Kettős siker, világrekord

2024.05.14. 19:01

Világrekordra készülnek - Bemutatta idei fejlesztési terveit a győri SzEnergy csapata - fotók

A tavalyi kettős siker és a világrekord után is talált még fejlesztési lehetőségeket a járművén a SzEnergy csapata.

Dániel Viktória

Fotó: Molcsányi Máté

A Széchenyi István Egyetem hallgatói csapata bemutatta idei fejlesztési terveit. A SzEnergy Team május 18 és 24 között méretteti meg újra magát, a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyén, a Shell Eco-marathonon Franciaországban. 

Címvédőként térnek vissza a rangos nemzetközi megmérettetésre, 2022-ben 5 százalékkal teljesítettek jobban, mint a második helyezett, tavaly pedig már 20 százalék volt a különbség az ezüstérmes csapat és a Széchenyis hallgatók járművének teljesítménye közt.

A 36 főből álló csapat mind a négy részlege bemutatta legújabb fejlesztéseit. Többek közt csökkentették a futóművek gördülési ellenállását, fél kilóval kevesebb lett a jármű súlya, a teljes pályát lefedő 2 kilométer hatótávú antennákat szereltek be, tökéletesítették az automatikus parkoló rendszert és 5 új szponzor is csatlakozott támogatja a csapat munkáját.

A csapat idén is az elektromos meghajtású városi kisautó kategóriában indul a versenyen, ahol az autonóm városi koncepció versenyen és a energiahatékonysági városi koncepció versenyen is indulnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában