Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Teremsport: csak a nagyobb településeken

A Rábaközben a nagyobb települé- sek többségében van lehetőség a teremsportok űzésére, de a kisebb falvak nemigen rendelkeznek erre alkalmas helyiségekkel.
illusztráció
A sportról akkor sem szívesen mond le az ember, ha beköszönt a rossz idő, leesik a hó, vagy a fagy támaszt akadályokat. Igaz, ennek meg a télisportok kedvelői örülnek, akik az eddigi enyhe téllel nincsenek kibékülve.
De mi van azokkal, akik nem tehetik meg, hogy korcsolyát húzzanak vagy sílécet kössenek? Van-e számukra megfelelő lehetőség, hogy teremben élvezhessék a mozgás örömét? Van-e a Rábaközben elegendő tornaterem, csarnok a teremsportokra?

Kóny: hétvégenként focibajnokság

A kónyiak szerencsés helyzetben vannak, hiszen tíz éve épült a faluban tornaterem és ennek adottságait teljesen ki is használják. A téli hónapokban minden hétvégén focibajnokság van, de hét közben sem kong az ürességtől a csarnok. Délelőttönként az általános iskolások népesítik be, este pedig kézilabdaedzések, aerobik, tenisz, gyógytorna szerepel a programban. A terem nyújtotta lehetőségeket nemcsak a kónyiak veszik igénybe, hiszen átjárnak Rábapatonáról, Bodonhelyről, de Győrsövényházról is.

Beled: erőemelők

A beledi tornatermet szintén nem csak a helybeliek használják ki. A környékről is többen rúgják ott a labdát vagy éppen teniszeznek. Ezeken kívül aerobik- és karateedzések is vannak. A beledi erőemelők, akik számos szép sikerrel öregbítették sportágukban a település hírnevét, különteremben, az iskola épületében gyakorolhatnak. A faluban vállalkozói keretek közt működik még egy konditerem is.
Sportolásra alkalmas tornaterem található még többek között Szanyban, Szilban, Bősárkányban, Rábatamásiban. Ezeken a helyeken népszerűek a teremsportok és az ott élők ki is használják a csarnokok nyújtotta előnyöket. Mihályiban is van lehetőség akár kosarazni, teniszezni, kézilabdázni, de van például futópálya is.
A Rábaköz kisebb települései viszont nem rendelkeznek teremsportra alkalmas helyiséggel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzvédelem: kirívó szabálytalanság nem volt

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai huszonkét megyebeli üzemet, gazdálkodási… Tovább olvasom