Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Új garázs kell a busznak

Rábasebes - Új falugondnoki járműve lesz a rábasebesi önkormányzatnak. A 104 lelkes kisközségben nagy szükség van a falugondnokra: a jórészt idős helyiek számítanak a segítségére.
Márciusban veszi át az új falugondnoki buszt az önkormányzat. A közel tízmillió forintos, kilencszemélyes járművet pályázaton nyerték, a községnek 1,6 millió forintot kell önrészként biztosítani. A pénzt a régi busz értékesítéséből tudják előteremteni.

Mizser Edit polgármester a beszerzéssel kapcsolatban megjegyezte: mivel Rábasebesen zömében idős emberek élnek, a falugondnoki szolgálatra nagy szükség van. Az önkormányzat további tervezett beruházása a temető kerítésének és kapujának cseréje. Pályázaton próbáltak forrást szerezni hozzá, de nem jártak sikerrel. A munka hárommillió forintbak kerül, most újabb pályázatra nyújtják be igényüket. Egymillió forintos önerővel számolnak.

Önerőből újítják fel viszont a polgármesteri hivatalhoz tartozó melléképületeket. A tetőt szeretnék lecserélni, illetve új garázst kell kialakítaniuk, mivel a régibe az új falubusz nem fér be.

Olvasóink írták

  • 1. Goldman 2009. február 05. 20:58
    „Úristen! Milyen kilenc fős busz kerül közel tíz milkába? És mekkora?
    Na ja, majd a 87 éves Jani bácsi elmegy társadalmi munkában maltert keverni, nehogy szegény busznak baja legyen. Attól függetlenül ők meg éhen is hallhatnak...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járőröznek

Csorna – A problémát ismerjük. A belváros rendjének biztosítása érdekében hétvégéken, éjszaka… Tovább olvasom