Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A szocialisták még várnak a jelöléssel

Még mindig csak találgatások vannak arra vonatkozóan, kit indít az MSZP az időközi országgyűlési választáson, holott az ellenzék már hetekkel ezelőtt megnevezte jelöltjét. Kránitz Lászlót, a párt soproni elnökét a lehetséges indulókról kérdeztük.
– Az MSZP soproni szervezete még mindig hallgat, nem tudni, ki lesz a párt képviselőjelöltje. Miért?

– A kormányátalakítás kapcsán kénytelenek vagyunk mérlegelni, mi is a legjobb megoldás számunkra. Mivel szeretnénk a november 14-i időközi választáson jól szerepelni, meg kell keresnünk azt a jelöltet, akivel legnagyobb esélyünk van a győzelemre.

– Kinek a neve került szóba?

– Csütörtöktől egy felmérést indítottunk el, ezzel igyekszünk kiértékelni a szóbajöhető személyek ismertségét, tetszési indexét. Ennek végeredménye is közrejátszik majd abban, kit nevezünk meg jelöltünkként szeptember 16-án, az MSZP soproni szervezetének tisztújító küldöttgyűlésén.

– Arról lehet hallani a városban, hogy esetleg ön lesz a választott.

– Nyilván az én nevem is felvetődött, de másokban is gondolkodunk. Természetesen olyan személyben, aki megfelel a kritériumainknak. Elvárás, hogy soproni lakos legyen, ismerje a környéket, átlássa a város helyzetét. Mindemellett megfelelő kapcsolatokkal is rendelkeznie kell, hogy azokat fel-, illetve kihasználva hozzájárulhasson Sopron és környéke fejlődéséhez.

– Milyen esélyeket jósol pártjának, annak ismeretében, hogy a
közvéleménykutatások rendre jelentős Fidesz-előnyről adnak hírt?


– Ezek a kutatások hetekkel ezelőtt készültek. Most új helyzet állt elő. A szocialista párt ismét kapott egy esélyt azzal, hogy új kormányfőjelöltje van és új pártelnöke lesz. Ezek az országos események természetesen a helyi ügyekben is befolyásolják a lakosság véleményét. De szeretnénk, ha sokkal inkább a szocialista városvezetés elmúlt két évben nyújtott teljesítménye lenne a mérvadó, hiszen a fejlesztések, eredmények önmagukért beszélnek. Ez alapján bízunk abban, hogy sikerrel szerepelünk 2002 után idén, 2004-ben is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szidónia Badenben

A röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda a badeni Grand Hotel Sauerhof díszvendége szeptember… Tovább olvasom