Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Árulják a Mediterranót

Több mint másfél milliárd forintért keres vevőt a Mediterrano többségi tulajdonosa, az OTP egyik leányvállalata.
Miközben változatlanul üzemel a 2003 decemberében nagy reményekkel megnyitott Mediterrano, addig az OTP, amely megszerezte a cég tulajdonának kilencven százalékát, vevőt keres rá, 1,6 milliárd forintért. A vendéglátó komplexumot a korábbi tulajdonos, Varga Zoltán üzemelteti, immáron bérlőként és részben (kis)tulajdonosként.

A Mediterrano már átadásának pillanatában az építésében részt vett vállalkozók kereszttüzébe került, ugyanis sokukat nem, vagy részben fizetett ki a tulajdonos. Közülük néhánnyal sikerült megállapodásra jutni – elsősorban a soproni és a Sopron környékiekkel –, de több vidéki vállalkozás felszámolási eljárást kezdeményezett a Mediterranóban érdekelt három cég egyike ellen. Természetesen mindegyikben érdekelt volt Varga Zoltán. Ismereteink szerint az eljárás még nem zárult le, legközelebb szeptember végén, Zalaegerszegen lesz egyeztetés.
A mediterrán varázslatot ígérő vendéglátó komplexum bekerülési költsége 2,5 milliárd forint volt. Részben saját tőkéből és hitelből valósult meg.

A működés során azonban nem sikerült kitermelni a hiteltörlesztések összegét, ezért tette rá a kezét a a hitelnyújtó bank, amely szeretne túladni rajta. Kérdés, hogy lesz-e rá vevő, vagy, ahogy Varga Zoltán fogalmazott a Kisalföldnek, újabb befektető. Az üzemeltető szerint kedvezően alakulnak a Mediterrano ügyei, minden remény szerint sikeres vállalkozássá fejlődik.

A Mediterrano Sopron 2003. december 12-én nyílt meg, új stílust hozva a város vendéglátásába. Az épület kialakítása – a három étterem, kávéháza, belső terasza, üzlethelyiségei – valóban mediterrán hangulatot árasztanak. A kezdeti nagy elképzelések – szabadtéri színpad, évi 200 nagy koncert – azonban eddig nem valósultak meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmenekülhet az iskola

Nagyot változott a világ egy nap alatt Fertõszéplakon. Csütörtökön este még úgy tûnt, meghiúsul az az elképzelés, hogy ingyenlakásért iskolájukba íratnak legalább tizenkét ötödik, hatodik és hetedik osztályos gyereket annak érdekében, hogy megmaradhasson a nyolcosztályos iskola. Mostanra azonban már kiderült: 54 család szeretné gyermekét a helyi iskolába íratni. Tovább olvasom