Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Tulajdonosváltás után a kapuvári húsgyár

Augusztus elsejétől új tulajdonosa van a kapuvári húsgyárnak. A váltás érinti a Kapuvári Bacon Kft.-t is, ahol az eddigi tulajdonos, Román Gyula kezében maradt a késztermékeket gyártó cég fele. A gyár vezérigazgatója folyamatos átmenetet ígért a dolgozóknak.
Hétfőn délután Román Gyula, a Kapuvári Hús Zrt. eddigi tulajdonosa munkásgyűlésen jelentette be, hogy augusztus elejétől új tulajdonosa van a nagy múltú húsüzemnek. A gyár vezetése folyamatos és a dolgozók számára zökkenőmentes átmenetet ígért az összejövetelen.

A dolgozóknak munkásgyűlésen jelentették be a tulajdonosváltást.
A dolgozóknak munkásgyűlésen jelentették be a tulajdonosváltást.

A dolgozók tájékoztatásául szánt összejövetelt Pászli Tibor helyi szakszervezeti vezető nyitotta meg, aki hangsúlyozta: ez nem a 2003-as történet (akkoriban zárták be a szebb napjaiban ezer embert foglalkoztató üzemet)! Foltányi Árpád, az igazgatótanács elnöke kiemelte, a tulajdonosváltáskor történt tárgyalásokat követően megnyugodott a gyár hosszú távú működését illetően.

– Ma kijelenthetem, végre nyugodtan alszom a gazdasági hátterünk miatt – fogalmazott az elnök.

A munkásgyűlés zárásaként Bedecs Pál vezérigazgató azt kérte, mindenki az eddig elvártak szerint végezze munkáját, a társaság vezetése is változatlan marad, a dolgozók számára nyújtott tájékoztatás az új befektető kérésére is történt.

A munkásgyűlést követően Román Gyula eddigi tulajdonos interjút adott a Kisalföldnek, melyben hangsúlyozta, a Kapuvári Hús Zrt.-t teljesen és a Bacon kft. üzletrészének pedig felét dr. Zsobrák Péter vásárolta meg, vele együttműködő befektetőkkel.

– Kaptam egy olyan üzleti ajánlatot a cégre, melyet botorság lett volna elutasítani, így megtörtént a tulajdonosváltás – mondta Román Gyula. Hangsúlyozta azonban, a befektetői kör komolyságát jelzi, hogy a kapuvári gyárat pénzügyi és gazdasági szempontból hónapokig vizsgálták át és ennek nyomán tettek ajánlatot a vételre. Román Gyula hozzátette, a Bacon kft.-ben (a cég késztermékgyártó részlege) megmaradt 50 százaléknyi tulajdonrészére Zsobrák úr vételi jogot is szerzett.
A gyárbéli beszélgetés után ígéretet kaptunk arra, hogy az új tulajdonossal is rövidesen interjút készíthetünk.

Olvasóink írták

 • 3. egyapuka 2012. augusztus 09. 20:30
  „Az a baj, hogy csak gyertyával világították át a gyárat.”
 • 2. alekínyó 2012. augusztus 07. 19:41
  „http://www.vg.hu/kozelet/jog/gepeszmernokkent-a-husiparban-195291
  2007.11.08:
  A tulajdonosok - bízva az EU-tagság elnyerése utáni kedvező változásokban - 2004-ben megvették a Kapuvári Hús (KH) Zrt.-t is. Akvizíciós számításaik azonban nem igazolódtak be: az osztrák határ közelsége sem bizonyult jelentős előnynek ahhoz, hogy a csatlakozás után a KH új pozíciókat szerezzen az uniós piacon. Ez meglátszik az eredményességen is, mivel a négy cég közül csak a kapuvári feldolgozó veszteséges, miközben a másik három vállalat néhány száz millió forintos, a hazai húsiparban jó teljesítménynek számító éves nyereséget ér el.
  ui: a helyzet azóta sem változott...”
 • 1. alekínyó 2012. augusztus 07. 19:28
  „A fényképen a dolgozók arcán látszik a bejelentést követően a felhőtlen boldogság...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

III. Barnak Parti Zenei Fesztivál Rábakecölben - fotók

"Örülök, hogy ott lehettem, ott leszek jövőre is és megnézem, hogy épül Rábakecölben a zenei… Tovább olvasom