Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Új szervezeti formában működik a kapuvári tűzoltóság

Ez év elejétől katasztrófavédelmi kirendeltségként működik a volt kapuvári tűzoltóság.
Az új szervezet vezetője a korábbi csornai tűzoltóparancsnok. Rácz Imre alezredesnek nem idegen hely Kapuvár.

Az új katasztrófavédelmi törvény rendelkezései nyomán Csornán és Kapuváron is szervezeti változás történt. Kapuváron létrejött a katasztrófavédelmi kirendeltség, és az első katasztrófavédelmi őrs a megyében Csornán alakult meg. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat állomáshelye pedig Csornán van.

Rácz Imre tűzoltó alezredes a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője előtte Csornán volt a hivatásos tűzoltóság parancsnoka. Kirendeltségén a régi osztályok helyett felügyelők látják el a munkát: egy tűzoltósági, Élő Lajos őrnagy (Csornáról), egy iparbiztonsági, Varga István őrnagy (Kapuvárról) és egy polgári védelmi felügyelő, Budai Imre (Kapuvárról). A hatósági osztály élén Kiss László főhadnagy (Csornáról), a kirendeltség tűzoltó-parancsnokságának parancsnokaként pedig Major Márk százados (Csornáról) segíti az alezredes munkáját. A készenléti állomány tagjai ugyanazok és ugyanannyian, akik az átszervezés előtt is itt szolgáltak.

Rácz Imre alezredest elmondása szerint szeretettel fogadták Kapuváron.
Rácz Imre alezredest elmondása szerint szeretettel fogadták Kapuváron.


– Kapuváron szeretettel fogadott mind a város vezetése, mind az állomány. Ám a kapuváriak nem teljesen ismeretlenek számomra, hiszen 1991-ben itt szereltem fel és azt követően több mint két évig erősítettem a kapuváriakat – mondta Rácz alezredes. Hangsúlyozta, Csornán tizenhét évet töltött, ám az átállás nem okozott törést sem a munkájában, sem magánéletében. – Munkatársaim sem vették észre a váltást. Talán csak annyit, hogy még szorosabb az együttműködés a csornai őrs és a kapuvári kirendeltség között – fogalmazott az alezredes.

Az új struktúrában a megelőzésre nagyobb hangsúlyt fektetve és a hagyományokat megtartva a kirendeltség az idei év során is tartott aratással, betakarítással kapcsolatban konferenciát, valamint gépszemlét a gazdáknak.

A kirendeltség az önkéntes egyesületek szerepét is fontosnak tartja: hét környékbeli önkéntes egyesülettel kötöttek együttműködési szerződést (Szil, Bősárkány, Csorna, Farád, Fertőendrőd, Fertőszentmiklós, Petőháza). A kapuvári kirendeltség részt vett és szakmailag felügyelte az önkéntes tűzoltók versenyét Rábakecölön és Farádon is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredeti állapotába állítják vissza a tájházat Kónyban

Készül a helytörténeti kiállításnak is helyet adó tájház Kónyban. Az önkormányzat pályázaton nyert… Tovább olvasom