Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Akadozva, de üzemel a sífelvonó

A Dalos-hegyi pálya felújított felvonójának első napja inkább az üzemelési bakikról szólt.

Az idei síszezon előtt az önkormányzat és az erdőgazdaság többmilliós beruházással tovább korszerűsítette a Dalos-hegyi pályát, tudósítottuk korábban. Hozzátéve, hogy az előző évekhez hasonlóan, a mostani szezonban is ingyenes használható a felvonó.

Két év alatt 15 milliót költöttek a Dalos-hegyi pályára.
– Örülünk a pályának, de nekünk nem volt túl jó tapasztalatunk a felvonóval – panaszolja Kotsis Jánosné, aki csütörtök délután járt kint családjával a Dalos-hegyen. – A ráköltött milliók ellenére nem működött rendesen a szerkezet, a leállások miatt kihívták a szerelőket, de néhány menet után megint kiakadt a felvonó.

Kotsisék a gyerekek jövő heti sítábora előtti bemelegítésnek szánták a soproni csúszkálást, és szívük szerint a hétvégi ünnepek alatt is kimennének a hegyre. – Legnagyobb meglepetésünkre azonban azt mondták az üzemeltetők, hogy az ünnepek alatt nem fog működni a felvonó. Éppen akkor, amikor a gyerekeknek iskolai szünete van és nekünk sem kell dolgozni. Ezt egyszerűen nem értem.
A sípálya hétköznapokon 13 és 16 óra 30, hétvégéken pedig 9 és 16 óra 30 perc között működik.

– Az ünnepnapokon valóban nem kívántuk üzemeltetni a felvonót, de alkamazkodunk az igényekhez, így ma 9-12 óráig is menni fog – mondta el érdeklődésünkre Bánáti László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Rt. munkatársa. – A rendszer elektromos problémáját már sikerült elhárítani, tegnap egy órától újra ment a felvonó, kisebb-nagyobb megszakításokkal.

A soproni és a megyei síszövetség elnöke, Kósa István a panaszos családdal ellentétben nem tartja feltétlenül szükségesnek, hogy a mostani hétvégén üzemeljen a felvonó. Karácsony és újév napján többéves tapasztalatai szerint alig van érdeklődő a sípályákon. A felmerült műszaki problémákat pedig még elfogadhatónak tartja, tudva hogy a szárazpróbákat követően aznap terhelték először a felvonót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a kislány élte túl

„Rohantunk az árokba csúszott autóhoz, amiből a kislány sírását és halk nyöszörgését lehetett hallani. Az édesapját szólongatta, de szegény akkor már hiába...” – mondták fehérre vált arccal a baleset szemtanúi. A szülők mindketten életüket vesztették csütörtökön délelőtt a 84-es úton. A hévízi család a délelőtti órákban Lövő irányából Sopron felé tartott kék Hondájával. Tovább olvasom