végtelenűl "sántának" tartom. Azért a könnyűzene nem annyira "könnyű zene"...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban is péntekig tart a hőségriadó

A meteorológiai előrejelzések szerint a péntekig Sopronban és környékén nappal várhatóan 33-34… Tovább olvasom