Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Új intézmény a városban: a fogyatékosok ellátására

A családsegítő intézet keretein belül július 1-jétől működik a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ Kapuváron, a Dr. Lumniczer Sándor utca 12. szám alatt, a gimnázium egykori kollégiumában.

A május végén átadandó, felújított, korszerű épület a már meglévő ellátások mellett helyet ad egy új szolgáltatási formának, a fogyatékosok nappali ellátásának is.

Ahogy Garabné Gulyás Mária intézményvezető elmondta, az új intézmény célja a fogyatékkal élők nappali elhelyezése, fejlesztése, a családok tehermentesítése, a lehetséges rehabilitáció megvalósítása. Itt a gondozottak szükségleteiknek megfelelő, egyénre szabott fejlesztésben részesülnek.

A város új intézménye az ellátottak számára közös társalgót és foglalkoztatószobákat, továbbá speciális egyéni és csoportos fejlesztést, foglalkoztatást, nyolcórás szakmai felügyeletet, terápiás foglalkoztatást, tartalmas szabadidőt és napi háromszori étkezést biztosít.

– Az ellátást igénybe vehetik a Kapuvár–beledi kistérség területén családi környezetben élő mozgás-, hallás-, látás- és értelmi sérült, halmozottan sérült és autista személyek – mondta Garabné Gulyás Mária. A fogyatékosság fennállását orvosi dokumentumokkal kell igazolni. Az ellátás térítésköteles, a gondozottak szállítását igény esetén a Támogató Szolgálat térítésmentesen biztosítja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veiland István kiállítása Csornán

A Tánc világnapja alkalmából csütörtökön délután Csornán, a Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási… Tovább olvasom