Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Új játszótér Csornán, máris megrongálták

A premontrei rend és az önkormányzat együttműködésében négy új játszóteret építettek Csornán. Eddig csak három volt a városban, miután 2009-ben tizenegyet meg kellett szüntetni.

Négy új játszótérrel gazdagodik Csorna. Az önkormányzat a premontrei apátsággal együtt- működve valósítja meg a fejlesztést, melyhez LEADER- pénz is jár. A négy játszóhely kialakítása közel 15 millió forintba kerül.

Az európai uniós előírások alapján Csornán tizenegy játszóteret kellett megszüntetni 2009-ben.

A játékok ugyanis nem feleltek meg a szabványoknak. A városháza azóta nem tudta pótolni a kieső tereket. Az e célból benyújtott korábbi pályázat sikertelen volt, tavaly viszont már eredményes. Az önkormányzatot egy adminisztrációs hiba miatt ugyan két évre kizárták a LEADER-programból, de a premontrei renddel az együttműködés végül meghozta gyümölcsét.

A gyerekek örömmel vették birtokba az új játékokat. Sipőcz Viktória is, aki kis-csornai nagyszüleivel megy ki rendszeresen a játszótérre.
A gyerekek örömmel vették birtokba az új játékokat. Sipőcz Viktória is, aki kis-csornai nagyszüleivel megy ki rendszeresen a játszótérre.

Így épülhetett játszótér a kis-csornai településrész sportpályáján, a Kossuth utca déli részén, a Soproni úti társasházak mögött, illetve a KRESZ-parkban. Az ünnepélyes átadás később lesz, de a gyerekek máris birtokba vették a játékokat. A szülők elégedettek, hiszen a megfelelő színvonalú játszóhelyek nagyon hiányoztak a városból.

Sajnos, nem mindenki becsüli meg a fáradozást, az értékes játékokat. Kis-Csornán például máris megbontották a területet körbevevő drótkerítést. Pedig ha valahol, hát ott valóban nagy szükség volt a játszótérre, ugyanis legalább két generáció nőtt fel enélkül. Az Erzsébet királyné utcai játszótéren a közelmúltban tették tönkre a csúszdát és elvágták a favár biztosítókötelét.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épülhet az új ravatalozó Csornán

Novemberben elkészül Csorna új ravatalozója a Szent Antal-temetőben. A Jószív kft. építi, mellette… Tovább olvasom