Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Teljesen újjáépítették a bölcsődét

Az óvónők és a gyermekek már birtokba vették a közel százmillióból felújított kapuvári bölcsődét. Az intézménybe a járásban élő gyermekeket is várják.

Nyolc hónap alatt építették teljesen újjá a kapuvári bölcsődét, melyet csütörtökön ünnepélyes megnyitóval vehettek birtokukba a gyermekek és az intézmény dolgozói. Boros Imréné intézményvezető köszöntőjében kiemelte, évtizedes álom valósult meg az új bölcsőde elkészültével.

Axnix Ildikó aljegyző, a projekt vezetője tájékoztatójában elmondta, a valamivel több mint 94 millióba kerülő beruházás pályázatát még 2012-ben nyújtotta be a kapuvári városháza. Az 1981-ben megépített bölcsőde első nagyobb fejlesztése fejeződött most be, melyhez közel 80 millió forint pályázati forrás érkezett. Az új épületet Németh Géza tervezte. Tavaly júliusban kezdődtek az építési munkálatok. A teljes belső átépítés során három csoportszobát és sószobát alakítottak ki, tetőszigetelést végeztek. Új gépészetet, vizesblokkot, bútorokat, játékokat és udvari eszközöket kapott a bölcsőde. A külső udvart is felújították, ahol több parkolót alakítottak ki és teljesen akadálymentesített épületet hoztak létre.

A helyi óvodások műsorával vették át az új bölcsődét Kapuváron.
A helyi óvodások műsorával vették át az új bölcsődét Kapuváron.

A megnyitón Hámori György polgármester megjegyezte: nemcsak helyieket, hanem a járásban élő gyermekeket is várják a kapuvári bölcsődébe. Az oktatási intézmények fejlesztése ezzel nem állt meg, pályázatból felújítják a gartai és a lakótelepi óvodákat is.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliárd forintos beruházás, ötven új munkahely az üzemben

Tovább olvasom