Magyar Vívó Szövetség

2024.05.14. 15:01

Színészkedés helyett küzdelem első vérig...

Ismert hazai emberekkel népszerűsítené a vívást a Magyar Vívó Szövetség az olimpia előtt, így létrehozták a Sztárok a páston – A vívás mindenkié című versenyt, amely elődöntőinek párosítását kedd délután jelentették be egy sajtóesemény keretében. A magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya egy sikeres szabályváltoztatási javaslatot is tett az esemény előtt.

MW

Forrás: Bors

A Magyar Vívószövetség kezdeményezésére az országos bajnokság keretében rendezik a Sztárok a páston – a vívás mindenkié elnevezésű gálát, ahol többek között olyan hazai sztárok mérik össze az erejüket többek között, mint Danny Blue mentalista, Barabás Botond színész, Gubik Petra színész-énekesnő, Ember Márk színész, Kovács Patrícia, Kocsis Lilkó versenytáncos vagy Dánielfy Gergő színész és zenész. Természetesen a korábbi szépségkirálynő és fitneszbajnok Kocsis Alexandra sem mondhatott nemet a felkérésre – derült ki a Bors oldaláról.

A sport és kultúra kéz a kézben

Az őket felkészítő mentoroknak, az olimpiai bajnok Nagy Tímeának, Szász-Kovács Emesének, az olimpiai ezüstérmes Imre Gézának és az Európa-bajnok Somfai Péternek lesz a feladata, hogy a legjobb vívótudást hozza ki az említett előadóművészekből – írta meg a Magyar Nemzet. 
– Kerestük a módját, a sport és a kultúra hogyan tudja támogatni egymást megjelenésben és a hétköznapi életben. Bízom benne, hogy a versenyzőink jól érzik magukat – mondta el a jövő heti esemény keddi sajtótájékoztatóján Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke. A sajtóeseményen megtartották a sorsolást is. Sárkovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok tőrvívó segítségével alakult ki a férfi elődöntők párosítása.

Változik a szabály

A férfiak párharcainál Danny Blue–Dánielfy Gergő és Ember Márk–Barabás Botond asszót rendeznek. A női elődöntőket Boczkó Gábor, a magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya sorsolta ki: Kocsis Lilkó Gubik Petra ellen kezd, míg Kovács Patrícia Kocsis Alexandra ellenfele lesz.
Boczkó Gábornak nem ez volt az egyetlen fontos hozzájárulása az eseményhez. A szövetségi kapitány jelezte, hogy az eredeti terv, mely szerint az elődöntők csak öt tusig zajlanának, nem adna neki elég időt arra, hogy megfigyelje a vívókat, akiket akár a jövőben számításba vehet a nemzeti csapat összeállításakor... A változtatási javaslatot hamar elfogadták a helyszínen, így nemcsak a finálét, hanem már az elődöntőket is tíz találatig rendezik – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.
Barabás Botond leszögezte, hogy ő már nem pályázik az olimpiai részvételre, a szolnoki vívóklub szeniorjai között viszont A vívás mindenkié – Sztárok a páston esemény után is folytatja a vívást. Danny Blue azt tudja, hogy őt hogyan lehet legyőzni, ellenfele, Dánielfy Gergő viszont elárulta, hogy szívesebben kapott volna más ellenfelet a sorsoláson. Kocsis Alexandra hangsúlyozta, hogy sportolóként mindenképpen tiszteli az ellenfeleit, bármennyit is készülnek a nagy napra. Kocsis Lilkó újra felfedezte a gyermeki tanulás örömét a vívás alapjainak elsajátítása során, Gubik Petra pedig kiemelte: megtiszteltetésnek érzi, hogy ilyen szűk mezőny tagja lehet. A vívás népszerűsítésére életre hívott esemény május 23-án 17.30-kor kezdődik, a Ludovika Aréna kapui már 17.00-kor nyitnak. 

A Mediaworks Sportfóliója az esemény kiemelt médiapartnere, az Origo Sport élőben közvetíti a versenyt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában