Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Zajos bulik a művelődés házában

Csorna - A belvárosban élők szerint a hétvégi éjszakákon elviselhetetlen a zaj a művelődési központ körül. A bulik hajnalig tartanak, ami ellen a lakók most aláírásgyűjtéssel tiltakoznak.
A csornai művelődési központból kihallatszó zene miatt nyugtalanok az intézmény közelében élők hétvégéi. Azt mondják, pénteken és szombaton csak hajnalban ér véget a buli, addig aludni sem lehet. Aláírásokat is gyűjtöttek, melyben azt kérik, az önkormányzat korlátozza a nyitva tartást és ne engedje „bömbölni" a hangfalakat. A városvezetők egyeztetést kezdeményeztek az ügyben.


A parkfesztivállal kezdődött

Török Miklós képviseli a szomszédos tömbházakban lakókat. Ő gyűjtötte az aláírásokat is. Mint mondta, fél nap alatt, munkaidőben, huszonketten látták el kézjegyükkel az íveket. Számításai szerint a Park utcában és a Szent István téren nyolcvan-száz csornait érint a probléma.

– Tavaly nyáron a Parkfesztivállal kezdődött a történet. Akkor nem szóltunk, hiszen évente néhány rendezvény miatt senki nem reklamálna – mondta el a Kisalföldnek. – Amikor azonban a szórakozóhelyet megnyitották a kultúrházban, általános lett a hétvégi hangzavar. Szóltunk a rendőrségnek, leveleztem a polgármesteri hivatallal, de megnyugtató válasz nem érkezett. A helyzet sem javult, sőt. Azt az értesítést kaptam, hogy az egység nyitva tartását meghosszabbították hajnali négyig. Mi azonban ebből már nem kérünk.


Nem a fiatalok ellen vannak

– Aludni nem lehet, még csukott ablakoknál sem. A társasházakban zömében idősek élnek, akik nyugalmat szeretnének. Hangsúlyozom, nem a fiatalok és a rendezvények ellen vagyunk. Nekik is joguk van szórakozni, de ehhez megfelelő helyet kellene keresni. A művelődési ház előtere e célra nem megfelelő. Hangszigetelés nincs, az üvegfal szabad utat enged a zajnak.

Török Miklós az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumba is megírta észrevételeit. Ott azt tanácsolták, kérje a közigazgatási hivatalt, hogy jelöljön ki független jegyzőt a vizsgálat lefolytatására. Megtette, és most várja a fejleményeket.

Török Miklós: Nem a fiatalok ellen vagyunk, de a hangos éjszakai buliknak nincs helye a művelődési központban.
Török Miklós: Nem a fiatalok ellen vagyunk, de a hangos éjszakai buliknak nincs helye a művelődési központban.

Merre van a „középút"?

Dr. Döbrössy Adrienn csornai jegyző lapunk megkeresésére elmondta: keresik az „arany középutat".

– A környéken élők az intézmény működésének korlátozását kérték – tájékoztatott. – A panaszokkal kapcsolatos eljárás folyamatban van. A jegyzőnek lehetősége van arra, hogy a lakók egészséges életkörülményeinek és pihenéshez való jogának biztosítása érdekében veszélyes mértékű zaj esetén az üzlet éjszakai nyitva tartását korlátozza.
A művelődési központban tartott rendezvényekből eredő problémának ugyanakkor az ottani vendéglátóüzlet és annak működéséből származó esetleges zaj csak egy szelete. A központ is rendszeresen szervez kulturális rendezvényeket, illetve megállapodása van a Felkelő Nap Háza Kulturális Egyesülettel programok szervezésére. Ezenkívül esetenként egyéb rendezvényekre is bérbe adják a házat, amennyiben az a városban a programkínálatot színesíti.

A központ egyik funkciója éppen az, hogy a helyiek, ezen belül is a fiatalok részére szórakozási lehetőséget biztosítson.

Természetesen meg kell találni az „arany középutat", amely nem lehetetleníti el az intézmény feladatainak ellátását és a lakók számára is elfogadható.

A jegyző hozzátette: ennek érdekében az önkormányzat egyeztetéseket kezdett az intézménnyel és a Felkelő Nap Háza Kulturális Egyesülettel.

Olvasóink írták

118 hozzászólás
 • 118. barbatrükk 2009. március 22. 12:56
  „:-D”
 • 117. zad 2009. március 20. 22:49
  „eljött a hétvége..
  kedves érintettek, füldugóra fel!”
 • 116. csakajud 2009. március 18. 18:45
  „Na most akkor. A malom mellett is laknak emberek. Sőt, minden alkalmas (általatok kedves nagyokosok alkalmasnak ítélt) helyek mellett laknak emberek. A naaaaaaaaagy-naaaaaagy tüntetésről meg majd értesítést kérek. Meg akarom nézni, hogy járatják le magukat emberek. A Nagy Semmiért. De én miattam aztán.. Nyugodtan. ^^ Most jut eszembe. A többi Park utcai ember hol van? :O Vagy őket nem zavarja az "elviselhetetlen zaj" ?! Kezd nagyon vicces lenni a dolog. :D || Török Miklósnak meg lehet, hogy több személyisége van. :D”
 • 115. zad 2009. március 18. 18:20
  „kedves belvarosi!
  ami a milliószor említett zseniális ötletedet illeti: nem kell a szomszédunkba költöztetni a művházat, ugyanis elég közel vok hozzá, én is a park utcában lakom - ahogy ezt már mondtam párszor. és érdekes módon bennünket nem zavarnak a hétvégi rendezvények.. érdekes.. bizonyára bennünk több tolerancia van.. vagy nem vagyunk annyira kényesek.. vagy egyszerűen nem is hallunk semmit.. érdekes..
  amúgy pedig ahogy barbatrükk is mondta, nagyon gyanús, h török miklós, belvarosi ill. miracle mintha egy és ugyanazon személy lenne.. érdekes.. ez is. mint ahogy sok minden..”
 • 114. -Lina- 2009. március 18. 18:09
  „Royk-nak igaza van más szöveg??

  Belvárosi!
  Mért nem költözöl el te? Érdekes ha a Művházból kimegyünk az utcára akkor egyáltalán nem hangos... (vagy csak az én fülem rossz? amit kétlek...) Nem véletlenül itt vannak a bulik... hidd el, ha lehetne máshol akkor máshol lenne mivel nem a legjobb az akusztikája. S mért nem más hol tartják? mert máshol nem kaptak engedélyt esetleg... ha te olyan nagy okos vagy... hogy mért nem lesz itt meg ott... Mire vársz? Tüntetés helyett inkább keres másik alkalmas helyett, pl. a régi malom biztonságos... szerintem nem már régen nem használta senki... s oda akarsz fiatalokat küldeni... Vagy emlegeted folyamatosan a Boxit szerintem nem azok az emberek gyújtották fel akik oda jártak!(bár ezt... biztosra nem tudhatom mivel nem voltam ott!!) Lehet hogy egy évbe csak egyszer de mikor nálunk Búcsú van akkor itt bömböl a zene az ablak alatt( nincs hangszigetelés) s a rokon kis gyerekek simán tudnak aludni, érdekes.!”
 • 113. royk 2009. március 18. 17:23
  „Rohadtul unalmas már ez a szöveged belvárosi hogy költözzön a te szomszédságodba a hely.
  Nem tudsz újat kitalálni???Szánalmas vagy de komolyan.
  Inkább azt írd már be hogy mikor lesz a nagy sztrájk:)Mert szerintem az lesz az év bulija!!!!”
 • 112. belvarosi 2009. március 18. 14:23
  „kedves barbatrukk,

  szerintem az is jo megoldas ha a szomszedodba koltozteted a bulit nem ? Akkor legalabb te hallgatod es mi pedig nem :)

  En nem kivanok bulit szervezni ezert nem ertem a 10 millios kerdest. Valenter Tamas mar egy ideje ezzel foglalkozik ezert neki biztosan lenne egy kis tokeje ennel szinvonalasabb helyre koltoztetni a bulit azt hiszem. Felsoroltam mar egy csomo alternativat kerlek valasszatok kozuluk:)”
 • 111. barbatrükk 2009. március 18. 13:18
  „És még valami! Engem személy szerint felháborítana, nagyon-nagyon, ha véletlenül a város pénze ilyen hülyeségekre fordítódna, amikor közben többek között pl. a kórház, vagy a 85-ös ill. 86-os főút forgalmának problémája ezreket érint, naponta... És ezrek várnak türelmesen, intelligensen és kultúráltan a megoldásra... Füldugóval például...
  Aztapaszta!”
 • 110. barbatrükk 2009. március 18. 13:12
  „zad! szerintem ne húzd fel magad... Lássuk be, összességében nagyon pozitív tanúságai vannak ennek a cikknek: egy csomó szellemes tök jó fej ember... Legalább van közösségi élet Csornán... :-) Hülye meg ugyebár mindenhol akad, egy-kettő...

  csakajud, teljesen igazad van.... Mint egy hisztis gyerek, aki csak saját magával van elfoglalva... Eszelős hülye ez az akárkicsoda itt, legyen a neve a cikkben szereplő ,,barátunk", vagy belvárosi, vagy épp a kedvencem: a miracle! Gyanúsan egy emberként küzd... :D :D :D

  belvárosi! Van fölös 10 Milliód? Úgy talán még esélyes is valamit összehozni, kérdés, hogy megéri-e...”
 • 109. belvarosi 2009. március 18. 12:04
  „Zad:

  Javaslom hogy beszelj Tamassal es koltoztessek a Ti szomszedotokba ezt a kocsmat es elvezd te a ricsajt reggelig minden hetvegen.
  Itt nem az a kerdes hogy en mikor kivel es hogyan szorakoztam es szorakozok. Mindig probalom azt ugy tenni hogy mast ne zavarjak. Ez a kocsma nem ezen a helyen nott ki a foldbol ide is ugy koltozott.. Kerjuk hogy koltozzon tovabb olyan helyre ahol ezt szivesen latjak mondjuk a Ti szomszedotokba :) Igy mindannyian vegre boldog lennenk :) Mi tudnank aludni Ti meg tudtok bulizni...

  Ha Tamasnak nem jelente biztos megelhetest az uzemeltetes akkor nyilvan nem csinalna. Meg egy kocsmaros sem halt ehen ugye :)”
 • 108. zad 2009. március 18. 10:23
  „belvarosi,
  most már tényleg állj le! szánalmas vagy! gyenge erőlködés, amit csinálsz! bolhából elefánt!
  szégyellhetnéd magad, amiért a csornai fiatalok ellen lépsz fel - mert most már akárhogy is akarnád kimagyarázni, itt erről van szó! ahogy barbatrükk is írta, te is szórakoztál még anno ugyanazon a helyen,ami ellen most felemelted a szavad. valószínűleg nincs gyereked, különben nem lennél ilyen szarházi! szégyen! ha pedig olyan határozottan állítod, hogy milyen nagy bevételre lehet számítani egy csornai szórakozóhely üzemeltétésével, akkor hajrá! nyiss egyet! .. bár ahogy eddig megismerhettünk téged itt, valószínűleg elég konzervatív hely lenne..”
 • 107. belvarosi 2009. március 18. 09:20
  „csakajud

  javaslom hogy a ti szomszedotokba koltozzon es elvezd te a musort minden hetvegen... es szeretnelek emlekeztetni arra hogy ez a buli nem a mi szomszedunkban kezdodott hanem ide is ugy koltozott amikor "veletlenul" kigyulladt a regi helye a boxi kocsma...”
 • 106. csakajud 2009. március 17. 18:30
  „"Elsosorban a mi szomszedunkbol koltozzzon el de minnel elobb!!" >> erről ez jutott eszembe: >neked csak az a lényeg ami téged érint, közvetlen hatással van rád, neked semmi se számít, csak, hogy jó iramban forogjon körülötted a világ< tipikus. undorító.”
 • 105. belvarosi 2009. március 17. 09:31
  „barbatrukk:

  Ha tetszik ha nem ez a buli uzleti vallalkozas aminek a haszna a Valenter Tamas es az Onkormanyzat zsebebe kerul mig a mocsok es a zaj pedig az ott eloknek jut. Nezd meg kerlek az osszehanyt es levizelt hazakat es jardat vasarnap reggel ugyanott gyonyorkodhetsz a felborogatott kukakban is. Mindennek a tetejeben a kornyeken lakokat rendszeresen felebresztik vicces fiatalok ejjel 2 korul :)

  Na ebbol lett eleg. Ha kedves kerti partyrol lenne szo akkor senkit nem zavarna a rendezveny. Sajnos ez nem az es ez az amibol nem kerunk tovabb.
  Kerjuk hogy koltozzon el a buli olyan helyre ahol nem zavar masokat. Elsosorban a mi szomszedunkbol koltozzzon el de minnel elobb!!
  Itt van a rengeteg felsorolt alternativa , tessek valasztani :
  Ifjusagi haz pince klubja
  Vasutallomas restije
  LakyDome utcai oregek haza
  Beazart uzemepulet pl Malom
  Barmelyik kocsma a varosban aki nem fel attol hogy felgyujtjak ugy mint a Boxit...”
 • 104. royk 2009. március 16. 21:11
  „ÉN már csak arra lennék kíváncsi vajon hány öreglányt állít ki a tüntetésre:)
  Manapság tényleg menő dolog tüntetni de ilyen hülyeség miatt nem fogsz bekerülni ám a tv-be :)”
 • 103. csakajud 2009. március 16. 18:42
  „tüntetés?! ha ha ha hahota :D komolyan röhögtem mikor olvastam :D menjetek csak ki tüntetni. x) röhögtessétek ki magatokat. mert az semmi másra nem lenne jó. ^^ hajrá!”
 • 102. zad 2009. március 16. 17:43
  „tud valaki valamit arról a házról,ami a matáv épülete mellett van a vasút irányába? egy nagy,fehér,rejtélyes ház..:) na persze nem javaslatként sorakoztatom fel a malom és társai mellé, csupán érdekel és gondoltam ez talán jó hely,h megfelelő válaszra leljek..”
 • 101. barbatrükk 2009. március 16. 12:42
  „Óh... Kedves belvárosi!
  Jó ötlet a Lehel-téri buli... De az érintett megelőzött... Én voltam már ott buliban, méghozzá egy több napos kerti-party-n, és nem tudok róla, hogy lett volna bármiféle - a zajokra vonatkozó - visszhangja...
  Te is egy fura alak lehetsz, az egyszer biztos... Nincs jobb dolgod, mint mások pénztárcájában kotorászni??? Mellesleg tudomásom szerint nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy ma a szórakoztatás egy ilyen kis vidéki városban olyan nagyon jövedelmező dolog lenne... Akkor minden sarkon lenne valami jó kis mulató... Nem gondolod? Meg egyébként én úgy tudom, mindkét szervező más tevékenységből él... De persze ebben lehet, hogy tévedek... De mi a franc közöm van nekem egyáltalán ehhez??? És Neked? Hm!
  Mindenesetre tényleg fura alak lehetsz... De akkor már azt is elárulom, hogy a kedvencem miracle.... Vizuális típus vagyok, és ha őt elképzelem, egy fura manót látok magam előtt, akinek nincs arca, nincsenek érzékszervei, nincs neme se, meg bizonyára az a jó kis izomköteg ott a mellkasa belsejében se... Szóval csak valami fontoskodó szánalmas zsíros cafatos húsdarab....
  További jó napot mindenkinek! :-)”
 • 100. belvarosi 2009. március 16. 11:45
  „Az azert jo lenne ha a Valenter Tamas ezt a bulit atvinne a Lehel terre a szomszedsagukba :) Nagyon joo lenne ha az O szulei is elvezhetnek a bulit minden penteken es szombaton ja es a szomszedaikrol ne is beszeljek :)

  Komolyra forditva a szot Tamasnak szep bevetelt hoz ez a rendezvenyszervezes talan ki tudna fizetni masik helyszinen is berleti dijat ahol kevesebb szomszed van...

  Talan megegyezhetne a malom tulajdonosaival arrol hogy egy nem hasznalt csarnokot berelhetne es ott rendezhetne a bulikat az tenyleg senkit sem zavarna es a helyszin is idealis lenne a rock bulikra ..”
 • 99. zad 2009. március 16. 11:00
  „a tüntetés manapság már úgyis annyira trendi. csak vigyázz,nehogy az is túl hangosra sikeredjen,aztán vki ezért kezd el aláírást gyűjteni, s végül kialakul egy végeláthatatlan folyamat, és akkor aztán a jegyző sem tud tenni semmit. pff. agyas! kapj már észbe! keress magadnak más hobbit!”
118 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy címet osztottak, egyet megvontak

Kapuvár - Elsőként Pátzay Pál szobrászművészt, utolsóként dr. Korzenszky Richárd tihanyi perjelt… Tovább olvasom