Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Anya és fia szíve együtt dobog

A hároméves Csabánál két éve diagnosztizálták oxigénhiányos betegségét. Azóta sok megpróbáltatáson és kezelésen vannak túl, a kisfiú mégis mosolygós, életvidám maradt.
– Kisfiam koraszülött volt, s idővel észrevettük, nem úgy fejlődik, mint a társai. Nem tud ülni, kúszni és felállni sem – kezdte szomorúan Csabi édesanyja, Czupyné Tóth Erzsébet.

Plüssállatokkal és szeretettel körülvéve él Csabika. Édesanyja reménykedik kisfia javulásában.
Plüssállatokkal és szeretettel körülvéve él Csabika. Édesanyja reménykedik kisfia javulásában.

– Az orvosok megállapították, hogy születésekor oxigénhiányos állapotba került. Azt mondták, valószínűleg csak tolószékkel fog tudni közlekedni, de egy szülő mindig bizakodó, így én is reménykedem Csabika javulásában – folytatta Erzsébet.

Ennek érdekében rendszeresen viszik gyógytornászhoz, kipróbálták a csontkovácsot és a cérnabeültetést, mely az akupunktúra egyik speciális módja. – Csabikánál ez utóbbi bizonyult a legeredményesebbnek. Sajnos a gyógykezelések nagyon drágák, a cérnamódszer például 30 ezer forint alkalmanként, és ahhoz, hogy hatásos legyen, rendszeresen kellene kapnia, ráadásul Budapestre kell utazni érte.

– A betegség miatt gyermekünk állandó felügyeletet igényel. A férjem mindennap estig dolgozik, nekem viszont nincs lehetőségem munkába állni. Van, aki szerint intézetbe kellene adnunk Csabikát, de ezt sem én, sem a férjem nem szeretnénk – mondta az anyuka. – A nehézségek ellenére Csabika vidám kisfiú, aki sok örömöt és szeretetet ad nekünk. Olyan, mintha együtt dobogna a szívünk.

– Megérzi, milyen a kedvem és az átragad őrá is. Csak úgy alszik el, ha a férjemmel mindketten mellette vagyunk és simogatjuk – mosolyodott el Erzsébet. A többi gyerekhez hasonlóan ő is szeret játszani, kedvence a hinta, melyben gyakran tölti az idejét.

A családon a társasház lakói és ismerősök próbálnak segíteni. Újságot gyűjtenek, amit aztán a MÉH-telepen adnak el. Az ebből származó pénzt szintén a kezelésekre fordítják.

– Mindenféle támogatás jól jön ebben a helyzetben, legyen az pénz, újság vagy bármi, amiből kisfiunk gyógykezelését finanszírozhatjuk – zárta az édesanya.

Ha támogatni szeretnék a kisfiút, a családdal a 06-70/570- 2001-es telefonszámon lehet felvenni a kapcsolatot. Minden adománynak örülnek. A Lapcom Média Alapítvány is segít, 150 ezer forinttal támogatja a soproni családot, hogy Csabika megkaphassa a szükséges kezeléseket. A jó hír hallatán az édesanyának kicsordultak a könnyei. Azt mondta, nyomon követi a kampányunkat, de álmodni sem mert róla, hogy egyszer őket is ilyen öröm éri.

A Kisalföld alapítványa. A Lapcom Média Alapítvány megköszöni az eddigi adományokat. Felajánlásaikat továbbra is tisztelettel fogadjuk az alapítvány számlaszámán: 12096705-01312657-00100008. A pénzfeladáshoz szükséges sárga csekk a Kisalföld ügyfélszolgálati irodáiban beszerezhető (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár). Önökkel együtt erősre építettük a Jóakarat hídját, eddig több mint negyven családon segíthettünk, így sokan járhatnak rajta. Köszönjük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos áldozata is volt a nagy melegnek

A 10-15 Celsius fokos hőmérsékletingadozás az egészséges embert is megviseli. A kánikulában a… Tovább olvasom