Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Áprilistól épülhet a körforgalom

Sopron - Áprilisban megkezdik a Sopron, 84. számú főút–Virágvölgy utca csomópontjában a körforgalom építését. A beruházás több mint százmillió forintba kerül.
– Hamarosan hozzálátnak a 84. számú főút és a Virágvölgy kereszteződésénél a körforgalmi csomópont építésének – tudtuk meg Fazakas Orsolyától, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetőjétől. – Március elején lezajlott az eredményhirdetés, március 10-én Budapesten már a 103,4 millió forint plusz áfa értékű projekt szerződését írják alá a kivitelezővel. Négy cég nyújtotta be pályázatát, közülük a legalacsonyabb árajánlatot tevő győzött. A többiek egy-két millió forinttal drágábban építenék a körforgalmat.

A virágvölgyi kereszteződésnél körforgalom lesz. A harmadik negyedévben elkészül.
A virágvölgyi kereszteződésnél körforgalom lesz. A harmadik negyedévben elkészül.

A főút tehermentesítő szakasza már megépülése idején is elvágta Sopron településrészeit. Ez a hatás a város növekedésével, valamint a szolgáltatási- és lakóterület-fejlesztések által tovább erősödött. Mindezek következtében a Virágvölgyi és a Bécsi útról, valamint az Uszoda utca felől érkező járművek nehezen hajthatnak ki a nagy forgalmú elkerülőútra. A körforgalomnak köszönhetően ezek a problémák megszűnnek. A kivitelezési munkák áprilisban kezdődnek el s ősszel fejeződnek be.

Olvasóink írták

 • 14. molten13 2009. március 10. 06:58
  „Érdeklődöm megvették-e már a festéket a körforgalom kijelöléséhez? /lásd Kossuth u. - Wesselényi u kereszteződés/”
 • 13. Telepathia 2009. március 09. 11:14
  „A városvezetés a polgármesterrel az élen megint álmodozik. Már kettő éve el lehetett volna intézni, el lehetett volna felejteni.”
 • 12. idurboy 2009. március 08. 10:59
  „üdv! sopronba anyi körforgalom van már mindenki becsavarodik a KÖSZEGI UT ALULJÁROTT mikor fogjuk megélni? szégyen hogy évekota csak huzák halaszák.”
 • 11. kumpala 2009. március 07. 17:49
  „A Besenyő-Bánfalvi utak kereszteződésénél mikor lesz már egy körforgalom? Mikor meghal valaki? Aki nem ismerné a helyzetet, mondom neki, havi 1 fix baleset. Csak a csodával határos, hogy eddig nem volt súlyos sérülés.”
 • 10. soproni 2009. március 07. 14:59
  „8.iparos. Megint ledöbbentem.... 40 millió volt a szélfogó????? Jézusom..”
 • 9. Feri1 2009. március 07. 14:50
  „iparos

  Rossz helyre címezted a kérdést!
  Ez az út az Állami Közútkezelő kht gondozásához tartozik, vagyis állami feladat lenne a közlekedési csomópont baleset veszélyességét elhárítani. De nekik ez nem fontos, az önkormányzatnak és a soproniaknak viszont igen.
  Tehát a Sopron rossz anyagi helyzete ellenére finanszírozza a költségek felét, pedig az az állam dolga lenne. És csodálkoztok, miért ilyen rossz az város anyagi helyzete!
  Egyébként a beruházást az út fenntartója, azaz az állami vállalat végezezteti, igy ők pályáztatták meg és fogadták el az ajánlatot.”
 • 8. iparos 2009. március 07. 11:05
  „3 db 120m2-es családi ház ára, telekkel együtt! Kicsit gondolkodni kellene Fodor ur! De hát mit lehet várni a 40 millios szélfogo után, amit a bejáratnál épitettek! Az uj iktato programjárol még nem is kérdeztem?

  Csak 1 kérdés! Fodor ur? Saját pénzén ezt megépítette volna?”
 • 7. TancsKaszabell 2009. március 07. 11:02
  „Kedves Fórumtársak !
  Már nem emlékszem kinek a javaslatára,vagy ajánlatára,vagy talán a magam ötletére de néhány fontos aktuális kérdést(9 pontban) intéztem dr. Fodor Tamás polgármester Úr-hoz,az ő általa létesített portálon 2009.02.19-én. Néhány levélváltás után személyes beszélgetésre invitált a polgármesteri hivatalba. Se a kérdések se a válaszok nem jelentek meg a portálján.
  A meghívását illően megköszöntem de nem vettem igénybe.Megismételtem,hogy közérdekű kérdésekre várom válaszát.A kérdések célratörőek,direktek és bizony kényelmetlenek voltak,ezért zárkóznak el a megjelenítésüktől!
  A polgármester úr és a portál szerkesztői hosszasan törhették a fejüket azon,hogyan oldják meg a közérdekű kérdésekre kötelező válaszadást,úgy,hogy azok ne kapjanak teljes összefüggésükben nyilvánosságot. Hát megoldották. Gratuláltam hozzá.

  Ezért kénytelen vagyok megállapítani,hogy a polgármester úr a portálját nem azzal a tiszta szándékkal nyitotta meg,hogy azon a város minden polgárával kapcsolatot teremtsen, hanem csak a hívei számára .Akik bizony nem is mulasztják el dicsérni,az ellenzékét pedig, sületlenségek ismételgetésével vádolni . Van több más példa is.

  Ezért ez a személyes blog véleményem szerint csak "politikai marketing".

  Az időközben lezajlott közgyűlésről szóló tudósítás valamint személyes kapcsolatok során a válaszokat hiányosan megismertem.
  A válaszai,- a kérdések és a kérdező nevének megjelenítése nélkül-, egy Választó(k)-nak adott válaszként megjelentek 2009.02.28.án,a válasz megtekinthető a portálján.

  Csatoltam a témában képződött leveleket és válaszait a gmail dokumentumaim közé.

  Elérési ut : http://docs.google.com/Doc?id=dg2hhzm_0fkpqzgf5”
 • 6. metermester 2009. március 07. 04:11
  „/A 100 milla+áfa/ A 2/3 rész adott , szélesíteni, íveltetni kell . Új burkolat, elzárt terület, ráhajtások, stb.
  Gondolom szint emelés nem kell. Nem is bonyuolt kivítelezés. Akkor bízony sok m2 ár. / szerintem /”
 • 5. FREDDY/S 2009. március 07. 04:07
  „Ha 1993-ban a valódi elkerülő út épült volna a helyén, akkor nem lenne annyi probléma. Remélhetőleg nem a Balfi úti körforgalmat másolják, mert az katasztrofális, nemde...”
 • 4. Intel 2009. március 06. 21:31
  „Végre végre végre!

  Fodor is hires fog lenni a körforgalmakról, pedig mennyire nem akart azokat építeni!

  Köszönjük Fodor Tamás az ésszerű meglátást!”
 • 3. soproni 2009. március 06. 21:27
  „Nem vagyok jártas az épitőipari munkálatokban,de 100 millió? Nem sok ez egy kicsit? Nagyon kell már oda egy körforgalom,reméljük hamar elkészül!”
 • 2. lolita 2009. március 06. 21:18
  „Varjuk ki a veget,de szaz milla nagyon sok egy körforgalom megepitesehez,nem?!”
 • 1. metermester 2009. március 06. 17:05
  „Két bolond az erdőszélen ül. ...durranás.... Mi volt ez? kérdi az egyik. Mire a másik lüttek.
  Még egy ....durranás.... Mi volt ez? Megint lüttek. No miaz elsöre nem találták el !
  Hát ez igy lehetett a Virágvölgynél is. Meg a Györi uti Alfa parknál, meg a stb....ennyi...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

31 millió a szociális otthonra

Sopron - A Balfi úti szociális otthon fejlesztésének első ütemét adta át tegnap Abdai Géza… Tovább olvasom