Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Alkotás, kenuzás és filmklub Sarródon

A Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábort idén július 21-től augusztus 1-jéig tartják Sarródon. A szervezők már fogadják a jelentkezéseket.


– A sarródi Ferenczi művelődési házban rendezendő művésztáborban a képzőművészeti ismeretek elsajátítása mellett hagyomány- és értékőrző napot tartunk Hidegségen, Széchenyi-emléknapot Fertőszéplakon.

Személyiség- és kreativitást fejlesztő nap, valamint acsalagi és újfehértói kirándulás, Fertő tavi kenuzás is színesíti a programot – ismertette az idei terveket Rujavecné Ferenczi Katalin táborvezető.

Grafika és festészet, valamint színes programok várják idén nyáron is a sarródi művésztábor résztvevőit. Fotó: Kisalföld-archívum
Grafika és festészet, valamint színes programok várják idén nyáron is a sarródi művésztábor résztvevőit. Fotó: Kisalföld-archívum

A rendezvény vezető művész-tanára Fejér Zoltán festőművész lesz. A foglalkozások Borbély Károly, Terdik Szilvia, Beöthy Élő Hajnalka, Setény Gyöngyi és Czanik Ferenc festőművészek, Grubits János hidegségi fafaragómester, Káldi Károly fazekas, a népművészet ifjú mestere, Hopp Erzsébet népművész, Baráth Éva mézeskalács-készítő és Kovács János tanár felügyelete mellett zajlanak majd. Sokszínű kulturális programok is várják a művésztábor résztvevőit. A filmklubban Richly Zsolt grafikusművész, Balázs Béla-díjas, érdemes művész lesz a vendég és levetítik a Fejér Zoltán festőművészről készített portréfilmet is. Bősze Balázs író, költő szintén estet tart a táborban. Emellett ellátogatnak a Civitas Pinceszínházba, egy lírai est keretében pedig Chopinre emlékeznek.

A művésztáborban a hagyományoknak megfelelően most is lesz nyitó-, illetve zárókiállítás.


Programok, jelentkezés

További információk kaphatók a táborról, valamint jelentkezni lehet a +36-20/355-0052-es telefonszámon, illetve a ferenczitabor@t-online.hu e-mail címen. A részletes program és a részvételi lap a www.ferenczitabor.hu weboldalról tölthető le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A városházán is lesz újraélesztő készülék

Félmillió forint értékű újraélesztő készüléket helyeznek el a soproni polgármesteri hivatalban. A… Tovább olvasom