Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A fenntartható fejlődés napja

Megépül az EU-konform hulladéklerakó, az illegális szemetelők büntetésre számíthatnak – hangzott el a Fenntartható Fejlődés Napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

– Új hulladéklerakót építünk EU-s szabályozás szerint, várhatóan novemberi átadással – fogalmazott Kosztka László, az STKH Kft. ügyvezetője a Fenntartható Fejlődés Napja (szeptember 25.) alkalmából rendezett sajtótájékoztatón szerdán, amikor értékelte az önkormányzati tulajdonú cég tevékenységét is. – Növekvő bevételt tudunk felmutatni a szelektív gyűjtőszigetekből, azonban továbbra is óriási probléma a lakosság egy részének hozzáállása. A rendőrséggel és a polgárőrséggel egyeztetve a közeljövőben elindul a szigetek ellenőrzése, az illegális hulladéklerakáson kapottak pedig komoly, akár 100 ezer forintig terjedő bírságra számíthatnak.

Kosztka László kitért arra is, hogy második évét kezdi meg a Környezetvédelmi Klub, mely14 oktatási intézmény tanulóit vonja be a környezettudatos mindennapok világába.

Olvasóink írták

 • 5. t-a-ibi 2009. szeptember 25. 17:50
  „Az illegális szemetelők büntetésre számíthatnak.
  Ez igen, így kell csinálni!”
 • 4. látó 2009. szeptember 24. 11:44
  „A fenntartható fejlődés...hát igen arra szükség volna.. Ezzel szemben mi a valóság, lesz egy EU kompatibilis szemétlerakónk sok-sok milliárdért (amiből nyilván sokan jól járnak anyagilag).
  Ez a lerakó olyannyira környezetbarát lesz, hogy még a vadállatok is otthont lelnek rajta, mondjuk szükségük is lesz rá mivel az eredeti környezetük tele lesz illegális hulladékkal, hiszen az embereknek nem lesz módjuk a szemetet elvitetni, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem fogják tudni megfizetni... a rájuk áthárított fejlesztés árát!”
 • 3. FREDDY/S 2009. szeptember 23. 19:03
  „Jobb később, mint soha, nemde...”
 • 2. pistika 2009. szeptember 23. 16:29
  „Miből állna hazavinni az üres csomagolóanyagot, persze mikor teli volt akkor nem volt nehéz...”
 • 1. Roben 2009. szeptember 23. 13:46
  „Nagyon elszomorito a helyzet egész Győrben.hogy egy példát emlitsek,a holtág a dunánál tele van szorva szeméttel,elsősorban azért mert a kommunális nem biztosit kukákat a partszakaszon.miből állna kihelyezni több szemeteskukát?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltiltás alatt vezetett, felismerte a rendőr

Sopron - Nyolc hónapra eltiltották az autózástól, mégis volán mögé ült... Tovább olvasom