Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Szoboravató Kapuváron

Felavatták dr. Veres János tüdőgyógyász szobrát a kapuvári kórház parkjában.
Csütörtök délelőtt Kapuvár vezetőinek és a család tagjainak jelenlétében felavatták a neves tüdőgyógyász, dr. Veres János szobrát a Lumniczer Sándor Kórház parkjában.

Az úgynevezett „Veres- tű" feltalálója a harmincas években a kapuvári Kórházban dolgozott, itteni munkájának eredménye az azóta világhírnévre szert tett gyógyászati műszer.

Dr. Sándor József adjunktus méltatta a híres orvos életútját, akinek most felavatott szobrához külföldi orvostársaságoktól is érkeztek koszorúk.
A tüdőgyógyász 1979-ben Budapesten halt meg, felesége, fia és lánya is megtisztelték jelenlétükkel a szobor felavatását. Ahogy a kapuvári intézmény igazgató főorvosa, dr. Ballagi Farkas hangsúlyozta, nem az a lényeg, hogy a világszerte méltán híres orvos egy kisváros Kórházában dolgozott, hanem az, hogy a világ szinte minden országában alkalmazzák értékes felfedezését. Köő Pál Kossuth-díjas szobrászművész alkotását Szabó Géza budapesti kanonok, a Szent Jobb őre áldotta meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elloptak 15 hulladéktárolót

Csornán mostanában gyakran hallani azt a véleményt – helyiek és mások részéről –, hogy szemetes a város: cigarettavégek, papírdarabok, műanyag flakonok hevernek szanaszét, és így ősszel keverednek a lehulló falevéllel. Egy korosabb helybeli szerint valamikor Csornán egy utcát neveztek Szemét utcának. Ma már azonban egyre több utca szemetes. Tovább olvasom