Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Szabika, újra eleven, életvidám kisfiú

Négy hónapja tünetmentes és visszatért a régi életkedve Varga Szabolcsnak. A kisfiút nyirokmirigy-daganat döntötte le a lábáról és bár még nem gyógyult meg, szülei nagyon bizakodnak.

Varga Szabolcsnak ma már csak mindössze a járásán lehet észlelni, hogy nem is olyan régen súlyos beteg volt. A szüleivel Bogyoszlón élő fiú szervezetét nyirokmirigy-daganat támadta meg. A Kisalföld is többször beszámolt megpróbáltatásairól. Legutóbbi írásunkban Szabi édesanyja bizakodott: kisfia túl van a nehezén, a kezelésekre jól reagált, laboreredményei kielégítőek.

– Visszatért a régi Szabika, újra az az eleven, életvidám kisfiú, aki a betegsége előtt is volt – mondta érdeklődésünkre Könnyüd Mónika, az édesanya. – Jó étvágya van, a súlyát is visszaszedte. A járás még néha nehezére esik, de igyekszünk sokat gyakorolni és hetente kétszer gyógytornász is foglalkozik vele. Májusban volt az utolsó kezelés, négy hónapja tünetmentes, a laboreredmények jók. Persze gyógyultnak majd csak öt év múltán nyilvánítják. Mi azonban boldogok vagyunk, hogy már itt tartunk, hiszen nagyon kemény időszak van a hátunk mögött. Szerencsére Szabolcs kitartó és erős volt, ami nekünk, a szüleinek is támaszt jelentett.

Varga Szabolcs jól érzi magát, négy hónapja tünetmentes.
Varga Szabolcs jól érzi magát, négy hónapja tünetmentes.

Szabit rendszeresen viszik ellenőrzésekre Budapestre. Édesanyja hálával gondol kezelőorvosukra, dr. Csóka Mónikára és az onkológiai osztály valamennyi dolgozójára.

– Nagy odafigyeléssel, emberséggel teszik a dolgukat és csak a kis betegek gyógyulása van a szemük előtt. Hozzáállásuk megkönnyíti a kórházi tartózkodás, a kezelések amúgy elviselhetetlennek tűnő heteit, hónapjait. Köszönet jár mindazoknak, akik másként segítettek, adományokat gyűjtöttek és adtak, jótékonysági rendezvényeket szerveztek– jegyezte meg a hálás édesanya. Könnyüd Mónika megemlítette a Kisalföld médiaalapítványát is, mely eljuttatta olvasóink felajánlásait a kisfiúnak.

Szabolcs a héten egyébként folytatja az óvodát. Csornán, a Szent István tériben lesz nagycsoportos. Már nagyon várja, hogy régi barátaival és az óvó nénikkel találkozhasson.

Olvasóink írták

  • 2. kultura 2013. szeptember 07. 07:27
    „Csatlakozom 1120-hoz,nagy örömmel olvastam a hírt Csabikáról.Sok sok örömet és egészséget kívánok neki.Köszönet azoknak akik anyagilag támogatták a családot.”
  • 1. 1120 2013. szeptember 05. 01:16
    „Hasonló korú kisfiam van. Képtelen voltam ezt a cikket könnyek nélkül végigolvasni...
    A kegyelmes Isten vigyázzon rád továbbra is, Szabika!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testületi ülés csütörtökön Beleden

A város önkormányzatának képviselő-testülete csütörtökön délután négy órakor tartja rendes ülését a… Tovább olvasom