Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Szeptembertől várják a szakácsokat és a diákokat

A minap fejeződött be a kapuvári Széchenyi-tagiskola konyhájának felújítása.

A szeptemberi tanévkezdésre már felújított konyha várja a Kapuvári Térségi Általános Iskola (KTI) Széchenyi-tagintézményének tanulóit. A város összes intézményét ellátó konyha felújítását (az iskoláét is) már régóta tervezi az önkormányzat. Erre a célra pályázatot is benyújtottak, de egyelőre nem sikerült pénzt szerezni, ám a konyhai rekonstrukció nem várhatott a nyertes pályázatig.

– A közel hétmillió forintot így a helyi költségvetésből gazdálkodtuk ki. Volt a konyhának olyan része, melynek felújítása nem tűrt halasztást – mondta Hámori György polgármester. Az eredetileg hatmilliós költségvetést aztán a padozat bontásakor mindjárt újra is tervezték a kivitelezők.

Lakótelepi óvoda: A pályázatból a fűtést is korszerűsítik.
Lakótelepi óvoda: A pályázatból a fűtést is korszerűsítik.


– Vélhetően a vizes környezet nyomán a padozat alatt gödröket találtak. Ezek és a vezetékrendszer helyrehozása miatt emelkedett majd egymillióval a felújítás költségvetése – tette hozzá a városvezető. Napjainkra azonban már a festéssel is végeztek. Várják a szakácsokat és a diákokat is. A polgármester kiemelte, az intézmény energetikai fejlesztésének 100 milliós kivitelezésére ismét pályázatot nyújtott be az önkormányzat.

A Széchenyi-tagiskolával nem ért véget az oktatási-nevelési intézmények felújítása. Az előbbihez hasonló nagyságrendű korszerűsítés folyik a gartai és a lakótelepi óvodában is. Ezen pályázat önrészét, 13 millió forintot is utóbbi forrásból fedezi a városháza. A munkák már megkezdődtek, a belső javítások a szeptemberi nevelési évkezdetre be is fejeződnek. A külsőket később is el tudják végezni.

A napokban kezdődő helyi munkák között ki kell emelni a Vörösmarty utca felújítását, mely a másfél évvel ezelőtti vízcsőcsere után napjainkban vált aktuálissá. Az utca teljes javítása 30 millió forint lenne. Egyelőre a Jókai utcai kereszteződésig javítják a Vörösmarty utcát. A polgármester ígérete szerint a források megszerzése után folytatódik a munka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már Pest megyeiek is vásárolnak rábaközi ingatlant

A banki kamatok változása és a növekvő „bevándorlás" igazgatja a rábaközi ingatlanpiacot. Tovább olvasom