Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Turisztikai fejlesztések 12 rábaközi településen

Turisztikai fejlesztéseket adtak át a hétvégén a Kapuvár–beledi kistérségben.
Tizenkét településen történt beruházás, kerékpáros-pihenőket alakítottak ki, épített örökségeket újítottak fel. A Kapuvár–beledi Többcélú Kistérségi Társulás a Fertő–Hanság Nemzeti Parkkal együttműködve 463 millió forintot nyert pályázaton. Az önkormányzatok tizenöt százalékos önrészt biztosítottak.

A beruházásokat szombaton Osliban ünnepelték meg. A szintén e projekt keretében felújított templomtéren, illetve a szintén megszépült Kálvária közelében. Fodor József házigazda polgármester elmondta: a mostani fejlesztések a Rábaköz turizmusának fejlesztésében jelentős eredménynek számítanak. Mint fogalmazott, Osliban a falusi turizmusban gondolkodnak. Arra alapoznak, hogy jó a földrajzi elhelyezkedésük, szép a környék, van látnivaló. A polgármester néhány mondattal szólt a pályázatokkal kapcsolatos bürokráciáról is. „A terveket 2009-ben készítettük, második pályázatunk lett sikeres. A beadási határidő rövid, az elbírálás folyamata viszont hosszú. A kivitelezésre pedig általában rövid idő jut. A befejezés, az adminisztráció, a pénzek lehívása szintén bonyolult" – jegyezte meg.

Hámori György kapuvári polgármester, a kistérségi társulás elnöke hangsúlyozta: a településeken összesen 140 millió forintban valósultak meg fejlesztések. Megköszönte a nemzeti park segítségét, illetve az érintett önkormányzatok együttműködését. Ivanics Ferenc, a körzet országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, a Rábaközben minden adott ahhoz, hogy a turizmus fejlődjön és erősödjön.

A pályázattal tehát tizenkét településen történt fejlesztés. Kapuváron például kerékpárút épült és kerékpáros-pihenő. Babóton, Beledben, Cirákon, Himodon, Hövejen, Mihályiban, Osliban, Szárföldön, Vásárosfaluban és Veszkényben szintén a kerékpáros turistákra gondolva alakítottak ki pihenőhelyet. Történtek ezeken kívül felújítások Cirákon, Veszkényben, Osliban, Rábakecölön pedig csónakkikötőt alakítottak ki. A szombati program része volt Öntésmajorban A Hanság élővilága című kiállítás megnyitása is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Anna földi útjelző

Szent Anna-napi, búcsúi szentmisét tartottak tegnap Szanyban, a Jézus nagyanyjának szentelt… Tovább olvasom