Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Új igazgató a Berg Gusztáv Szakiskola élén

Kapuvár - A kapuvári képviselő-testület a minap nevezte ki egy évre a Berg-szakiskola új igazgatóját. A harminchárom éves Nagyné Szabó Nikoletta a felnőttképzésben látja a túlélés lehetőségét.
Kapuvár képviselő-testülete egy évre bízta meg Nagyné Szabó Nikolettát a Berg Gusztáv Szakiskola vezetésével.

Meglepetésként érheti a Berg-szakiskola diákjait a tanévkezdés, hiszen az eddigi intézményvezető helyére egy harminchárom éves fiatal hölgy ült az igazgatói székbe. Az első benyomás csalóka, hiszen egy határozott és elképzeléseihez mindenáron ragaszkodó vezetőt kaptak a bergesek. Nagyné Szabó Nikoletta a vitnyédi általános iskolában kezdte pedagógiai pályáját, ezt követően először óraadóként, majd alkalmazottként tanított a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnáziumban. Úgy véli: új feladata, a szakiskola vezetése komoly kihívást jelenthet, de ahogy a fiatal igazgató mondta, a maga által kijelölt úton végig kell menni. – Határozottság, értékközvetítés a legfontosabb elvárások magammal szemben – jelentette ki a megbízott intézményvezető.

Nagyné Szabó Nikoletta
Nagyné Szabó Nikoletta

Szakmai elképzeléseiről szólva hangsúlyozta, az ország vezetői szerint mindenkinek érettségit kell adni, ám az érettségizettek egy része nem tanul tovább. Nagyné szerint ezeket a fiatalokat kell megfogni és szakmát adni a kezükbe. Úgy tartja, a felnőttképzés kitörési pontja lehet a kapuvári szakiskolának. A szakképzést adó intézmények integrációját nem tartja kifejezetten jónak, véleménye szerint az esetleges összevonásokkal a kisebb intézmények rosszul járhatnak.

Az intézmény igazgatónője szerint szakmát kell adni a fiatalok kezébe. Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum
Az intézmény igazgatónője szerint szakmát kell adni a fiatalok kezébe. Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

Nagyné Szabó Nikolettát augusztus 15-től bízták meg a Berg-iskola vezetésével, jelenleg a kollégákkal és az intézménnyel barátkozik. – A pedagógusok közül keveset ismerek, ám reményeim szerint együtt tudunk majd dolgozni. Megbízásom egy évét egyfajta tanulási időszaknak szánom, ezalatt kiderül, tudnánk-e közösen kormányozni az intézményt hosszabb ideig is – mondta az igazgatónő.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. BIUS 2008. szeptember 02. 12:40
  „CSAK SZÍGORUAN LEHET A MAI IFJÚSÁGOT NEVELNI.FEGYELMEZETLENEK, TISZTELETLENEK ÉS MÉG SOROLHATNÁM AZ IDŐK VÉGEZETÉIG. NEMTÖRÖDÖM STB”
 • 26. NémethGabi 2008. szeptember 02. 12:05
  „Hát igen, én ismerem az iskolát. Alkohol, drog, lopás, pimaszság, lógás. Ha jó szakembereket akarunk nevelni ezen igenis változtatni kell, és teljesen mindegy, hogy ki teszi meg. Sok sikert az igazgatónőnek! Kívánom legyen ereje váűltoztatni, hiszen én is érdekelt vagyok!”
 • 25. kóbor kutya 2008. augusztus 26. 12:51
  „Szakmunkás!
  Kár, hogy kiszállsz! Ez csak minket igazol, hogy normális hozzászólásra nem vagy képes! Egyébként meg, hogy ki vagy az senkit nem érdekel! Elég ha mi ki vagyunk a hozzászólásaidtól! D.D
  További szakmai sikereket!”
 • 24. yeahhh 2008. augusztus 26. 10:57
  „szakmunkás:

  nem tartom magam nagyon okosnak.
  nincs rajtam ideg.
  nem érdekel, hogy ki vagy.
  örülök, hogy kiszállsz.”
 • 23. szakmunkás 2008. augusztus 26. 10:37
  „Kóbor kutya, yeahhh!
  Ti ugye nagyon okosnak tartjátok magatokat?!
  Nem Kapuvári vagyok...gondoltam jó ha tudjátok, lemegy rólatok az ideg:-) Én kiszálltam, írogasson nektek más! Pá!”
 • 22. szintenzenesz 2008. augusztus 26. 01:01
  „kedves mindenki. nem azt állítom, hogy minden tanár rossz a Bergben, de hát az eredmények sem épp pozitívak. de új seprű jól söpör ... meglátjuk, adjunk esély az új igazg.nőnek, hogy bizonyíthasson. majd 1 év múlva okosabbak leszünk ... a senkinél ő is több, mert hogy más megfelelő képz.jelölt ugye nem volt. a tanári kar pedig tegye azt, ahogy az igazgató irányítja az intézményt.”
 • 21. yeahhh 2008. augusztus 25. 14:43
  „kóbor kutya: :D :D :D :D”
 • 20. Kóbor kutya 2008. augusztus 25. 13:51
  „Tisztelt Szakmunkás!
  Ugy látom csak a nick változott, a hülyeség maradt!
  D:D:D”
 • 19. szakmunkás 2008. augusztus 25. 08:33
  „Kedves Patyomkin! Én vagyok a pesszimista, nézve az utolsó mondatát:-)? Persze szurkolhatunk neki (hajrá!!!!), de attól még érteni nem fog ahhoz, amire vállalkozott. A végzett fodrász is 1 évig csak tanulgat és barátkozik jó fizetésért az üzlettel?! Legalább mondta volna azt, hogy tudja mit csinál.....mivel hát ő a vezető.
  Szinténzenész: tényleg furcsa, hogy a tanárok nem jelentkeztek. Viszont ha egy iskolában minden tanár rossz, az az igazgató felelőssége, szerintem.”
 • 18. Vaúúúú 2008. augusztus 25. 00:02
  „Vaúúúú! Gratulálok. Ha valaki képes ekkora bátorságra ilyen fiatalon, akkor bizonyára nem heccből csinálja.
  Niki, én szurkolok neked! Jöjjön össze amit eltervezel. Biztos lesznek akik keresztbe tesznek majd, de ... Hajrá!

  Ha neked bejön, akkor talán a Városházáról is eltünnek a vaskalapos vén Pató Pálok, és lesz végre valami a városunkból. Ugyanis a pofázás, az megvan. Csak a cselekedetek hiányoznak.
  Sok sikert!”
 • 17. szinténzenész 2008. augusztus 24. 21:26
  „Kedves Szakmunkás!
  Nyilvános pályázat volt, miért nem jelentkezett valaki a tantestületből? Mert talán így kényelmesebb? Vajon kik tehetnek arról, hogy az iskola színvonala ilyen? Csak nem a tantestület jelenlegi tagjai? Vagy? Az előző igazgató sokat tett, fáradozott, de a tanárok... és most bebizonyosodott, egyikük sem pályázatott. Vajon mi az oka! Sok sikert az új igazgatónőnek!”
 • 16. Patyomkin 2008. augusztus 24. 18:41
  „T.Szakmunkás!
  Megértem az aggályait! De vajon, nem ez lesz-e az erénye, hogy nem ismeri a tantestületet,stb. Kár előre vészharangot kongatni olyan ember feje felett, akit még nem is ismerünk! Nem értem, miért ez a pesszimizmus, bárkit is neveznek ki bárhova? Én bízom az új intézményvezetőben, az iskola szinvonala meg már ennél mélyebbre ugy sem sülyedhet!”
 • 15. szakmunkás 2008. augusztus 24. 17:13
  „Mindenféle személyeskedés nélkül...Hogy képzeli a T. igazgató asszony!? A tantestületet nem ismeri, szakiskolát nem látott még belülről, sőt vezetői tapasztalata (esetleg ismerete?) sincs...hát elszántság az van! Bárki a tantestületből alkalmasabb lett volna, ők legalább tudják mi zajlik az intézmény falain belül.
  Az kinek a felelőssége, ha mégsem sikerül neki az egy éves ismerkedés?! Persze ha 1 évig vezető nélkül is működhet a suli, akkor meg miről beszélünk?
  Gratulálok!”
 • 14. Patyomkin 2008. augusztus 24. 11:29
  „T.immáron csak volt "Kapuvári"!
  Ugye a Marxista-Leninista Esti Egyetemen szerzett bizonyítványodat nem soroltad a diplomáid közé?”
 • 13. yeahhh 2008. augusztus 23. 22:26
  „kedvesem. megsértődtél? nocsak. a tükörtől? a saját szavaidtól? amit ugyan másra használtál, szintén diplomásra. a kedves igazgató hölgy is diplomás és mondjuk ő nem csak a fórumon akar okos lenni, hanem fogta magát és pályázott. persze neked lehet leszólni mindenkit, belekötni és köpni mindenbe. ugyan már, ez csak egy fórum!!! neked meg már azt se nagyon hiszi el itt senki, amit kérdezel, nem a két diplomádat. nem kell válaszolnod, ne csinálj hátsó felet a szádból, ahogy ígérted mostantól nem írsz a város nevét idéző nicked alatt :D yeeeeeeaaaaahhhhh.”
 • 12. Kapuvári 2008. augusztus 23. 11:59
  „Yeahhh, azért el ne felejtsd,hogy ez egy fórum!Nem kell mindenen megsértődni,nem kell mindent felvenni, és el kell fogadni,hogy nem mindenki van a te véleményeden!A való élet teljesen más!Aki egy internetes fórumot véresen komolyan vesz,az nem normális gondolkodásra vall!Azt az állítást,hogy többen írnak ezen a néven továbbra is fenntartom!Ezért váltok is nevet innentől,mert már csak a névre harapnak, és nem magára a tartalomra!A másik,hogy személy szerint én nem sértegetek senkit, ellenben veled!Honnan veszed a bátorságot,hogy ismeretlenül tanulni küldjél!2 diploma után nem hiszem,hogy még tanulnom kéne!A pszichopata jelzőt pedig kikérem magamnak, és ne uszítsatok ellenem!A véleményem továbbra is megmarad, sem személyesen,sem fórumon nem lehet a problémákkal senkihez sem fordulni!Az meg,hogy hogyan mennek a város dolgai,azt mindenki látja, a saját bőrén érzi!Ti pedig a következő választáson fogjátok!Innentől kezdve a kapuvári néven író nem én leszek!Jó egészséget mindenkinek!”
 • 11. yeahhh 2008. augusztus 23. 11:42
  „ahogy ő sem bizonyít soha semmit, csak odavet egy egy mondatot. ami ha éppen sértő vagy igaztalanak mondott vád, akkor ugye neki kellene bizonyítani és vállalni a felelősséget azért amit mond. márpedig mond mindenfélét. jobbára sületlenségeket. és már azzal is védekezik, hogy nem mindet ő írja.”
 • 10. MNA 2008. augusztus 23. 11:18
  „Szidhatjátok kapuvárit, de az ellenkezőjét se tudjátok soha bizonyítani!”
 • 9. kóbor kutya 2008. augusztus 22. 16:25
  „Már vártam, hogy "Kapuvári" néven irogato pszihopata mit reagál! Nem tévedtem! Egyébként most, hogy tudom ki ő, nem csodálkozom!
  De kérlek, hogy a korábban elszenvedett sérelmeidet ne itt vezesd le!
  Mindannyiunk nevében előre is köszönöm!”
 • 8. igaz kapuvári 2008. augusztus 22. 15:42
  „Grtaulálok az igazgatónő kinevezéséhez! Munkájához és elképzeléseihez kitartást, jó egészséget és sok sikert kívánok! Új, fiatal erő, lendület ... várjuk a változást a Berg G. Szakiskolában, mert bizony lesz!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötezer éves leletek Enesén

Enese - Ötezer éves település nyomaira bukkantak a régészek a 85-ös főút enesei elkerülőszakaszának… Tovább olvasom