Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

A mentők alapítványa vitte el a pálmát

Sopron - A sörgyárban kiosztották a Soproni a soproniakért akció ötmillió forintos díját. A szavazatok többségét a mentők, a kórház és az MKB Euroleasing női kosárlabdacsapat kapta, ők részesültek arányosan az összegből.
Sopron polgármesterét szokatlan kezdeményezéssel kereste meg nyáron a Heineken Hungária Nyrt. Soproni sörmárkája, amely ötmillió forintot ajánlott fel Sopronnak jótékony célra elkölthető összegként. Az ötmillió forint felosztásáról a polgárok interneten szavazhattak. A Soproni márka – hazánkban egyedülálló módon – a támogatást nem kötötte semmilyen promóciós aktivitáshoz, azt teljesen önzetlenül ajánlotta fel.

– Tíz civil szervezet versengett a voksokért, a honlapot közel tízezren látogatták meg – mondta a tegnapi ünnepélyes díjkiosztás bevezetőjében Krubl Yvette, a Heineken Hungária Nyrt. kommunikációs menedzsere. – Közel kétezren adták le szavazataikat. A legtöbb voksot a mentőszolgálat, a kórház és az MKB Euroleasing női kosárlabdacsapat kapta.

Az ünnepségen Fodor Tamás polgármester köszönte meg a város nevében a sörgyár kezdeményezését. Mint mondta, az eredmény egyfajta üzenet is, mit tart támogatásra érdemesnek, illetve fontosnak a mai helyzetben a helyi társadalom.

Hétszázhuszonhárom vokssal a soproni mentőszolgálat alapítványa vitte el a pálmát, s ez több mint hárommillió forintot jelentett számukra. Lükő Péter mentőtiszt és Nyitrai Péterné, az alapítvány elnöke vette át a felajánlást. Az elnök elmondta: az összeget egy hatmillió forintos életmentő berendezés megvásárlására fordítják, a hiányzó pénzt az alapítvány forrásaiból pótolják.

A kórház alapítványa (264 szavazattal) a Soproni márka felajánlásából több mint 1,1 millió forintot kapott.

– Az elnyert pénz egy részéből a betegeknek gyógyszereket és szakmai anyagokat vásárolunk, míg a többit olyan műszerek beszerzésére fordítjuk, amelyek az ortopédiai-traumatológiai ellátást segítik – nyilatkozta dr. Baranyai Tibor, a kórház főigazgató főorvosa.

Török Zoltán, a 207 vokssal harmadik helyezett MKB Euroleasing női kosarasok ügyvezetője – aki a csapat relikviáiból ajándékot is hozott a Soproni márkának – úgy fogalmazott: még sosem örült ennyire a bronzéremnek. A 866 ezer forintot az utánpótlás-nevelés körülményeinek jobbítására szánják. A most hétvégén Manchesterbe utazó juniorcsapat például már vadonatúj felszereléssel utazik a szigetországba.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szita Szabolcs a Mauthausen-bizottság élén

Budapest–Sopron - Szita Szabolcsot, a Nyugat-Magyarországi Egyetem professzorát jelölték a… Tovább olvasom