Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Tarajos invázió: jönnek a punkok Kapuvárra!

Kapuvár - A kapuvári punkfesztivál főzenekara az eredeti, '76-os angol punkmozgalom egyik kulcszenekara, a Sham69. Már ez önmagában világszám!

A punkok legjobbjait láthatja és hallhatja ismét a közönség hétvégén Kapuváron (Bem utca, MEDOSZ pálya) az AorA (Action Or Apathy) Fesztiválon. A három nap közel negyven zenekar húzza a bakancs alá valót, pogózhat kedvére fiú, lány, punk, kevésbé punk és nem punk. Vagyis a koncert kínálat bőséges.

Sham69 és a többiek


A Sham 69 öregjei
A Sham 69 öregjei

A bevezetőben említett brit Sham69 megjelenése várhatóan a legnagyobb eseménye a fesztiválnak (megkockáztatjuk a város nyáron pezsgőnek beharangozott kulturális életének is). Az index.hu cikke szerint az őspunkok közül nagyon kevesen jutottak el Magyarországra, tulajdonképpen a Sex Pistols az egyetlen, amelyik eredeti összeállításban előfordult a Kárpát-medencében.
Jegyárak, info:

70/940-5159

Jegy elővételben: luki@luki.hu

Helyszínen: 6000 HUF/3nap
Napijegy: 3000 HUF

A főszervező, Luki szerint érdemes még odafigyelni a német Speichelbroiss-ra vagy a magyar őspunkokra (Bandanas), akik a fesztivál miatt álltak össze ismét. Az olasz Sexbomba idén ismét a programba kérezkedett, a szervezők nem tervezték meghívásukat, de a zenekar jelezte, félgázsiért is jön. Az osztrákok és a lengyelek is képviseltetik magukat, és a szlovének se maradnak távol.

A tavalyi, első AorA sajnálatos balesettel kezdődött, idén a szervezők lehetőség szerint a vasútállomásról mindenkit a fesztivál helyszínére szállítanak. A fesztivál részletei >>Punkok között


Nem ígérünk semmit, de stábunk idén is a punkok közé merül, hiába minden korábban olvasott rosszalló hozzászólás, mi szeretjük a világsztárokat testközelből. És tavaly a punkokkal se volt semmi bajunk.

Már csak egy dolog foglalkoztat: a város kérésére házirendbe vésték, este hat után a bérletes (punk) nem mehet a városba. De akkor úgy mégis, hogyan jutok haza anyámhoz, megmutatni az esti koncertek fotóit. Ja, igen, megvárom az éjfélt (elvégre 18 óra és 24 óra közötti időtartamra szól a tiltás?: bölcs.) Vajon így akarták elkerülni, hogy tarajos fiatalok lepjék el a belvárost? Idézet a házirendből: "Bérlettel rendelkezők minden nap 18 óráig hagyhatják el a fesztivál helyszínét, ez a város kérésére került be a napirendbe."

Részletes házirend >>

Nagyobb méret: katt
Nagyobb méret: katt

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. bomann 2009. június 25. 06:28
  „ú!!”
 • 41. bomann 2009. június 25. 06:27
  „<moderálva> állnak a sárba a medoszon szegény gyerekek majd ógy fagynak meg elkeseritő!!!(punkok)”
 • 40. Parasztbasztato 2009. június 24. 20:43
  „A Kárpátiára csak jót lehet szólni;mert ha nem,azonnal moderálják...PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP”
 • 39. Imre82 2009. június 24. 14:40
  „Az eső sem gond, mert egyrészt bel lehet csukni az ablakot és nem hallni annyira a humpálolást :D, másrészt pdig egy kis sár a punknak olyan, mint fogaskeréknek egy kis olaj.”
 • 38. tatira 2009. június 24. 07:23
  „sajnos nem igazán lesz jó idejük:(”
 • 37. Parasztbasztato 2009. június 23. 19:49
  „moderálva”
 • 36. Parasztbasztato 2009. június 23. 05:55
  „moderálva off”
 • 35. Rézfejű 2009. június 22. 22:30
  „Én megértem, ha valaki az egész napi munka után éjjel pihenni akar, ez teljesen jogos álláspont. Viszont 3 napot egy évben igenis ki lehet bírni. Közeli ismerősöm egy étterem mellett lakik, szerencsétlenségére. Ott májustól szeptemberig MINDEN HÉTVÉGÉN lakodalom van, néha egy hétvégén kettő is. Az ugye nem három alkalom. Mégis kibírja, pedig utálja a színvonalas lakodalmas zenét. (Amit nem csodálok.) Néhány résztvevő viselkedése miatt az egész rendezvényt elítélni pedig jelentős ostobaság. Én személy szerint többször láttam lakodalomban olyan részeget, aki azt sem tudta, hol van, maga alá is csinált. Akkor most be kellene tiltani az összes lakodalmat? Ruha alapján ítélni pedig ismételten ostobaság! Gondolom, aki a munkája miatt gumicsizmában jár, nem örülne neki, ha "büdös parasztnak" titulálnák. Teljesen jogos. Akkor viszont a másik embert sem illene elítélni, hogy a 3 napos szórakozásra milyen ruhát ölt. Nagy szerencse, hogy ízlések és pofonok különbözőek, mert ha mindenkinek az a nyálas vacak tetszene, ami a médiából ömlik, akkor szörnyű lenne a világ.”
 • 34. Parasztbasztato 2009. június 22. 21:02
  „moderálva”
 • 33. tornacipő 2009. június 22. 20:22
  „"Petrás valóban punk volt és jobbos lett belőle mint ahogy sok más punkból."
  való igaz, mert most ez a "divat"

  <moderálva>

  akkor meg az volt a "divat" - de sajnos, az ilyen emberek miatt tart itt ez az ország”
 • 32. Ms.Wolf 2009. június 22. 19:54
  „moderálva”
 • 31. sturmtiger 2009. június 22. 18:03
  „moderálva”
 • 30. 13.István 2009. június 22. 17:31
  „Emberek,a napirend szigorúnak tűnik,majd végén meglátjuk mit tartottak be belőle.
  Az már biztos sárdagasztó idejük lesz,majd jó cuppanósan érnek földet!!
  Jó szórakozást és fegyelmezett időtöltést !!! De a kinézetük, pedig ember formájúak !!”
 • 29. Deir_Yassin 2009. június 22. 17:25
  „Petrás valóban punk volt és jobbos lett belőle mint ahogy sok más punkból. Ez kulturális és szocializációs kérdés szerintem.
  Egy valamit azonban kérdeznék, mit ártott eddig valakinek is a Magyar Gárda. Megvertek valakit? Megöltek valakit? Ellopták egy ország vagyonát. Elárulták a határon túl élő testvérinket? Meg akarták vásárolni az országot ahogy Simon Perez?Ők lopnak folyamatosan fát és fémet? Ők képtelenek betartani az egymás mellett élés szabályait?
  Mert eddig én csak vért adni, a haza igazáért kiállni, beteg és szegény gyerekeknek(cigányoknak is) játékot élelmiszert adni, hagyományokat őrizni, hitet tenni láttam őket.

  Én tévedek?”
 • 28. tornacipő 2009. június 22. 16:43
  „moderálva off”
 • 27. TakácsTamás 2009. június 22. 16:21
  „Szerintem inkább egy punk - gárdista találkozót kellene szervezni a KSE-pályára. <moderálva>”
 • 26. Marcipán 2009. június 22. 15:54
  „Én személyszerint megértem azokat akik azt a nézetet valják, "hajrá mindent bele hadszóljon a zene" ez is egyfajta nézőpont és mint,hogy nem vagyunk egyformák ezért teljesmértékben elfogadható.
  De azért azt is figylembe kellene venni ,nem mindeki szeretei ha "beszakad a dobhártyája" főleg nem éjjel,és isten ments még aludni-pihenni is szeretne.
  Ráadásul ez a feszt nem egynapos ha nem 3 ,így több egymást követő éjszakai pihenéstől foszják meg a közelébe élőket.Az is természetes olyan programot, és az lehet bármilyen zenés vagy csak,"csendes" mindig lesznek olyanok akiknek teccik és akinek nem.Ilyen esetkben megkellene próbálni kompromiszumot kötni Én pl megértem a KSE közelében élőket is,ott sem egyszerű a pihenés búcsukor vagy egyéb koncertek idején.
  Talán nem a rendezvényekkel van "probléma" inkább a helyszínekkel,talán a döntéshozoknak azon kelenne "gondolkozni" olyan helyszínt talájanak ami a lehető legkevesebb zajterhelést jelentene.”
 • 25. Imre82 2009. június 22. 15:16
  „tornacipő, te akarattal olvasod a hozzászólásaimat, de én a koncerteteket akaratom ellenére hallom.”
 • 24. Reális 2009. június 22. 14:56
  „moderálva off”
 • 23. tódi 2009. június 22. 13:49
  „Kapuváron soha semmi nem jó .
  A cél az élhető tanya.
  Ennyi akadékoskodó ,fanyalgó ember - ez világrekord .
  Mindegy ,hogy autóverseny , koncert ,vásár , bármi ... nem kell - csak a CSEND - mondták a hangok .
  Amúgy biztos igazatok van , de a hozzászólások erre utalnak.”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztus végére elkészülhet az egészségház

Csorna - A Margit Kórház C épületében elkezdték az egészségház kialakítását. A beruházásra a… Tovább olvasom