Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Szabad ég alatt ácsorog az orvosi ügyelet autója Csornán

Nincs garázsa a csornai orvosi ügyelet járművének. A korábbi garázs helyén parkolókat alakítanak ki. Mindez a betegek sürgősségi ellátását is veszélyeztetheti.
A csornai háziorvosi ügyelet terepjárója fölött nincs fedél hetek óta. Korábban a Margit Kórház garázsában parkírozták a járművet, de az épületet az intézmény most zajló átépítése során lebontották. A fagyok nem tennének jót a műszereknek, a gyógyszereknek.

A Csorna környéki háziorvosi ügyelet a bősárkányi önkormányzat gesztorságával működik. Negyven település a tagja a társulásnak, a térség huszonhárom háziorvosi körzetéhez negyvenezer ember tartozik. Az ügyeletes orvosok „bázisa" a Margit Kórház Egészségháza.

– A korábban használt garázsért havonta negyvenezer forintot fizetett a társulás – mondta a Kisalföldnek Szalay Imre, Bősárkány polgármestere.

– Az intézmény átépítésének része volt az autónknak helyet adó épület elbontása is, így került a szabad ég alá a Suzuki. Most az egészségház tövében használunk egy parkolóhelyet. Valamilyen megoldást találnunk kell, mivel télen nem lenne szerencsés, ha kint kellene éjszakáztatni a járművet.

Amíg jó idő van, az ügyeleti autó is jó helyen van az egészségház mellett. Baj akkor lesz, ha fagypont alá megy a hőmérséklet.
Amíg jó idő van, az ügyeleti autó is jó helyen van az egészségház mellett. Baj akkor lesz, ha fagypont alá megy a hőmérséklet.


Dr. Winiczai Zoltán, a kórház igazgató főorvosa érdeklődésünkre kifejtette: nem tudnak segíteni a háziorvosi ügyeletnek. A tervek szerint ugyanis a lebontott melléképületek helyén egy hetven férőhelyes parkolót alakítanak ki.

Dr. Balázs Mihály, az ügyeleti szolgálat szakmai vezetője arról beszélt kérdésünkre, hogy ez az állapot a betegek sürgősségi ellátását is veszélyeztetheti.

– A gyógyszerek tárolása szobahőmérsékleten ajánlott. Az EKG-berendezés sem biztos, hogy megfelelően működik, ha fagypont alatti hőmérsékletről indítjuk – magyarázta dr. Balázs Mihály. – A betegek ellátása és a rendelőbe való visszaérkezés után persze bevihetjük ezeket az ügyeleti helyiségekbe, de az állandó pakolás újabb induláskor mindenképpen időveszteséget okoz. Eddig nagyon jó volt az elhelyezés, hiszen néhány méterre volt az ügyeletet ellátó orvos az autótól. Jó volna, ha most is ésszerű megoldást sikerülne találni. Az ugyanis valóban nem lenne jó, ha valahol a városban parkolna az autónk.

Garázs kerestetik tehát. Szalay Imre megjegyezte: szóba került egy mobil garázs építése is, de egyelőre nem tudnak megfelelő helyet biztosítani hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötéves terv az ötödik ciklusban Babóton

Ötödik ciklusát kezdte meg októberben Molnár János babóti polgármester. Tovább olvasom