Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Új szolgáltatást indít ősztől a bölcsőde Kapuváron

Átalakuló szervezeti felépítéssel és változó létszámokkal vág neki a szeptemberi oktatási évnek a kapuvári Király-tó Óvoda és Bölcsőde.

Ahogy a kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén elhangzott, a város cégének, a Kapukom kft.-nek az átalakítása kihat a helyi óvodára is. A kft. karbantartó „brigádját" átveszi a Király-tó Óvoda és Bölcsőde.

– A munkatársak feladatköre némileg bővül, az óvodák, iskolák és a helyi intézmények karbantartási feladataiba is bekapcsolódnak – tájékoztatta a Kisalföldet Boros Imréné óvodavezető.

Király-tó Óvoda – Nyáron is állandó ügyeletekkel.
Király-tó Óvoda – Nyáron is állandó ügyeletekkel.


A változások között megemlítette: a vitnyédi önkormányzat saját óvodát indít szeptembertől, így a szomszédos falu tagintézménye „távozik" a kapuvári kötelékekből. Vitnyéden négy óvónő és két dajka dolgozik, ennyivel csökken a kapuvári létszám.

– A bölcsőde harmadik csoportjának szeptemberi indulására a létszámot bővítettük egy technikai dolgozóval és két gondozónővel – mondta Boros Imréné. Ezen változások mellett jelenleg 96 munkatársa van a kapuvári intézménynek.

Megjegyzendő, a helyi kórház állami kézbe kerülése után majdnem az egyik legnagyobb foglalkoztató az óvoda, természetesen a piaci cégek kivételével.
A Király-tó Óvoda 393, a bölcsőde 26 gyermekkel várja az őszt.

– A létszámokat tekintve az óvodánál évek óta stagnálásról beszélhetünk, ám a bölcsődére egyre nagyobb az igény – mondta az intézményvezető. Ennek folytán utóbbi új szolgáltatással, az úgynevezett időszakos gyermekfelügyelettel várja a szülőket. – Ez egy térítéses gyermekfelügyelet, napidíj fejében hozhatják be az anyukák a kicsiket, amennyiben váratlan elfoglaltságuk akad – hangoztatta Boros Imréné.

– A nyári szünet elejére végeztek a szakemberek a gartai és a lakótelepi óvoda felújításával és a festési munkálatokkal – tette hozzá. Nyáron is teljes ügyeletet biztosítanak az gyermekek számára, jelenleg a házhelyi és gartai tagintézmények nem működnek, július 27. után az Arany János utcai és a lakótelepi óvoda tart szünetet. – Hangsúlyoznom kell azonban, az ügyeletes óvodák maradéktalanul és zökkenőmentesen el tudják látni a felmerülő igényeket – jelentette ki Boros Imréné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvek, lemezek, apróságok

Nemrégiben új helyre, a közösségi házba költözött a farádi könyvtár. A falu szinte minden… Tovább olvasom