Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A hétvégén gyérítik a szúnyogokat Sopronban

Sopron - Vasárnap és hétfőn kezdődik Sopronban a szúnyogok elleni kémiai és biológiai védekezés. Összesen kétezer hektáron mintegy 2,6 millió forintba kerül a gyérítés.
A Sopron környéki kistelepüléseken vasárnap kezdődik a szúnyoggyérítés, vagy közkeletűbb nevén szúnyogirtás. Repülőgépről – ezúttal nem helikopterről – Fertőbozt, Fertődöt, Fertőhomokot, Fertőszéplakot, Fertőrákost, Hegykőt és Hidegséget mentesítik a rovaroktól.

– Sopronban hétfőn folytatódik az akció és indokolt esetben a következő héten ismétlés lehet – tudtuk meg Kuslics Balázs sajtóreferenstől, aki azt is elmondta, kétezer hektáron kerül sor a szúnyoggyérítésre. – Hektáronként bruttó 1320 forint a permetezés, azaz összesen 2,6 millió forint. Az elmúlt időszak esőzései és a mostani nagy meleg kedvezett a szúnyoglárváknak, így sajnálatosan – főként a vízparti és erdős városrészekben nagyon elszaporodtak. Még a VOLT Fesztivál előtt szükséges a gyérítés, ezért esett a választás a mostani hétvégére.

Megtudtuk, kémiai és biológiai gyérítésre egyaránt sor kerül. Előbbi a kifejlett csípőszúnyogot, utóbbi az élőlény lárváját pusztítja el. Indokolttá válik a védekezés, ha a csípések száma meghaladja a 30 csípés/fő/órát. A Fertő-parti szúnyogirtást a kistelepülések önkormányzatai finanszírozzák.

A Lövérekben minden bizonnyal több a csípés, mint 30/fő/óra. Fotó: Magasi
A Lövérekben minden bizonnyal több a csípés, mint 30/fő/óra. Fotó: Magasi

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilencszer büntettek gaz miatt

Sopron - Kilencszer már büntettek Sopronban a közterület-felügyelők a nagy gaz miatt. A büntetés… Tovább olvasom