Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

85-ös főút Pereszteg-Fertőszentmiklós: újra ígérik a burkolatcserét

Ez a szakasz mintegy 15 éve újult meg, így a felújítása és a kopóréteg cseréje aktuálissá vált - közölte a közút.
A halálszakaszon „Még mindig felújításra vár a halálszakasz" címmel a múlt hét végén történt balesetek – köztük a két halálos áldozattal járó karambol – kapcsán a 85-ös főút Pereszteg– Fertőszentmiklós közötti részének nem megfelelő burkolatminőségéről adtunk hírt. A tragédiák okán és a problémával kapcsolatban a Magyar Közúthoz fordultunk: mikor cserélik a burkolatot biztonságosra?

Válaszukból kiderül, a kérdéses útszakasz burkolatának állapotát önmagában nem tekintik veszélyesnek, még ha esős időben az érdessége valóban más. Ezért vezettek be 70 kilométeres sebességkorlátozást korábban.

Véleményük szerint ha az út- és látási viszonyoknak megfelelően, a sebességhatárt betartva vezetnek a 85-ös út érintett részén, akkor biztonsággal használhatják a főutat.

További sebességkorlátozást emiatt nem terveznek, mivel egy 50 kilométeres korlátozás bevezetését a közlekedők sem tartanák megfelelő intézkedésnek.

„Ez a szakasz mintegy 15 éve újult meg, így a felújítása és a kopóréteg cseréje aktuálissá vált. A felújítási terveink között szerepel ez a szakasz,
európai uniós forrásból, a Közlekedési Operatív Programból szeretnénk kicserélni a burkolatot, mivel az éves alapüzemeltetési feladatokra biztosított forrásunkat meghaladja egy ilyen típusú, hét kilométernyi főutat érintő beavatkozás. A kivitelezéshez szükséges tervek már rendelkezésünkre állnak. Bízunk benne, hogy a projektet mihamarabb meg tudjuk valósítani és így a sebességkorlátozó táblák is eltűnhetnek erről az útszakaszról, ezért minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni" – közölte a Magyar Közút.

Hozzátesszük: 2012-ben is azt írták: „cégünk azon dolgozik, hogy a szakasz mihamarabb megújuljon".

Vizsgálják a múlt heti balesetet

„Vizsgáljuk a két halálos áldozatot követelő baleset körülményeit, hogy a baleset feltételezett okozója, a BMW vezetője az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett-e vagy sem a baleset bekövetkeztekor. A kocsi sofőrje és utasa – aki életét veszítette – nem használt biztonsági övet, a vétlen autókban ülők viszont igen. Tragédia, hogy egyikük így is halálos sérülést szenvedett" – közölte a Kisalfölddel Füves Tamás hadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni bulija felé tartva szenvedett balesetet Bárány Attila lemezlovas

Az ismert lemezlovas egy szombat esti, soproni fellépésre utazott, amikor autójuk elé egy szarvas… Tovább olvasom